Pređi na vezu

Hi-end Hi-eff system

* * * * * 1 Glasovi

• Please log in to reply
448 odgovor(a) na ovu temu

Zvu

Zvu

I'm gonna be Iron, like a Lion in Zion...

• Moderator
  • 3476 Poruke
  • Interests:Getting out of the Matrix...
  •   
    Serbia
Dyna, aj nabavi i meni samo gledaj da te ne uhvate

:rofl:

Zvu

Zvu

• Moderator
  • 3476 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuchakija, za 02 February 2012 - 20:51, kaže:

Zvu, sonido je namerno offsetovan za 10mm u odnosu na vertikalnu prednje ploče...navodno utiče dosta na stojeći talas između bočnih strana kutije po box-notu. Meni estetski ne smeta a zvučno ne znam koliko ima efekta.

Mogla je da se duplira, sa unutrašnje strane kutije, jedna od bočnih stranica. Spolja bi bio potpuno simetrično postavljen midbas, a unutra bi "video" ofset za debljinu ploče koju si ubacio.

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13818 Poruke
  • Interests:fun
  •   
    Isle of Man
bolje da je offset i iznutra i napolju
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .

Zvu

Zvu

• Moderator
  • 3476 Poruke
  •   
    Serbia
Toliko mali ofset, što se tiče spoljne strane, ne vredi ič.

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13818 Poruke
  •   
    Isle of Man
tu se slazem

chakija

chakija

Večiti Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 829 Poruke
  •   
    Serbia
Offset šmofset...baš briga me kad ovako bolesno dobro svira ! :guitarplayer:
Ubacio sam umesto 30R u redu sa visokim 47R i utišao hornu za nekih 2-3db jer je ista ipak bila glasnija. Sad je dosta ujednačeniji zvuk, a reznu tačku za sada nemam potrebe da pomeram.
Sonide sviraju NENORMALNO dobro ! Trese mi se čitava zgrada, a oni se praktično ne pomeraju. Vešanje je toliko mekano da se membrane pomeraju na najmanji dodir prsta.
Jao, samo neki izvor bolji da nabavim i uzimam godišnji nedelju dana, ženu isterujem iz stana na isti vremenski period, a ulazna vrata zaključavam da me neurozne komšije ne iskasape...

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13818 Poruke
  •   
    Isle of Man
ej nemoj vise da ih pominjes

si napravio toliku frku - ko seoska mlada kad se nagoni udavati , da si totalno izgubio sva prava dalje kontemplacije na temu

identicno slucaju Zvu & Ggggg u akciji visokotonac

ipak mislim da je najbolje da sad odes i kupis Eminence deltalite

:buehehe:

chakija

chakija

Večiti Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 829 Poruke
  •   
    Serbia
E jesi deda, samo likuješ :acute:
Al da si bio u pravu, bio si !
:respect:

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13818 Poruke
  •   
    Isle of Man
nije bitno ko je u pravu , nego fakat da ti sopstvenim usima ne verujes ......

bio si i kod Synca i kod Hifisha , a to ti nije bilo dovoljno za izbor :sarcastic_hand:

ja sam ti samo savetovao da ides da cujes , pa da odlucis na osnovu toga sta ti se vise svidja

chakija

chakija

Večiti Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 829 Poruke
  •   
    Serbia
Bejma ima skroz drugi karakter zvuka. Bio bih srećan i sa njima. Međutim činjenica je da su sonido daleko lakši po pitanju projekta kutije, amplifikacije, uklapanja sa visokotoncima...takoreći, sve ono što je na papiru pisalo, ono što je program za simulaciju predvideo, u praksi se pokazalo kao tačno.
Deltallite nisam slušao.

Zvu

Zvu

• Moderator
  • 3476 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuchakija, za 04 February 2012 - 16:31, kaže:

Deltallite nisam slušao.

Slušao sam ja :) Sonido ima življe srednje ali nema bas kao Lite. Doduše, ne znam koliko je srednjeg kod Hifisha zapravo svirala 12-ica, a koliko onaj 8" FR. U suštini sve je kompromis. Da Deltalite i dalje koštaju 95 evra po komadu kao pre, uvek bih posavetovao Deltalite (volem bas, šta ću :D ). Sada, kako koštaju oko 130 evra po komadu, a slušajući Sonido, i šta sve može, posavetovao bih Sonido.

Nema bas kao Deltalite ali daleko od toga da ne bih mogao živeti sa tim zvukom. Kao što rekoh, dobro bih počešao glavu kada sam smišljao šta da pravim da sam znao ono što sada znam. Da li bi bio econowave ili ona varijanta koju ima HiFish ?

Osnovna razlika, zbog koje bi možda HiFishova varijanta prevladala je zbog istog karaktera zvuka u bas sekciji i FR (oba su direct radiator). Jednostavno, kod econowave-a se čuje da je dole direct radiator, a gore waveguide/horna. Ista je priča i sa Gagicinim EV i Yuichi hornom gore kao i kod Sync-a sa Beymom i econowave-om. Različiti karakteri zvuka su u pitanju. Pitam se kako bi bilo staviti Deltalite ili Sonido u neku bashornu. Ne mora da ide mnogo nisko ali da daje taj karakter zvuka koji izlazi iz visokotonca.

