Jump to content

Klein & Hummel Ox - identifikacija ugrađenog drivera

Preporučeni Komentari

Napisano

OK! Hvala na vremenu! Kad bude kakva novost javit ću što je gazda odlučio.

• Odgovora 27
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

ako nabavlja EV sa ebay-a , onda neka nabavlja originalni tip i pravi po service manualu

ako ne , neka uzme Sonido 15" , kvalitativno ne zaostaje za tim EV

kad napisah da su oznake na strani 4 , ti si vec pominjao Electrovoice (EV) a siguran sam da se i u tekstu pominje

Napisano

ako nabavlja EV sa ebay-a , onda neka nabavlja originalni tip i pravi po service manualu

ako ne , neka uzme Sonido 15" , kvalitativno ne zaostaje za tim EV

kad napisah da su oznake na strani 4 , ti si vec pominjao Electrovoice (EV) a siguran sam da se i u tekstu pominje

Nisam ni ja još pročitao taj manual. Dobro onda. Razgovarao sam s njim i on se boji starih drivera. Rekoh mu da su u većini slučajeva u skroz dobrom stanju, ali ...jebi ga....kao da ovi mid i tweet nisu stari.

Vjerujem da i sa poštarinama i nametima za robu iz US of fuckin' A originalni driveri nisu (puno) skuplji od novih Sonido. Trenutno sam vidio jedan 16-omac tamo za nešto manje od 100USD, ali nisam pogledao poštarinu.

Napisano

ako me secanje ne vara - K&H su radili velike aktive koje su bile radijski monitori , i u njima 16" bass , 811B horn i ne znam za super visoki (dakle - sve Altec)

idi na ebay i trazi u zavrsenim aukcijama

lako se moze potvrditi da li je to to , ako je otvor za driver veci nego je potrebno za 15"

ti na slici su neko smece , bar u poredjenju sa 16" Altecom , koji su bili vrlo verovatno AlNiCo

imam negde slike u kompu , ali samo nebo zna kako sam to nazvao

u stvari = puno drvim - vidi da li iole podseca na ovo (mislim da su imali i manji model , ali ne drzi me za rec ) : http://www.thomas-schick.com/Kleinhummel.htm

tako je, to je bio zvanicni midfield monitor u ZDF i NDR studijima, full altec od glave do pete sve aktivno.

sad su na ETF-u to koristili kao zvucnik za slusanje na natjecanju LR RIAA samograditelja, upravo taj schickov komad:

Postavljena slika

Napisano

Gordane, to što kažeš je točno za model Oz.Ovi su (bili prije devastacije) model Ox i imaju u sebi (sada već potvrđeno u PDF-u i od strane vlasnika) komplet EV drivera. Jedino su bas driveri uništeni, te zmjenjeni nekakvim no name andrljama.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...