Jump to content

30W SE Amp


zocky

Preporučeni Komentari

Eto bas taj MF A1 mi doneo mnogo vise uzivanja nego Aleph Mini...Zenu sve rekao na vreme, on se nije uzrujao, nemojte ni vi...

PS da budemo iskreni, taj A1 je jos skrnaviji i sa jos manje delova ali nasih, Zen pocupao preamp sekciju i cini mi se ubacio na izlaze 2N3055 i komplementarnog mu brata (sestru). 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma uopste nemam problem sa engleskim proizvodima,i engleskim zvukom.Sve to zvuci kako treba,a unutra nema nicega.Problem je kad nas prosecan selja da ga tako nazovemo dodje u veliki grad i hteo bi da glumi mangupa,pa prvo pocne da pusi,pa mu uvale tesne simike,kao Miksajlu u filmu ,,Prekobrojna" I sve vreme se cudi i ne vidi gde gresi.Mnoge stvari su odredjene geografskim polozajem,a mnoge politickim sistemom.Da su Stounsi ili Bitlsi rodjeni u Ceskoj 60-ih,bili bi jednako smesni kao i svi njihovi sastavi.I tako u krug

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nemam ni ja problem sa engleskim proizvodima.

rade kako rade, neki drljavo, neki odlicno, samo ih ne dizem u nebesa.

zadnji put kad si bio kod mene, slusao si pojacala koje je doneo SKrstic

na engleskim ne efikasnim zvucnicima. zvuk do bola, a nije $$$.

hifi za narodne mase.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Istina za Rogers je da je BBC trazio kutiju takvih gabarita jer je toliko bilo prostora u njihovim reportaznim kolima,ali sad se pricaju druge price.

I Kef se spasavao od poreza praveci elipsoidne i trouglaste basove,a ne zato sto je hteo da da notu ezoterije,neke price su nastale sasvim slucajno,a neke na licu mesta spontano.Medjutim ta njihova upornost da su oni nesto posebno,na duze staze pravi rezultat.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On 2016-08-19 at 9:01 PM, vladd said:

Uzgred, pratim ja tu sramotu od teme, gde se ocito vidi sva supljina doticnog JC, koji uziva u svom stecenom statusu, i svojim dizajnom se upravo uklapa u dilerske nebuloze.

Takvi "audio dizajneri" najvise brinu o butik komponentama(za razliku od recimo Pasa i Susurina) u svojim  uredjajima, magiji i mistici, teflonskim stampama i specijalnim kalajima, a pride se malo slabije razumeju u desavanja u sopstvenom proizvodu.

Ima na toj temi nekoliko ozbiljno obrazovanih i iskusnih tipova, ali ima i par koji se guraju u kolo proizvodnje(i lagodnog zivota od zaludjivanja audiofula), pa su vise dekor u temi, nego sto mogu nesto ozbiljno da kazu.

 

Aman @vladd, ti bas ko pokvarena ploca. Stalno osipas po cijenam proizvodjaca i prodavanju magle ali ti se uvijek u primjeru korektnih javlja, kao gore citirano, Pas. 

E vec sam te dvaput pitao kako to opravdavas/objasnjavas ali nisam dobio odgovor pa evo pitam ovdje i treci put?

Zasto je Pas drugaciji? Zasto je njegov amp  Xs 300 "opravdano" skup (85k€$)? Gledajuci sve sta ima untra laicki bih ocijenio 2-3 k$ ali da kazemo i 10k$. Sto njega biras kao dobrog a druge ne?

 

Nemoj da se vadis na njegovom doprinosu diy zajednici nego konkretno njegovi komercijalni proizvodi i cijena istih.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

8 hours ago, vladd said:

Ne razumem o cemu se sada krenulo. . . .

Dobro jutro. :)

Vidim da i dalje sedis udobno iza monitora ( mozda si u medjuvremenu samo otisao sa levog na desni guz ? ) i nastavljas da kritikujes, filozofiras.

Da, to je u stvari i najlakse raditi.

Nema rizika, nema odgovornosti, nema trosenja nerava, nema planiranja, nema teskog i mukotrpnog rada, nema inovacija, nema nicega produktivnog.

Sedi i dalje tako " u leru " i nastavi sa jalovom metanijom. Meni si potpuno jasan.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

9 hours ago, vladd said:

Da ne bude formski nejasno, nije poenta u zaradi od boljeg pojacavaca, vec u specificnom losem osecaju ..nekompletnom zadovoljstvu..besmislu jednog aspekta..

Neopisivo si u pravu, samo u pogresnom kontekstu. Besmisao lezi u opljuvavanju svega. JC, Susurin...dodjosmo li bese do 700.000 Dolara...Neopisivo cist inzenjerski aspekt .... i podvlacim kupio bih GM 70 Susurina kad bih imao para. (vidim svidja ti se ono sa 200E)

Covece, upravo si ti inzenjersku misao, ideju bacio u blato. MF A1, LS 3 5 A, su ikone. Imao sam MF 1 i radio je ko bog. Nije li to onda prava prica, za relativno malo para, sa par delova, opak zvuk. Svojim postovima i negacijom svekolikom, ti si na  ceduljici lepim krupnim slovima napisao INZENJERSKI ASPEKT, negde izmedju probusio rupu i okacio ceduljicu na .....

...I sta je to "bolji" pojacavac, ko to uopste moze da oceni? Ocenjivaci su u najvecem broju sekta obozavalaca valute, novac referencaa, obozavaoci fensi komponenti, hajpovi i broj tekstovnih pohvala je referenca, i mitologija, gde su pobednici nosenja renomea u vecini prevaranti... i pride su ocenjivaci sa mocnim predubedjenjem.....

Odgovor je preostao u zadovoljstvu rada, ali ga kopkaju i narusavaju svetske nebuloze...

Sekta, obozavaoci novcanih referenci, svetska zavera....  Zaboravio si samo da spomenes Judeo-masone, Ordo templi Orijentis i Bilderberg grupu... 

Krije li se tu razlog nezadovoljstva, uzrokovan vlastitom jalovoscu, pita se sad dokoni citaoc ili mozda odgovor lezi u lajkovanju onog "ispod pojasa" kao pritajena strast.

Oprosti, ali trenutno smo ti i ja na istom. Nijedan nema publikovan niti jedan rad. Pritom ja nemam nikakve pretenzije da se nazivam DIY-er.

Inzinjerski aspekt...pomenu li to neko u veselom kontekstu.

HI FI bese li to uzivanje u lepoj muzici, dobro reprodukovanoj.

Cemer i gnoj istovarite na nekom drugom mestu.

Ja napolje iz ove teme dok jos ima prezivelih.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

NE ne,  to su forumske postapalice i trikici. :) 

Zna se tacno koga sa opljuvao a koga pohvalio, nema tu ni mrve od SVE.

Znaci da ocekujem korektnu diskusiju, bez naivnih diskvalifikacija.

Ja sam zabrazdio u audio iz zabave, a ne zarade, kao i u pecanje, a ribu ne jedem..cista razonoda.

I imam iskustva u projektovanju elektronskih proizvoda za trziste,specificno i relativno usko, ali trziste,  uredjaj za pare, i nekada sa, (zajedno sa gujom) zajedno radio u firmi koja je izmedju ostalog pravila i ucila za trziste(pa mi je jasnoda to bas i nije neka referenca), svako je imao svoje mesto i svoj uredjaj o kojem brine..

Ovo govorim ne zarad protupe i primitivne, nepotrebne i nebitne hvale, vec da usmerim diskusiju, da ne zalutavamo u te argumente..

 

Posebnu tezinu i vise faktora  ucestvuje na trzistu, a cini mi se, onaj kreativni, ponajmanje, sto je vise pokriveno marketingom, to je manje kreativnosti.

Nije nam referenca trzista prioritet.

 

To sto Pass ima skupa pojacala, ili Susurin, oni imaju firme koje poprilicno temeljno rade, a oni sami poprilicno temeljno dizajniraju. Nesto dizajniraju kao dzem sesn, a nesto i po zahtevu sa trznice..

