John Coltrane Napisano Oktobar 23, 2015 #67 Napisano Oktobar 23, 2015 Pa majstore svaka čast za kutije, nego ljudi se polomiše sa predlozima za drivere a ti pioneer pa pioneer da ovo nije reklama za radionicu, što ne kažeš brate lepo ne zameri, ja sam bolesnik nalazim skrivenu nameru i gde je ima i gde je nema
Fly carpenter Napisano Oktobar 23, 2015 Autor #68 Napisano Oktobar 23, 2015 Ako može info čime je premazan oraj? Hvala Lanenim uljem! Pa majstore svaka čast za kutije, nego ljudi se polomiše sa predlozima za drivere a ti pioneer pa pioneer da ovo nije reklama za radionicu, što ne kažeš brate lepo ne zameri, ja sam bolesnik nalazim skrivenu nameru i gde je ima i gde je nema Ma nije reklama za radionicu,zahvalio sam se na predlozima ali ja jednostavno nemam novca za bolje drajvere ( ogromna rata kredita u otplati,dvoje dece,računi itd itd),u planu mi je to kada budem mogao
prophet Napisano Oktobar 23, 2015 #69 Napisano Oktobar 23, 2015 To u prirodi izgleda mnogo lepše nego na slikama. I zvuk sa Pioneer-ima je bolji nego što sam očekivao. Naravno nije ništa epohalno ali je u dobroj meri slušljivo. Fly je dobar majstor za drvo, cela kuća je puna njegovih rukotvorina - pravi pravcati DIY. Prelepe police sa knjigama, kuhinja...Kutijice za ribarski pribor sa kožom umesto preklopnika - vrhunski. Ono što me ostavilo bez daha je crni Maćanski kamen i činjenica da ga je sam obraćivao i složio umesto pločica (zidnih i podnih) i jedan veliki komad istog kao radna površina. Što se samih kabineta tiče slušali smo ih bez ispune. Kabineti rezonuju negde u opsegu donjeg mid-a. Iskreno se nadam da će ispuna od prirodne vune to ublažiti. Velike su energije u kompresionim kabinetima i to je razlog zbog kojih ih izbegavam. Nisam primetio da postoje izraženi peak-ovi ali bi sa ispunom trebalo dobiti čistiji donji mid i nešto bolje tranzijente. Sad u kolikoj meri praksa će pokazati. Zahvaljujući činjenici da poseduje prelep vintage Philips risiver pokušali smo na uvo da dovedemo sistem u tonski balans preko ton kontrola koje deluju na 50Hz i 10kHz. Nažalost to je sve što smo bili u mogućnosti da uradimo, bez merne opreme i podataka o samim drajverima. Ne znam kako je rešena skretnica, osim jednog konda za visoki? To bi se verovatno dalo dovesti u ravnotežu odgovarajućom skretnicom na uštrb efikasnosti. Kabineti svakako zavređuju bolje drajvere, retko sam imao priliku da vidim taj nivo izrade, kako spolja tako i iznutra. Oni ovalni komadi za gornja dva drajvera su prelepo i precizno urađeni kao i premaz lanenim uljem. Lepota je bilo videti različite teksture prirodnog drveta. Sve u svemu bolje i lepše nego što sam očekivao. Novo poznanstvo sa još jednim odličnim majstorom, ljubiteljem starina, starih automobila i dobrim domaćinom nema cenu. A tek kakvu kafu kuva
ab Napisano Oktobar 23, 2015 #70 Napisano Oktobar 23, 2015 Dobro se dobrim vraca - moglo bi se desiti da Fly uredi nekome kabinete, a ovaj u zamenu neke odgovarajuce drajvere, moze biti a ne mora da znaci, po principu robne razmene.
bata bane Napisano Oktobar 24, 2015 #72 Napisano Oktobar 24, 2015 A ja brinuo kako cu da napravim kuteje za pojacala..... Svaka cast, nemam reci P.S. mora nadjemo neki krsteni drajver za tu kuteju....
