Jump to content

TRI

Babovan
  • Broj sadržaja

    12
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

TRI's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. TRI

    Fabricko stanje

    Ako su fake tranzistori onda meni ne vredi nista. Ma ne zanima me. A svi skoro tranzistori su lemljeni. A ne mogu da verujem da vama fabricko stanje ne znaci nista (u stvari, mogu da verujem, ipak ste vi DIYeri, ali...), da niste nekad imali zelju da imate nesto u fabrickom stanju, a niste mogli da ga kupite novog, nego sad, kad mozete da ga priustite, samo cekate i ne pitate za cenu kad naidje. Ili ne razumem da ne mozete da shvatite da nekom znaci da bude u fabrickom stanju.
  2. TRI

    Fabricko stanje

    Dosao sam na forum da pitam strucnjake ako hoce da zakljuce na osnovu slika da li je fabricko stanje ili je dirano, da li me je lik izradio za 300evra ili nije. Medjutim, interesantnu si stvar rekao, Zerowaf, da SE JA ODLUCIM kome da verujem?! Ja sam ovde dosao i zamolio da mi strucnjaci kazu ISTINU. A istina je jedna. Nadam se da me razumes. Mislim da, da ne rastezemo temu, misljenja su podeljena i da, dobio sam odgovore koje sam trazio. Tako da sam na istom kao da nisam ni pitao. Hteo sam ono sto je prodavac naveo u oglasu: da je potpuno ispravno, da je u fabrickom stanju i da nije pogrebano. Pogrebano nije, stanje ovde razmatramo a pojacalo radi, sve radi na njemu.
  3. TRI

    Fabricko stanje

    Otkud znas da je fabricki ekvivalent? Borko, nije problem. Rekli ste da je pojacalo u fabrickom stanju i da tu nista nije lemljeno, menjano, cackano nakon sto je izaslo iz fabrike pre 30 godina. To je malo nemoguca misija da se 30 godina nista nije pokvarilo. Pa to onda znaci da nije ni mnogo radilo, pa su i elektroliti dobri. Tako da nema problema. Jedino sto ipak tesko da tu nista nije cackano, a to bi vec bio problem.
  4. TRI

    Fabricko stanje

    Nisu menjani elektroliti, originalni su, a pojacalo nema tako dobar zvuk kao prijateljevo.
  5. TRI

    Fabricko stanje

    Namerno nisam napisao oznaku.
  6. TRI

    Fabricko stanje

    Koja skola kad sam kupio pojacalo u originalnom stanju? Mislim, i sam kazes da je u originalnom stanju. Da je u popravljanom stanju, bila bi skola od 300evra. BANAT, naveo sam majstora Lijenus Balkanikus Neznalicus iz teme koju je Zbotic naveo i njemu sam se obratio.
  7. TRI

    Fabricko stanje

    Ja ovo pojacalo godinama cekam da nadjem u fabrickom stanju, da nisu radili "majstori" (Zbotic, bas taj majstor Lijenus Balkanikus Neznalicus) po njemu. Konacno se oglas pojavio i ja ga kupio. Stvar je u tome da mi nikako ne ide da poverujem u to da je ovo fabricko stanje! Nagledao sam se popravljanih pojacala, sa menjanim tranzistorima, i ovo sto se vidi lici upravo na to. To je problem. Da sam znao da je popravljano (ako je popravljano) ne bih ni razmatrao kupovinu.
  8. TRI

    Fabricko stanje

    Molim te, jos jednom, potkrepi ovo necime.
  9. TRI

    Fabricko stanje

    Zbotic, naravno. Ja bih te zamolio da nekako potkrepis tvoje tvrdnje, jer se one razlikuju od izjava drugih profesionalaca na forumu. Recimo, kako to da je pojacalo izaslo iz fabrike sa ostecenim zastitnim premazom stampane ploce? Zasto lemovi nisu ojacani pa NAKON toga zasticeni, nego je pojacalo sa ostecenom zastitom izaslo iz fabrike? Zasto lemovi nisu masinski ojacani? Kako to da je sve ovako aljkavo lemljeno, da ima hladnih lemova, da se ova zuta zastitna masa razletela svuda po pojacalu? Sve to zvuci prilicno nelogicno i cudno za pojacalo iz visoke klase, a kaem imao sam ih vise i ovako nikad nisam video, pa te lepo molim da utemeljis svoje izjave nekako. Hvala.
  10. TRI

    Fabricko stanje

    Dobrivoje, pojacalo (isti model) sam slusao kod prijatelja i svidelo mi se. Dugo sam ga jurio na oglasima dok nije naletelo ovo "fabricko i netaknuto". Znao sam kako treba da radi to pojacalo, jer sam ga vec slusao, pa sam tako odmah seo u auto i otisao da ga uzmem. Zvuk mi nije nesto bio u redu pa sam ga otvorio i zatekao ovakvu situaciju.Ti si u pravu da se pojacalo kupuje usima, ali u ovom slucaju je presudna bila citirana tvrdnja u opisu stanja pojacala. Zbotic i BANAT, hvala vam na odgovorima. Malo se vasi odgovori razlikuju od ostalih? Ja sam imao ili imam 3 pojacala ove generacije i ni na jednom od njih nema ili nije bilo ovakvih lemova. Na slikama ispod se vidi lem Q454. On se relativno vise greje i sa gornje strane ima bakarni hladnjak. On ima fabricke lemove. A vide se i Q453 i Q452 koji se uopste i ne greju i nemaju hladnjake, a imaju sporne lemove. Dakle, jasno se vidi razlika izmedju fabrickih i spornih lemova na toj slici. Takodje se vidi i tr. C2071 (Q403) koji je krivo postavljen, a to fabricki ne ide bas tako, bar ja nisam video. I zar je moguce da pojacalo izadje iz fabrike sa ostecenim zastitnim premazom stampane ploce? Pa ovo su amaterski lemovi i to aljkavi i takvo pojacalo iz SONYjeve fabrike nikad nije izaslo, cak ni u budget klasi. Iznenadili su me vasi odgovori. Mozda treba jos koju sliku da vam postavim. Postavicu kasnije jos.
  11. TRI

    Fabricko stanje

    HVALA na odgovorima! Chakija, ako su originalni delovi, nemam puno razloga da se sekiram. Zasto je bitno da su originalni delovi? ...znaci da nije "fabricko i netaknuto" stanje. Hvala. Trebam li da popravljam taj mrtav lem ili je sala u pitanju?
  12. TRI

    Fabricko stanje

    Pozdrav drugari, nadam se da ste voljni da mi pomognete. Radi se o tome da sam kupio pojacalo iz Sonijeve ESprit serije, sa kraja 80ih godina, od coveka uz opis da je nepopravljano i u fabrickom stanju. Kad sam video stampanu plocu, obratio sam mu se uz zalbu da je pojacalo popravljano, i po mom misljenju je to radjeno veoma aljkavo, na sta me on ubedjuje da su tako radjena ta pojacala i da nije nikad popravljano. Zamolio bih vas da iskreno date vase misljenje oko stanja (fabricko/lemljeno) a ja prilazem slike i unapred vam se zahvaljujem.
×
×
  • Kreiraj novo...