Jump to content

thezox

Član
  • Broj sadržaja

    9
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Postovi objavljeno od thezox

  1. Secam se kad sam kupovao ARCAM alpha 5+ pojacalce. Dolazim kod coveka, a pojacalo ceka na stolu i pored njega srafciger - filips. Covek srdacno pokazuje na alatku i uredjaj i kaze "Izvoli!". Najbolja kupovina ikad. Naravno da je pojacalo bilo besprekorno.

  2. Prvo slike...

     

    Postavljena slika

     

     

    Box M 1500

    Postavljena slika

     

     

    Ucinilo mi se da je na mojim basovima povrsina lima na korpama koja je direktno iza membrane prevelika te sam resio da to malo dovedem u red. Zadatak ubiti refleksije. Na slikama se ne vidi da je sa unutrasnje strane korpe postavljena traka od samolepivog gumenog sundjera. To je ,u stvari, bio glavni cilj, a ovo sto se vidi je vise onako - kad su vec izvadjeni drajveri.

    Originaldo Grundig stavlja platno da vuna, kojom je kutija ispunjena, ne upada u zvucnik. Nasao sam prilicno fleksibilnu mrezu za komarce i to je to. 

     

    Zvuk. Kad sam zavrsio prvi drajver, vratio sam ga u kutiju paravc na slusni test uporedo sa onim originalnim. Iskrano, ne bih ni pisao na ovu temu da nije bilo rezultata. Nisu cak ni nijanse u pitanju. Trebalo nam je oko minut da vrtimo balans levo-desno i cujemo da sve u njegovom rasponu(31.5Hz-1kHz) izlazi bolje, glasnije, izrazenije kakogod. 

     

    Zao mi je sto nisam izdampirao i deo magneta ispod spajdera. Bezveze mi je da toliko skrnavim zvucnik.

     

    ovako nesto

    Postavljena slika

     

    dobro ovo nije ispod spidera, na grundigu jeste

     

    uzdravlje

     

     

     

×
×
  • Kreiraj novo...