Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 38
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Jebiga porucio novu. Ova je stara 7-8 godina i radila je dosta... pa zato i daju garancije 5 godina. Ali ajde ako me ne bude mrzelo pokusacu da otvorim da vidim sta je to izgorelo? Mislim da je to nesto zbog mreze. Posto je crkavao osigurac i na drugom mestu kada je pegla bila prikljucena? A to se sve desava malo pre nove godine. Kada ljudi u zgradi uljucuju sporete kuvaju, klime za dogrevanje itd itd. Nisam se bavio time strasno me to nervira. Dovolno mi je bilo sto recimo masina za ves u kupatilu i neki shucko u decijoj sobi idu na isti osigurac? I tako je sve napoako - jednom recioju haos. Napravio sam neko mini kolo za ispitivanje mreze pa cu da proverim.

Napisano
1 hour ago, sax.hifi said:

nazalost, i meni crkla masina.

gorenje.

ukljucim, zuji a ne okrece.

sad, da li je programator, puko remen ... jebem li ga.

sutra otvaram, ce vidimo.

Kondenzator proveri mu kapacitivnost, kad opadne nece da vrti. Ja sam ih promenio na mojoj masini 2 -3 komada do sada.

Recimo da je 12uF, padne na 8uF i nece da vrti motor. 

Napisano

Pa sami smo neki majstori...evo i ja imam posla oko masine ; ne greje, valjda crko grejac. Osim toga negde pomalo kaplje, i ne uzima dovoljno vode..

LG, stara mislim 8 ili 9 god...

Napisano
14 hours ago, Zen Mod said:

ajd ponovo procitaj sta sam ti napisao u postu #4

ako i tada ne shvatis , onda se ponajbolje batali igranja sostruja , dok neko nije poginuo

procitao, cim nadjem vremena tako cu kako si rekao
hvala

Napisano
8 hours ago, dunavko said:

alo fly,jel ti umes da citas,tvoje je da uradis sto se trazi od tebe a ne da razmisljas.ako hoces da resis problem.

nismo zajedno ovce cuvali da sa tim tonom govoris, ma koliko ja gresio u onome sto mislim - postoji lepsi nacin komunikacije koji je dovoljno efikasan da iz toga neko nesto nauci i skonta

Napisano

A moram da dodam da ovaj topic koji sam ja otvorio nema nikakve veze sa ves masinama, programatorima i crknutim stvarima.
A pola topica je napunjeno pricama o programatoru i majstorisanju po tom pitanju.

Pola postova je off topic. Kao da je neciji chat gde se samo sto ne prica ko je sta krkao prethodnog dana.

Napisano
3 hours ago, Bajlag said:

Kondenzator proveri mu kapacitivnost, kad opadne nece da vrti. Ja sam ih promenio na mojoj masini 2 -3 komada do sada.

Recimo da je 12uF, padne na 8uF i nece da vrti motor. 

Da li je ova pojava pracena iritirajucim zvukom zde kao da pokusava da prevrti a ne moze?

Od skoro mi se desava da na programu posle primanja vode i na programu pred centrifugu ima problem "kao da nema snagu da okrene bubanj", pa sve sa jakom poteskocom uradi - dakle svi programi izmedju ova dva navedena masina radi bez problema. :rtfm:

Napisano

Na crtežu koji si nacrtao, tačke 1 i 3, jedna je višak, ne možeš da spojiš srednji izvod trafoa pa onda i sredinu na elektrolitima, ispravljač neće da radi kako treba.

Napisano

Ako si povezao kao na shemi onda ti je u prvom ispravljaču gledano odozgo druga dioda okrenuta naopako? Da li si hteo standardni pinotalasni ispravljac sa 2 diode i C.T. trafoa ili mozda udvostrucivac napona na tom prvom ispravljaču