Fly carpenter Napisano Oktobar 25, 2015 Autor #74 Napisano Oktobar 25, 2015 Drago mi je da vam se sviđaju,leći će neki dobri drajveri kad tad u njih a dolazi u obzir i robna razmena ,samo se javite Danas sam ih završio i stavio privremeno na dve stolice dok se ne završi polica i stalci,meni ovo zvuči super ,mogao bih i da snimim i okačim ovde kako to zvuči samo ne znam koju pesmu da izaberem da bude merodavna za proveru ,dajte neke predloge.Ostalo je samo da zamenim šrafove sa nekim lepšim u crnoj boji i još jedno premazivanje.
чика-Брка Napisano Oktobar 26, 2015 #76 Napisano Oktobar 26, 2015 Vladane, moracu da vas obidjem. ce da padne i neki biznis dogovor. ti organizuj.
Fly carpenter Napisano Oktobar 26, 2015 Autor #77 Napisano Oktobar 26, 2015 Lepo Da li si stavljao ispunu? Jesam ,napuno sam ih dobro,ostavio sam prazan prostor samo iza drajvera i zvuk je još bolji !
prophet Napisano Oktobar 27, 2015 #79 Napisano Oktobar 27, 2015 A tebi teško da upališ makinu i zujneš na jugozapad.
peter 71 Napisano Oktobar 27, 2015 #80 Napisano Oktobar 27, 2015 Imao sam Pionirke u kolima i bio zadovoljan zvukom.Ipak,zar je moguce da bas toliko dobro sviraju ? Evo mog predloga za pesmu...
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2015 #81 Napisano Oktobar 27, 2015 Ovakva izrada je stvorena za Sonido. Sonido i ovo kao dupe na nošu.
Pchelac Napisano Oktobar 29, 2015 #82 Napisano Oktobar 29, 2015 A ovo , booogamiii...http://www.diyaudio.rs/topic/7706-beyma-8bxn-coaxial/
Pchelac Napisano Oktobar 29, 2015 #83 Napisano Oktobar 29, 2015 http://www.kupujemprodajem.com/Renkforce-pasivne-membrane-26907511-oglas.htm?filter_id=127
Vix Napisano Oktobar 30, 2015 #84 Napisano Oktobar 30, 2015 Ovakva izrada je stvorena za Sonido. Sonido i ovo kao dupe na nošu. Dupe imamo, eto sad smo nasli i nosu Samo da krajnji rezultat ne bude ono sto se dobije kombinacijom dupeta i nose
Fly carpenter Napisano Novembar 5, 2015 Autor #85 Napisano Novembar 5, 2015 Biće vremena za bolje zvučnike,za sada će svirati ovi pa ćemo videti.U međuvremenu sam završio police i to je to ,u planu je kupovina gramofona tokom zime i tu stavljam tačku na neko vreme. Aleks je reagovao/la na ovo 1
John Coltrane Napisano Novembar 5, 2015 #86 Napisano Novembar 5, 2015 Odlično zvuje i polica su vr' jedinu manu našo sam u parketu, eto neki će reći da ne utiče na zvuk ali cela soba predstavlja akustičnu celinu, lupetam stvarno su dobri stalci lepo drvo bez krivina i šaranja frezerom prosto lepo i jednostavno što se tiče gramafona uzmi neki za koji možeš posle da uradiš i plinth od masiva
чика-Брка Napisano Novembar 5, 2015 #87 Napisano Novembar 5, 2015 ma zvucnici su za medalju. moracu i ja da isfurniram panele kod majstora za klempave Yamahe.
Fly carpenter Napisano Septembar 7, 2016 Autor #88 Napisano Septembar 7, 2016 Pošto sam konačno nabavio i gramofon koji pored kvaliteta ispunjava i estetske uslove (Dual 1219) , na red je došlo i da se razmišlja o nekim krštenim drajverima za moje kutije.Voleo bih da i dalje ostanu kompresione .Šta vi predlažete?
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah