Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

798 postova i nista konkretno nije napisano

sem sto se neopravdano pominje glumica iz filma sa Buletom Goncicem

:hihihihi:

Napisano
2 minutes ago, Zen Mod said:

798 postova i nista konkretno nije napisano

sem sto se neopravdano pominje glumica iz filma sa Buletom Goncicem

:hihihihi:

Kako cemo konkretizovati kad su sve inutrice u Bacu  :rofl:

Napisano

aha

Nelson i ja kupili 520 Tokin SITova u ovoj transi

kol'ko ce na kraju da bude na shelves , ce vidimo

Nas i Rusa 300 milijona

Napisano
2 hours ago, Doktor said:

Eto . . .  "preslusavanje". 

Ima neka "kvaka" u tome ? Ovaj termin sam cuo i u subotu na sajmu, doduse u nekom drugom kontekstu.

Dakle, izgleda da je to "preslusavanje" neka gadna rabota i "sudnji dan" za mnoge audio sprave ?

wtf :huh:

U sustini je medjuuticaj dva kanala, i ima raznih lokacija i samim tim konteksta, gde god se uticaji kanala mogu izmesati, od gramofonskog pikapa zbog blizine zavojnica, magnetne glave, do uticaja u prostoru, anuliranjem ili pojacavanjem nekih zona ili frekvencija izaslih iz zvucnika.

Prihvatanje informacije onog drugog u nekoj meri i uticaj tog osluskivanja na koristan signal.
Setkanje faze u komponentama ponaosob, ima varijabilni efekat u prostoru za slusanje, sobi.. i najcesce bodri preslusavanje.

Zato kod slusanja sistema treba te efekte uzeti u obzir, a ne bahato zalepiti etiketu na nevinu komponentu, koja prosto nije u harmoniji sa necim.

Ovde ima slikovitih detalja, mestimicno nije dosadno

http://resource.isvr.soton.ac.uk/FDAG/VAP/pdf/OPSODIS.pdf

Napisano

Evo meni ovo levo kijavicavo radi kao kink tetroda u a klasi, osim velike mirne struje i suma, ima i povremena varnicenja i pucketanja :)  

Napisano
46 minutes ago, vladd said:

Zato kod slusanja sistema treba te efekte uzeti u obzir, a ne bahato zalepiti etiketu na nevinu komponentu, koja prosto nije u harmoniji sa necim.

pojacalo je bilo u tri totalno razlicita sistema u potpuno tri razlicite prostorije

vide od sest razlicitih ljudi je to pojacalo culo i donelo neki sud, bilo kakav

ali to je nije uopste relevantno posto @vladd zna bolje na osnovu teorije i grafikona kako tu zvuci i ako ga nije ni uzivo ni video, kamoli cuo

bravo :happy64:

Napisano
1 hour ago, vladd said:

Istina je ipak negde između ušiju u našim glavama i vrlo je intimna i ne bi trebala biti  podređena "autoritetima" zasnovanim na količini namnoženih etiketa po forumima .

Slušna iskustva su potpuno individualna stvar i skroz besmisleno ih je svoditi na bilo kakav zajednički imenitelj. 

Napisano
5 minutes ago, Mikorist said:

Istina je ipak negde između ušiju u našim glavama i vrlo je intimna i ne bi trebala biti  podređena "autoritetima" zasnovanim na količini namnoženih etiketa po forumima .

Slušna iskustva su potpuno individualna stvar i skroz besmisleno ih je svoditi na bilo kakav zajednički imenitelj.

upravo tako ;)

Napisano
20 minutes ago, neskor said:

pojacalo je bilo u tri totalno razlicita sistema u potpuno tri razlicite prostorije

vide od sest razlicitih ljudi je to pojacalo culo i donelo neki sud, bilo kakav

I svi su ljubitelji lampaša ?

Ovo je solid state podforum. Odnosno ljubitelja tranzistora. 

Napisano

sta mogu kad sam se nahrckao

svaki gvozadj vredan zlata u tezini

nego me za svakodnevnu igrariju smeta sto numem da pravim izlazne trafoje , pa mi nije gust da se igram lego kockica

a ne mozgam i ne pravim da bi imao , nego da bi se igrao

tako da to sto je nahrckano na policama stoji , ceka pemziju , valjda

il' cemo stavimo jednom u neki muzejcic , kao istorijske ampove

mda , zato Daudio pravi ceo amp , kad pravi ........ i izlazni trafoj i sve ostalo ........ samo mu jos tenak fali oko Babuske

a treba i dragog nam BB pomenuti - nije motao ali je konstruisao trafo za onu RS ceve , ja vilicu nisam mogao da pokupim pola sata sa poda

to je bre svajserska idila

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...