Napisano
2 hours ago, fly said:

nismo zajedno ovce cuvali da sa tim tonom govoris, ma koliko ja gresio u onome sto mislim - postoji lepsi nacin komunikacije koji je dovoljno efikasan da iz toga neko nesto nauci i skonta

pitao si , dobio odgovor , nisi prepoznao isti , dalo ti se na znanje , pa se jos vredjas k'o seoska mlada

nisi ispostovao kafanu u kojoj si novak

ajd odmori nedelju dana od pisanje

ZM

Napisano

Fly imate sledeci problem: indukcija koju pravi elektromagnetno polje transformatora na limove Vam uzrokuje napon koji merite. Kada bi pokusali da upalite sijalicu na taj napon izmedju nule i kucista ne bi uspeli jer bi momentalno palo na nulu. neprijatn je samo jer kad dodirnete osetite p[eckanje. Peckanje cete resiti dovodjenjem uzemljenja na kuciste pojacala sa metalne vodovodne cevi ili gradskog grejanja. Ako nemate nijedno ni drugo onda kopajte zemlju i ubacite trake za uzemljenje.

Zasto imate nekad veci napon a nekad manji? Jer u jednom slucaju dovodite fazu na namotaj koji je blizi trafou a u adrugom slucaju je faza dalje od limova trafoa. Zbog toga imate i razlike u zvuku u zavisnosti kako ste okrenuli utikac u uticnici. Ovaj probelm se resava balansiranim razdvojnim transformatorima ali i kod njih kuciste ide na uzemljenje iako je napon n a sekundaru sada i na faznom i na nultom provodniku naponski jednako udaljen od uzemljenja. Uzemljenje na uredjaju ne morate imati ako svi elementi na mreznoj strani imaju propisan izolatorski materijal prema kucistu. To podrazumeva i da nijedan tacka ne sme biti dostupna da moze da uzrokuje opasnost po zivot. pa cete videti da kod pravilnog izolovanja imate i na priljuccima izolacione kapice kao i na osiguracima.

Sada vezete kutiju za cevi negde i zavrsite pricu

Drugi slucaj kada mozete imati napon na kucistu je ako imate ulazni filter sa Y1 kondovima a nemate propisno uzemljenje

Napisano
6 hours ago, ZZZ said:

Ako si povezao kao na shemi onda ti je u prvom ispravljaču gledano odozgo druga dioda okrenuta naopako? Da li si hteo standardni pinotalasni ispravljac sa 2 diode i C.T. trafoa ili mozda udvostrucivac napona na tom prvom ispravljaču

Dobro si primetio gresku u crtanju. Druga dioda je pogresno nacrtana. Rec je o ispravljacu. Hvala.

Napisano
4 hours ago, Impuls said:

Fly imate sledeci problem: indukcija koju pravi elektromagnetno polje transformatora na limove Vam uzrokuje napon koji merite. Kada bi pokusali da upalite sijalicu na taj napon izmedju nule i kucista ne bi uspeli jer bi momentalno palo na nulu. neprijatn je samo jer kad dodirnete osetite p[eckanje. Peckanje cete resiti dovodjenjem uzemljenja na kuciste pojacala sa metalne vodovodne cevi ili gradskog grejanja. Ako nemate nijedno ni drugo onda kopajte zemlju i ubacite trake za uzemljenje.

Zasto imate nekad veci napon a nekad manji? Jer u jednom slucaju dovodite fazu na namotaj koji je blizi trafou a u adrugom slucaju je faza dalje od limova trafoa. Zbog toga imate i razlike u zvuku u zavisnosti kako ste okrenuli utikac u uticnici. Ovaj probelm se resava balansiranim razdvojnim transformatorima ali i kod njih kuciste ide na uzemljenje iako je napon n a sekundaru sada i na faznom i na nultom provodniku naponski jednako udaljen od uzemljenja. Uzemljenje na uredjaju ne morate imati ako svi elementi na mreznoj strani imaju propisan izolatorski materijal prema kucistu. To podrazumeva i da nijedan tacka ne sme biti dostupna da moze da uzrokuje opasnost po zivot. pa cete videti da kod pravilnog izolovanja imate i na priljuccima izolacione kapice kao i na osiguracima.

Sada vezete kutiju za cevi negde i zavrsite pricu

Drugi slucaj kada mozete imati napon na kucistu je ako imate ulazni filter sa Y1 kondovima a nemate propisno uzemljenje

Hvala lepo. Shvatio sam.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...