Ono pak, što bi me privuklo econowave-u ili bilo kom drugom kvalitetnom horn projektu, je to što mislim da ne bih više mogao da živim bez te slasti koja izlazi iz kompresionog drajvera. Tolika preciznost zvuka... kao da se ne bori ni sa kakvom težinom u radu. Sve izlazi jasno, čisto, bistro. Ako horn loaded sistem ne smeta pri slušanju, e to je prava stvar.

E sad, otvara se drugo pitanje... Šta kome smeta? Ono što mogu da kažem da meni zvuk econowave-a uopšte ne smeta. Verujem da H290+DE250 daju zvuk dobar koliko i econowave jer ne bi Wayne koristio svašta za svoje top modele kutija pa mislim da bih i to mogao da uvrstim u kvalitetne horn loaded sisteme.

Ima još nekoliko jako zanimljivih horni (RCF H100 i RCF HF94). HF94 bih baš voleo da probam sa nekim 1,4" kompresionim drajverom. Može da se seče još niže, a zadržava se koliko toliko dobra ekstenzija ka visokim frekvencijama.

DYNABLASTER

DYNABLASTER

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 841 Poruke
  •   
    Serbia
bravo Chakijice, znao sam ja da ti Sonido basseki super sviraju, pa vidi se i po dizajnu, lagana membrana, meko vesanje, prstenovi ojacanja na membrani ko Corali, lepa boja, nema sta vrhunski zvucnici :)

Rade

Rade

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 597 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuDYNABLASTER, za 05 February 2012 - 04:21, kaže:

bravo Chakijice, znao sam ja da ti Sonido basseki super sviraju, pa vidi se i po dizajnu, lagana membrana, meko vesanje, prstenovi ojacanja na membrani ko Corali, lepa boja, nema sta vrhunski zvucnici :)

Svremena na vreme u katalozima se nalaze informacije o određenom odnosu mase / ne tako male / i vešanja relativno tvrdog .....u cilju ne padanja u nekorisna oscilovanja i rezonancije na niskim frekfencijama ......i stalno se ponavlja priča o kompromisima ......o boji nemam lepe reči ....... :guitarplayer:
Možda možda .....taj zvučnik sa nešto malo promenjenim parametrima bi mogao da ide i u kompresionu kutiju , ne tako velikih dimenzija , gde bi se moglo oživiti po malo zaboravljen duh , starih dobrih kutija .......
Mada i onaj od 20 cm iz iste serije mi izgleda kao dobitna kombinacija za mnoge .....pošto ima parametre kao neki dobar od 16 cm ......sa dobrim visokotoncem bi se mogla uraditi kutija sa zaista interesantnim dimenzijama i iznad svega interesantnim zvukom .........recimo Ciare MT 320 može da se spusti do 1100 hz bez problema ali košta preko 100 evra ...postoji i PT 383 sa 38 mm svilenom membranom ......druga kombinacija može da bude Monakorova horna .....nije neka visoka efikasnost , ali nije ni mala .......dva Sonida od 20cm već mogu , čak i u kompresionoj kutiji postići vrlo vrlo zavidne rezultate u MTM

Ras

Ras

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 104 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuchakija, za 01 February 2012 - 23:01, kaže:

:D
Jes da sam se iscimao ko nikad dok sonide nisam prešverao preko granice, napatio se ko konj dok sam išmirglao i poravnao loše odsečene stranice špera, njakao se i borio sa 7 stega dok sam ih lepio, a već 3 dana ja i ženče inhaliramo sandolin... ali vredelo je sad kada ih čujem kako sviraju.

čime si lepio ploče špera?

chakija

chakija

Večiti Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 829 Poruke
  •   
    Serbia
Lepak za drvo...neki henkelov što vata za 5-12min.

Ras

Ras

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 104 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuchakija, za 06 February 2012 - 11:36, kaže:

Lepak za drvo...neki henkelov što vata za 5-12min.

tnx

lukaluka

lukaluka

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 65 Poruke
  •   
    Serbia
Bejah sinoć u poseti kod Chakije i moram da pohvalim zvučnike, ono svira odlično!
Sonido je prelepo napravljen a još lepše svira. Hvala još jednom Chakiji na gostoprimstvu i lepom druženju.

chakija

chakija

Večiti Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 829 Poruke
  •   
    Serbia
:happy64:
Hvala na pozitivnom komentaru! Meni je takođe bilo prijatno druženje sinoć :drink:
Mesta za poboljšanje naravno uvek ima, pre svega u komponentama za skretnicu, dampiranju horni itd...međutim, ništa od toga nije toliko bitno da bi me sprečilo da uživam u slušanju muzike.

lukaluka

lukaluka

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 65 Poruke
  •   
    Serbia
Malo je prosto reći uživanje, ono je hedonizam :)
Mogu samo da pretpostavim kako će zvučati nakon modifikacija ;)

chakija

chakija

Večiti Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 829 Poruke
  •   
    Serbia
Kako god, uživanje ili hedonizam trajaće do juna...
:connie_38:

:doh:

Slične Teme Sakri

0 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika