Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #45 Napisano Jun 18, 2019 23 minutes ago, sax.hifi said: problemi sa solid state-om. imam ja mono blokove sa 6x EL34. radili bi odlicno sa doticnim zvucnicima ali kad bi ih malo odvrnuo, kremirali bi ih. Da li može da se napravi lampaš u D klasi ? I koje lampe mogu da rade kao svičeri velike brzine ?
NIXIE Napisano Jun 18, 2019 #47 Napisano Jun 18, 2019 23 minutes ago, Mikorist said: I koje lampe mogu da rade kao svičeri velike brzine ? https://www.diyaudio.com/forums/class-d/69538-tubes-class-2.html
vladd Napisano Jun 18, 2019 #48 Napisano Jun 18, 2019 34 minutes ago, Mikorist said: I koje lampe mogu da rade kao svičeri velike brzine ? Tiratroni i ignitroni, s tim sto su ignitroni single pulse...
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #49 Napisano Jun 18, 2019 Kaže Daudio da može da napravi. Da je D klasa u skladu sa zakonima fizike. A lampa radi u skladu sa zakonima fizike.. može i C klasa... ali to su već predajnici.
чика-Брка Napisano Jun 18, 2019 #50 Napisano Jun 18, 2019 ja lepo napisao da ne moze. tiratroni i ignitroni - sacuvajbozeisakloni. bolje da se zadnji postovi brebace da ne trujemo temu.
Zen Mod Napisano Jun 18, 2019 #52 Napisano Jun 18, 2019 Nele je sebi taman nasao par lepih niša, i u njima je neprikosnoven nije blesav da pretrčava u druge niše usput, pogledaj kad je Nele napravio prvi Treshold amp u D klasi Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #53 Napisano Jun 18, 2019 Ma kapiram ja. Nego zarad svekolikog pučanstva treba da simplifikuje D klasu. Pa taman pojačalo bilo 2 x 10W za slušalice. Mnogo velik bauk je napravljen od toga u hifi kružoku.
NIXIE Napisano Jun 18, 2019 #54 Napisano Jun 18, 2019 1 hour ago, Pchelac said: Kojih crnih 20 W , ajd u nesto da se prosečno troši 1 do 2 W... i to kad ga odvrne ! Moj problem je što i u toj špekulaciji pikovi idu preko tih 25W... Ako je verovati D Agostinu... Pa on reče ako ne grešim da mu pali lampicu za klipping na Jamahi, znači postigao je na trenutke punu snagu. Prosečna snaga zavisi samo od vrste muzike koju sluša i konkretnog snimka.
NIXIE Napisano Jun 18, 2019 #55 Napisano Jun 18, 2019 47 minutes ago, Mikorist said: Kaže Daudio da može da napravi. Da je D klasa u skladu sa zakonima fizike. A lampa radi u skladu sa zakonima fizike.. može i C klasa... ali to su već predajnici. Problem je što te moćne lampe što imaju te strujčine i brzine (tiratroni, ignitroni i ko zna šta još) rade slično kao tiristori. Nije za audio.
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #56 Napisano Jun 18, 2019 Pa ni SIT nije za audio. Više je industrijski deo. Pa može da svira. Evo slušam. Bolje svira i diže od lifta. Elevator prve klase.
NIXIE Napisano Jun 18, 2019 #57 Napisano Jun 18, 2019 33 minutes ago, Mikorist said: Pa ni SIT nije za audio. Al ne radi ko tiristor.
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #58 Napisano Jun 18, 2019 Kaže Daudio da pojma nemamo i da lupetamo. Quote uzmi recimo svaku noval lampu,6n6p npr. ima verziju 6n6p-i...kao i sve ostale lampe tipa 6nXp....e bas to I znaci za rad u impulsnom rezimu,tj. prilagodjene su za generisanje i pojacanja impulsa. 99% lampi vise radi u impulsnom rezimu no u kontinualnom....ali na forumu ne vredi dokazivati...
Zen Mod Napisano Jun 18, 2019 #59 Napisano Jun 18, 2019 ne primecujem ja taj bauk pitanje percepcije uslovljene licnim izborom
Zen Mod Napisano Jun 18, 2019 #60 Napisano Jun 18, 2019 5 minutes ago, Mikorist said: Kaže Daudio da pojma nemamo i da lupetamo. pa u pravu je u jednu ruku (zato on i ne pise na forumu jerbo bi se lako najedio) nego hteo je reci : Quote 99% lampi je konstruisano da radi prvenstveno u impulsnom rezimu a ne u kontinualnom....ali na forumu ne vredi dokazivati...
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #62 Napisano Jun 18, 2019 Klasa D je bukvalno obrnuti prekidački izvor napajanja . Prekidački izvor napajanja velikom brzinom prebacuje tranzistor između stanja zasićenja i zakočenja stvarajući pravougaoni napon čija je srednja vrednost jednaka željenom izlaznom naponu. D klasa je obrnuto to. Kada je tranzistor isključen,struja kroz njega je nula. Kada se tranzistor uključi ,napon na njemu je mali,u idealnom slučaju je nula. U svakom slučaju,disipacija snage je veoma mala. H-bridge sklop Ništa brže od tranzistora to ne radi od SIT. Mosfeti i drugi poluprovodnički elementi se ne uključuju i isključuju momentalno,tj. potrebno je određeno vreme da bi se to realizovalo. Kod SIT ne dolazi do preopterećenja usled takozvane “lutajuće” induktivnosti . Mnogo kraći period prelaska iz jednog u drugi režim rada. Tipa 20ns. Manji Džulovi gubitci. Manje se greju u ovom režimu od bilo čega napravljenog.
Vix Napisano Jun 18, 2019 #63 Napisano Jun 18, 2019 Miko, ovaj, Miko, a zasto bi ti, pored SIT-a, uopste razmisljao o bilo kakvom drugom pojacalu? Mislim, zasto bi uopste razmisljao? Mikorist je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #64 Napisano Jun 18, 2019 25 minutes ago, Vix said: Miko, ovaj, Miko, a zasto bi ti, pored SIT-a, uopste razmisljao o bilo kakvom drugom pojacalu? Mislim, zasto bi uopste razmisljao? Pa fizika kaže da je SIT najbolji pojačavač klase D. Ništa lično što sam u drugoj klasi. Može samo SIT umesto SITa. Neki nov Zenov SIT. Ako mi nekad padnu lampe na pamet da imam. I to je prosto. @Daudio
vladd Napisano Jun 18, 2019 #65 Napisano Jun 18, 2019 Da ali sta to tebi znaci u vezi brzine prekidanja, kada ces ionako taj VF nosilac da isfiltriras? Plus sto velika frekvencija nosi posebne probleme. Bolje da radi u aktivnom rezimu, kada vec to ekstra lepo radi. Nije stvar samo u brzini vec i u kontroli brzine.
Mikorist Napisano Jun 18, 2019 #66 Napisano Jun 18, 2019 Ne žalim se ja na A klasu. Ne treba mi mnogo wati. Dovoljno je 10
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah