Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Обавезно!Мала напомена: Дејвид Бови игра улогу Николе Тесле!стоН_Колд

upravo odgledaoveoma neobican film
Napisano

Upravo gledao film " 12 " Nikite Mihalkova.

Veoma upečatljivo delo, duboko emotivno, podstiče na razmišljanje.

Svakako se treba pripremiti i opušteno i potpuno gledati ovaj film, možda i više puta.

Pozdrav svim filmofilima.

Napisano

sama prica i nije toliko bitna (tema je SF sa kojom je tarkovski voleo da se igra) koliko je neverovatno do kakvog je savrsenstva tarkovski tezio i ta teznja ga je na kraju odvela u grob.

fotografija, svetlo, aunteticna scenografija, muzika, montaza...cisto savrsenstvo

OPSIRNIJE

Napisano

upravo odgedao najnoviju adaptaciju cuvene novele oskara vajlda

vredi pogledati

Postavljena slika

Napisano

Pogledao sam nove Transformerse...Dva i po sata bacena+dobrano sam se iznervirao tokom filma. Najbitnije od svega je da amerikanci mogu da demonstriraju svoju vojnu silu i da ratuju sa Deseptikonima, a u svakoj drugoj sceni Megan trci onako kljakavo-bezi od robota :buehehe: , sa razbarusenim gonjim delom, a u pozadini eksplozija milion...misliiim :buehehe: Vrhunac je bio kad je su ona i glavni glumac :blush: bili okruzeni sa 6 robota i ovi ne mogu da ih kiluju. Uh sal sam popizdeo...Inace, jos jedan + za sherloka i jedan - surogate. Ako vas bash lozi taj scenario upravljanja drugim telima imate i "Gamer" film na isti kalup.

Napisano

Pogledao sam nove Transformerse...

Филм катастрофа мислим на Трансформерсе!

Осим новог Камара СС!

Али зато :

Postavljena slika

Вреди погледати :buehehe:

Мала напомена: По могућности погледати филм сам!

Препоручујем.

стоН_Колд

Napisano

Подсети ме колега Чакија са Трансформерсима, али са главном мушком улогом.

Филм:

Postavljena slika

Је из '07

А филм:

Postavljena slika

Је хичкоков филм из 1954-те!

Тематика иста сценарио скоро исти, али разлика у годинама очигледна као и техника!

Изгледа да Амери ваде старе филмове и на бази њих праве нове.

стоН_Колд

Napisano

Postavljena slika

Вреди погледати :buehehe:

Мала напомена: По могућности погледати филм сам!

Pogledano po preporuci. Dobrano pojačao zvučnike, zamračio sobu i pustio film. Film je vrhunski. Nemam šta drugo da dodam :buehehe:
Napisano

He he.... Gledam nešto vreme napolju i razmišljam se da li da pustim sledeće Dobermann 1997 sa Vinsent Kaselom ili Biker Boyz sa Lorens Fišburnom :buehehe: Mislim da ću oba :buehehe:Ovaj dan je samo za mene :punk:

Napisano

Ljudi, sad sam dosao iz bioskopa Usce(odlicna sala, oko 500 mesta, nije autobus k'o vecina novih), gledali smo Avatara - jednu rec imam: WOW !Prica k'o prica, nije losa, citao sam takve SF romane i pre 30 godina ali nivo realizma i intenzitet dozivljaja u ovoj novoj tehnici je nezamisliv, stvarno sam impresioniran, idemo sledeceg vikenda da ga gledamo opet :buehehe:

Napisano

Pre vise od cetvrt veka sam isao u Bg da gledam Flashdance u Sava centar. Pitao sam prijatelja sa kojim sam isao da li je gledao? Odgovorio mi je: u Beogradu se ne pita da li si gledao nego koliko puta si gledao. Ljudi su po 7-8 puta isli gledati taj film zbog tada najjaceg bioskopskog ozvucenja u Evropi i tada drugom po velicini platnu u Evropi. Nemjte me drzati za rec ali mislim da je rec o 40000W.

Napisano

ja sam u prestonicu isao samo da gledam Rattle & Hum -vise se i ne secam gde , ali je za tu priliku bilo instalirano Bose ( ? ) ozvucenje sa nekim tubulrnim sub-ovima .... smestenim na bini ispod platna poprilicnom duzinom ;iskreno - ne secam se zvuka - bejah klinac , sve je bilo dobro , curice okolo ......mnogo bolje se secam nekoliko JAzz Festova na koje sam isao u Prestonicu ....

Napisano

svim obozavaocima avatara predlazem da se okanu corava posla i pogledaju ovaj film.

i kad vec volite efekte obratite paznju na scenu trke u parizu (inace snimljenoj u pragu) prema kojoj je avatar snjeguljica i sedam patuljaka

vreme je za smenu...samers je sve bolji, a kamerun sve losiji

Postavljena slika

Napisano

Crni, neverovatno koliko je sve stvar afiniteta, G.i.Joe je samo moj 9-godisnji sin izdrzao do kraja (na kraju rekao da je film "onako"), a zena i ja smo posle pola sata od pocetka izasli "na kafu". Idi pogledaj avatara sa 3D cvikerima, ovo nije stereoskopska crveno-plavo zajebancija vec si stvarno "unutra" - kad je napr. scena u kokpitu letelice sama ti ruka podje da pipa dugmice :buehehe:Nije svejedno gde odes da gledas, kazu da je "real thing" samo na Uscu i u Delta city-ju.I ja sam mislio da nista od tih holivudskih zamlatancija ne moze da me impresionira, al' sam se prevario...

Napisano

Crni, neverovatno koliko je sve stvar afiniteta, G.i.Joe je samo moj 9-godisnji sin izdrzao do kraja (na kraju rekao da je film "onako"), a zena i ja smo posle pola sata od pocetka izasli "na kafu". Idi pogledaj avatara sa 3D cvikerima, ovo nije stereoskopska crveno-plavo zajebancija vec si stvarno "unutra" - kad je napr. scena u kokpitu letelice sama ti ruka podje da pipa dugmice :buehehe:Nije svejedno gde odes da gledas, kazu da je "real thing" samo na Uscu i u Delta city-ju.I ja sam mislio da nista od tih holivudskih zamlatancija ne moze da me impresionira, al' sam se prevario...

Na listu bioskopa bih dodao i Roda cineplex na Banovom Brdu. Gledao sam ga tamo sa 3D cvikama dva puta i oba puta sam izašao sa osmehom. Delimo mišljenje što se tiče G.I. JOE-a. Film je bezveze. Pravljen je za decu kao i oni filmovi sa Hulk Hoganom :buehehe: . Avatar i G.I. Joe nemaju veze jedan sa drugim niti što se tiče tehnologije snimanja niti priče. Inače ispostavilo se da obožavaoci Avatara napraviše od njega najgledaniji spektakl u istoriji kinematografije. Do sada zaradio milijarduiosamstopedesetmiliona dolara :punk: Inače je Avatar prekretnica u kinematografiji kao što je i Matrix bio svojevremeno. Eh da... Odgledah Biker Boys i Dobermann se polako završava. Sad prelazim na Black Ops sa Lens Henriksenom :) Skidaju se upravo i Star Wars-The empire strikes back i Gone in 60 seconds u 1080p i 720p da ima šta da se gleda sledeće nedelje :). Idemo dalje :)
Napisano

Na listu bioskopa bih dodao i Roda cineplex na Banovom Brdu. ...

Cuo sam da je jako dobar i od drustva iz Zarkova i Julinca, al' meni je Banovo Brdo bas daleko...

... Inače je Avatar prekretnica u kinematografiji...

Mozda sam trenutno jos pod jakim utiskom ali meni se cini da je razlika u odnosu na standardnu produkciju kao izmedju nemog i ton filma.
Napisano

Mozda sam trenutno jos pod jakim utiskom ali meni se cini da je razlika u odnosu na standardnu produkciju kao izmedju nemog i ton filma.

Osećaj te uopšte ne vara :buehehe:Danas sam pročitao u novinama da je sličnost između Avatara i knjige našeg pisca Predraga Uroševića iz 1984 "Tihana iz Erga" neverovatna, pa ću uskoro potražiti tu knjigu da se i sam uverim. Postoje spekulacije da je ideja ukradena od nas :buehehe: (uvek smo mi sve prvi smislili :punk: ). Baš ću da pročitam da vidim šta se dešava u knjizi i ima li realnih dodirnih tačaka sa Avatarom :)Što jednom reče Kusturica (bar mislim da je on) "Hebeš onaj film što ne liči ni na šta" :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...