Jump to content

blaidd

Član
 • Broj sadržaja

  5
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  1

Poslednji trofej

blaidd je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O blaidd

 • Rang
  🎖

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Zagreb
 • Interesovanja:
  cijevna/lampaska pojacala, Iskra uredjaji...
 • Zemlja:
  Croatia
 1. blaidd

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  pozdrav! pohvala za pojacalo. (mozda i bolje ovo za masu negativne povratne...jer je nema...a mozda nece ni trebati 😀) pitanje: je li napajanje CRC / od kuda se "uzima" struja za napajanje anoda izlaznih tj. ako je nakon R (100 ohm), je li otpornik vruc/usijan?
 2. pozdrav! pohvala na pojacalu, posebno na trafoima (kao i u drugim objavama). svaka cast. meni je komplikacija zamjena sarafa/nosaca ili odmotati/domotati par navoja grijanja, na gotovom (mreznom) transformatoru 😅
 3. ne, tako mora biti 😁. nema pipanja dijelova...samo ako proslijedim nekome na slusanje onda (ipak) izoliram lakom za nokte...
 4. pozdrav! da se predstavim preko jednog od pojacala koje sam napravio... sto je vrijeme vise prolazilo neke stvari su postale obavezne: - sve elektronke naprijed, trafoi iza, ostalo ispod. - sva podnozja ista (sto i dokekle uvjetuje boju/raspoznavanje pojacala: ...na koju boju podsjeca Loktal?...zelenu...?!?) -boje svih zica prema RTMA (malo modificirano) - svi dijelovi (uklj. sasije) skupljani godinama na raznorazne nacine...s cim imam, s tim klimam... Kod ovog je mrezni trafo od RIZ 63x radia (izvrstan za SE do max ukupne anodne struje cca 120 mA), izlazni takodjer razni Ei..., svi otpornici 2W osim katodnih izlaznih i ispravljanje 5+ W, prigusnica (obavezna) motana. Svira ugodno, mali brum s kojim se uvijek mucim ali ne zamaram...radim to za sebe iz strasti i hobija (napravio SAM, svira, SVIJETLI...)
 5. blaidd

  Iskra OPT

  pozdrav! ne znam u kojoj je fazi ovaj projekt i kako su zavrsili izlazni trafoi ali evo nesto o njima: KOD(A) 48.590.741 (jedinstvena Iskrina kataloška oznaka baš tog trafoa/dijela) priložena slika je iz pojacala EO-2502 (PP, dvije EL34). primar (plava-crvena-plava zica, sa iskrištem?) "UL kontakte" nikad nisam vidio zalemljene tj. iskoristene). sekundar (crna i tri smedje). ostali izlazi (koax kabel) su 3 povratne veze (jedna uz sekundar, dvije "iza". imao 2 takva od prije i prijatelju napravio klasicno PP EL34 pojacalo...izlaz spojio crna (pocetak) i prva smedja (najnizi moguci otpor/imp.), bez ikakvih prethodnih mjerenja...i radi (vec godinama) stvar je u tome da su trafoi bili u pojacalu EO-28xx (PPP, 6 x EL34) ???
×
×
 • Kreiraj novo...