Jump to content

Sure TPA3116 - prvi koraci, lamentacije i zapažanja (split iz "Novopridošlih skalamerija")

Preporučeni Komentari

Napisano

na mom su po dve sijalice po instrumentu. Mnogo bolje nego led.Toplije svetli

Ima u proelektroniku sijalice a ima i navlakice za sijalice. ko mali kondomi :rolleyes: Zelene, crvene, ljubičaste,...Pa menjaš boju

_6251_buza_2.jpg4322_5806.jpg4321_5809.jpg

Napisano
14 minutes ago, sir Oliver said:

na mom su po dve sijalice po instrumentu. Mnogo bolje nego led.Toplije svetli

Ima u proelektroniku sijalice a ima i navlakice za sijalice. ko mali kondomi :rolleyes: Zelene, crvene, ljubičaste,...Pa menjaš boju

_6251_buza_2.jpg4322_5806.jpg4321_5809.jpg

Nisam znao da to drže, to bre i na LED pasuje.

Napisano
2 hours ago, NIXIE said:

Meni se ti LED barovi ne svidjaju. Stvar ukusa. Ima jedan vrlo interesantan, postovao sam ovde ako nadjem ponoviću.

2 hours ago, NIXIE said:

Ovaj je isti kao moj samo ima ugradjeno osvetljenje a moj ima pozadi iz daljine. Meni smeta što je mnogo taman i ništa se iz daljine ne vidi, eventualno da se promeni iscrta nova pozadina.

Napisano
1 minute ago, sir Oliver said:

Ovaj je isti kao moj samo ima ugradjeno osvetljenje a moj ima pozadi iz daljine. Meni smeta što je mnogo taman i ništa se iz daljine ne vidi, eventualno da se promeni iscrta nova pozadina.

Zato sam i mislio da se proba se LED osvetljenjem, recimo sa strane. Možda bi se onda videlo lepše.

Napisano

Da lici na nesto ,sredjeno napajanje ,ugradjen prekidac ,dzek i kabal za napajanje i drvene nogice i to mirisljave kupljene kod kineza a mogu posluziti i za noge za zvuje.:hi:

IMG_20171204_105010.jpg

IMG_20171204_112457.jpg

IMG_20171204_112548.jpg

Napisano

A evo i interesantnog softwerskog VU metra.Na primer pustiti muziku sa nekog kompa koji na displey prikazuje omot i VU.:wub:

Probajte ovaj program. Veoma dobro uradjen. Kazaljke igraju baš kako treba sa nekom inercijom.:clapping:Ne samo da imaju inerciju nego kao da mere u nekim inkrementima vremena, krenu na izmerenu vrednost a onda se polako vraćaju nazad do sledećeg sampla.:haha:

Pustite muziku(bilo šta, youtube, neki player,..)i gledate kazaljke:grino:

http://www.vuplayer.com/other.php

VU.jpg

Napisano
5 hours ago, 2a3 said:

Da lici na nesto ,sredjeno napajanje ,ugradjen prekidac ,dzek i kabal za napajanje i drvene nogice i to mirisljave kupljene kod kineza a mogu posluziti i za noge za zvuje.:hi:

20171204_172333.jpg

20171204_190911.jpg

20171204_190756.jpg

Napisano

Prepravi raspored elemenata i izbaci žice. Biće mnogo lepše,i kompaktnije,  servisabilnije.

Raster da se zalemi direktno na kleme VU metra(malo se proširi rupica i provuku kleme i zaleme.) Kasnije se lakše montira jedan sklop nego posebno Vu a posebno raster.

Još imaš i mesta da isprobavaš raspored LEDova da najbolje osvetlepozadinu instrumenta.

ovako nešto

vu iza.jpg

Napisano
1 hour ago, sir Oliver said:

Prepravi raspored elemenata i izbaci žice. Biće mnogo lepše,i kompaktnije,  servisabilnije.

Raster da se zalemi direktno na kleme VU metra(malo se proširi rupica i provuku kleme i zaleme.) Kasnije se lakše montira jedan sklop nego posebno Vu a posebno raster.

Još imaš i mesta da isprobavaš raspored LEDova da najbolje osvetlepozadinu instrumenta.

ovako nešto

Ja ga već spakovao, samo da odnesem paket sutra na poštu.

Napisano

Stigli vu metri,zahvaljujuci kolegi sa foruma Nixie koji je sve odradio Sa svojim delovima i voljom I tim povodom se zahvaljujem.C im bude vremena montaza .:hi:ce javim.

IMG_20171206_205544.jpg

Napisano
3 minutes ago, 2a3 said:

Stigli vu metri,zahvaljujuci kolegi sa foruma Nixie koji je sve odradio Sa svojim delovima i voljom I tim povodom se zahvaljujem.C im bude vremena montaza .:hi:ce javim.

Onaj desni VU metar je neobičan, kako ga okrećeš u prostoru tako mu se mrda kazaljka, naročito kad stoji ovako horizontalno ode skroz levo, a jedino kad stoji uspravno, tad je u sve redu. Na svu sreću kad je uspravan i radi normalno kao i levi. Levi se isto tako pomera, ali vrlo malo. Očigledno nisu jednaki mehanički.

Napisano

Ma verovatno sve to može da proradi samo da se nađe šema veza i onim silnim višežilnim konektorima, i to je to.

Napisano

koga interesuje za philips  pinovi 17 i 18 prema 15 i 16(mase)

Nažalost sve kontrole su preko procesora i enkodera

znači dva činča pot ili preamp i cepaj

pojačalo je TDA8947J

2*50wB)

philips.png

Napisano

Najzad proradili ,prilicno dobro za ovaj kvalitet Vu metara ali zato elektronka trefljena zahvaljujuci Nixie-u.Snimak bas i nije neki sa mog telefona ,starudija ali to nije bitno.Podesio sa trimerima i to je to.:happy64::hi:

IMG_20171210_134451.jpg

Napisano

Eto SIRE momentalno zwei komaden of SRBIJA  zahvaljujuci tebi Nixie -u i cika Djurici a i meni.Ziveli.:happy64::pivo:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...