Jump to content

Pojacalo za Behringer B2031P monitore


svrle

Preporučeni Komentari

Potrebna mi je pomoc u odabiru pojacala, tacnije drugaru koji pravi amaterski studio kod sebe kuci. Kupio je behringer monitore iz naslova, fali nam pojacalo. Budzet je do 200 evra, i razmatramo neke polovne varijante. Za oko nam je zapao Technics SU-V670 PXS sa oglasa. Cena je ok, rekao bih. Da li je tako nesto dobar izbor ili preporucujete nesto drugo. Razmatramo i T amp varijantu SMSL sa ovog linka. http://www.ebay.de/itm/SMSL-SA-98E-SA-98-E-2-x-100-WATT-SCHWARZ-Class-D-Vollverstarker-1-STUCK-/261226687650?pt=DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item3cd252eca2

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 24
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

F5 neće moći od ničega pa do kompletnog da sklopi za 200€ koliki je budžet...

Za te monitore bi neki Gainclone ili amp sa TDA7294 odradio posao. Ako je samogradnja. Sve preko toga će verovatno probiti budžet (ako se u šteku nemaju neki vitalni elementi - trafo, hladnjaci, kućište...)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stein je u pravu, u aktivnoj verziji ove monitore gura dva paralelno vezana LM3886 za mid/bas i jedan za visoke.U 3031 isto to, samo su kola TDA 7294. E sad, ta elektronika je uradjena dosta bedno, nisu iskorišćeni svi potencijali LM3886, aktivna skretnica je napravljena sa gomilom najjeftinijih opampova.Imam te kutije u aktivnoj verziji, elektronika je izvadjena napolje, pravim custom elektroniku (Gainclone, Sipi FET active crossover).

Kao pasivne su probane sa malim modovanim T ampom (Tripath TA2024 - bio na FAK-u) sviraju dobro, tako da bi neka jača D klasa verovatno legla dobro.

Kod mene solidno sviraju sa vintage Pioneerom SA-7500.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

U medjuvremenu se doslo na ideju da se kupi jak dc ispravljac 12v i da proba kvalitetno auto pojacalo u ab klasi. Koristicemo napajanje od pc-a koje ima 50A na grani od 12V i pojacalo Hifonics andromeda 250XII koja ima 2x 250w na 4 oma. To pojacalo je odlicnog zvuka bilo u kolima kod mene, nema razloga da to ne bude slucaj i ovde. Mnogi se verovatno sa ovom idejom nece oduseviti, ali ja mislim da ce to biti odlicno resenje jer pojacalo koje ovako izgleda ne moze biti lose. 

Postavljena slika

 

post-826-0-08469100-1383399357_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Povezali smo napajanje na pojacalo i sve radi, medjutim bass je prilicno slab i dosta je tisi u odnosu na srednje i visoke tonove. Jel imate ideju kako to da resim osim bass boosta? Pojacao sam amp i testirao napajanje, ne gasi se, ne greje se i sve radi bez problema cak i na full volume, medjutim bass je problem i na tiho kad se slusa i na glasnije. Skretnice sam isto gledao, sve je na flat kao i na pc-u u podesavanjima. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Probano danas i drugo pojacalo jer sam mislio da sa prvim imamo problem, i ustanovili smo da bassa nema iz nekog razloga, verovatno zbog malog napona koje switch napajanje daje, u ovom slucaju 12.1V i izgleda da to nije dovoljno da bi sve funcionisalo kako treba. Tako da, ipak moramo u potragu za pravim pojacalom. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Momci opet mi treba mala pomoc da ne otvaram novu temu. Kad povezem pojacalo sa PC-em, dobijem zvuk ali tanak bass, kao da je utisan 10db u odnosu na ostatak spektra, rekao bih. To sam ustanovio kada sam povezao mobilni telefon kao izvor zvuka, dobije se mnogo puniji zvuk, posebno taj donji spektar. Inace u planu je focusrite scarlett 2i4 usb audio interfejs koji bi se koristio za studijske namene i produkciju muzike, medjutim dok on ne stigne, slusace se par dana sve sa integrisane zvucne kartice. Da li je moguce da jedan mobilni telefon ima bolji izlaz od zvucne kartice na pc-u? 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da li je moguce da jedan mobilni telefon ima bolji izlaz od zvucne kartice na pc-u? 

 

Nije isključeno, ali daj pročačkaj po postavkama za audio. Možda ti software ponudi nešto kao "full range speakers" ili "big speakers". Svakako izaberi "Stereo" output ako slušaš na dva zvučnika. Provjeri je li džek uboden u pravu rupicu! ;) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Uboden je u pravu rupu, stoji na stereo, a ta opcija big speakers i full range speakers ne postoji. Skidam sada najnoviji drajver u nadi da ce to pomoci. E sad, sta sam jos cudno primetio. Imam neko staro pojacalo od mini linije sony, i kad njega povezem dobijem bolji taj nizi spektar, bass  je autoritativniji, ali je ostatak spektra prilicno los. Jedino ako to pojacalo od sony linije neka neki bass boost kao preset pa zbog toga imam takav utisak. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...