JC, osim sto ima nekih (za ono sto radi i hvalise se, ozbiljnih)praznina u znanju, koje popunjava sopstvenim referentnim sluhom, iako sada sa 70+ godina, a pride se zbalabuckava u neke iracionalnosti, neka "desavanja" u materijalima, nke "pojave" u materijalima, koje detektuju samoekstra sensovi slusanja,  sto je blago receno...da bas i ne kazem...nema potrebe..

Ali ima tezinu marketinga, ogromnu i decenijsku, jos od marketinskog genija Otale, koji je skapirao kako to trziste,i cela oblast funkcionise, i odlicno, vrhunski  plasirao maglu. Sve mane okruzenja i indolenciju inzenjera je zloupotrebio,

 

Moja poenta u diy je da recimo prihvatim sve te konstatacije, dizajne i kreacije, da razjasnim razlike, na pojedinim detaljima odradim poboljsanja, i nesto sam da dokoncipiram, preradim.

I ako nesto zvuci lose ili dobro zbog neke osobine, da se sa tim izigra..i ustanovi neka korelacija. Korelacija koja nece donositi veci prihod ili inkas, vec vecu zabavu, zabavu kreacije i saznanja..i uzivanja u zvuku(ali omiljene muzike :)

Ionako bi se neke zaradjene pare koristile za zabavu, pa da ih u tom krugu, ove oblasti, preskocimo.. :) 

Mrzi me da vicem sveze, taze kod cika Laze. :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa sta da vam kazem, da vas nema trebalo bi vas izmisliti. Vise se zabavljam citajuci ovaj thread nego da sam gledao bilo koji relity na "nsim" nacionalnim televizijama.

Vladd, posto smo kolege po struci potpuno razum o cemu pises (pricas) i uglavnom se slazem sa tobom samo se cudim odkle ti energija covece da ovoliko istrajes da to dokazes drugima koji to verovatno ne mogu da razumeju jer fonkcionisu na drugim principima. Ja bih odustao jos kod drugog posta. 

Imao sam priliku da neke clanove ove diskusije upoznam i licno, i to na njihovom terenu, i ja se nisam slozio sa njima po ovom pitanju ali to nikako ne ugrozava nas prijateljski odnos, ja ih i dalje dozivljavam kao dobre prijatelje a to sto oni vole crnke a ja plavuse nije razlog za zaostravanje bilo kakvih odnosa.

Pratim vas i dalje, nastavite u istom high energy ritmu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Gosha said:

a to sto oni vole crnke a ja plavuse nije razlog za zaostravanje bilo kakvih odnosa.

Nema zaostravanja, j samo pitam zasto su jedne bolje od drugih, misllim, slazem se sa groznim

 

33 minutes ago, grozni said:

Grozni ne bira:msn-rofl:

 

Cemu tolikaglorifikacija..kada se vec ne bira:buehehe:

Elem

1 hour ago, Gosha said:

posto smo kolege po struci potpuno razum o cemu pises (pricas) i uglavnom se slazem sa tobom

Ja upravo, mozda malo sebicno, istrajavam,  ne bih li bar sebi razjasnio neke krajnje netehnicke stvari.

Odsrafis se od posla, smisljas kombinacije, prednosti i mane ove ili one koncepcije, da li long tail, ili kaskodu, sta je kod koje i gde bolje, da li velliki gain u drugom stepenu ili samo swing, da li fetove ili bjt, i koje, nekoi sa visim naponom imaju manji sum pri vecim strujama, ali ih kinjierli ili miler.. da li sant ili serijski regulator.. gde je sum a gde neinearnost...kada tamo neki baja uvezo tri kisele trandze( a iskustvo mu je za mareting, mnogo vise nego za konkretan dizajn), pojacalo ne sme ovo, ne sme ono.. i ajd sto je zaradio, masala, nego sto popadase serijski u besvest od neke magije?!

Cak i za kutije koriscene industrijske(pricao o pocecima), ruzni kao poziv za vojsku..ali zvuk :) 

Znaci, ili ne valja pristup, ne valja referenca, ja pogresno cujem..samo da izbunarim sta ne valja, pa da korigujem..najlepse bi biloda formiram neku referencu, da ne gubim vreme sa tehnikom i da vezbam madzikoramu...mozda se napravi neki uredjaj(ali mnogo sumnjam), pa da stavim tacku na taj segment, i krenem u sledece..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ja moram da zaostrim - ne volim ni crnke ni plavuse.

volim crvenokose.

zena mi crvenokosa.

:)

ima kod mene zvucno vrlo dobrih uredjaja, nazalost

vecina ima nevidljiva (stealth) kucista, ali mogu da se poslusaju.

pa kad budes teo ...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

37 minutes ago, vladd said:

Elem

Ja upravo, mozda malo sebicno, istrajavam,  ne bih li bar sebi razjasnio neke krajnje netehnicke stvari.

Odsrafis se od posla, smisljas kombinacije, prednosti i mane ove ili one koncepcije, da li long tail, ili kaskodu, sta je kod koje i gde bolje, da li velliki gain u drugom stepenu ili samo swing, da li fetove ili bjt, i koje, nekoi sa visim naponom imaju manji sum pri vecim strujama, ali ih kinjierli ili miler.. da li sant ili serijski regulator.. gde je sum a gde neinearnost...kada tamo neki baja uvezo tri kisele trandze( a iskustvo mu je za mareting, mnogo vise nego za konkretan dizajn), pojacalo ne sme ovo, ne sme ono.. i ajd sto je zaradio, masala, nego sto popadase serijski u besvest od neke magije?!

Cak i za kutije koriscene industrijske(pricao o pocecima), ruzni kao poziv za vojsku..ali zvuk :) 

Znaci, ili ne valja pristup, ne valja referenca, ja pogresno cujem..samo da izbunarim sta ne valja, pa da korigujem..najlepse bi biloda formiram neku referencu, da ne gubim vreme sa tehnikom i da vezbam madzikoramu...mozda se napravi neki uredjaj(ali mnogo sumnjam), pa da stavim tacku na taj segment, i krenem u sledece..

Pa tako ti i treba kad imas inzenjerski pristup a ne audiofilski. :)

Dobrom audiofilu je potrebno samo izvezbano uvo a ja se ubih skupljajuci raznoraznu mernu opremu da pomocu nje "cujem" ono sto ne mogu sa "instrumentima" sto mi je Bog dao. Moram ti priznati da im ponekad i zavidim.

Mislim da si u prethodnim postovima dobrim delom vec odgovorio na tvoje pitanje. Ja sam odavno prestao da trazim takvu vrstu odgovora.

Ne zelim da ovim poslom zaradim brdo para, meni je sve ovo igranka bez prestanka, napokon radim ono sto volim i beskrajno uzivam u tome bez namere da nekom nesto dokazujem.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

lepo je sve ovo čitati i drago mi je što ima ljudi veštih sa lemilicom i kalkulatorom.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_main_chart.jpgtakođe drago mi je i to što ima ljudi veštih sa ušima, pločama, cedeima.

imali uši ili nemali, na kraju krajeva i nije tako bitno za njihovu komunikaciju ako nemaju onaj organ među ušima sa upotrebnom dozvolom od socijalnog psihologa.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

13 hours ago, Gosha said:

Imao sam priliku da neke clanove ove diskusije upoznam i licno, i to na njihovom terenu, i ja se nisam slozio sa njima po ovom pitanju ali to nikako ne ugrozava nas prijateljski odnos, ja ih i dalje dozivljavam kao dobre prijatelje a to sto oni vole crnke a ja plavuse nije razlog za zaostravanje bilo kakvih odnosa.

 

Bravo @Gosha! Na kraju dana, kad ugasimo kompijuter, svi na kraju slusaju samo sa svojim usima koje su kakve takve i ne mozemo ih mijenjati.

Ovo je poenta postojanaj foruma i mnogi bi trbali da ovo procitaju po 10 puta kao mantru pre prikljucivanjana forum :oldtimer:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...