Doktor Napisano Novembar 13, 2013 #45 Napisano Novembar 13, 2013 Neophodna stvar za svaki ozbiljniji gramofonski setup. Vinyl protractor. ( sa sinocnje seanse na kojoj je montiran Ortofon Rohmann ).
grozni Napisano Novembar 13, 2013 #46 Napisano Novembar 13, 2013 Neophodna stvar za svaki ozbiljniji gramofonski setup. Vinyl protractor. photo.JPG ( sa sinocnje seanse na kojoj je montiran Ortofon Rohmann ). Zaboravio si da kazes da je bio od tvrde, debele plastike a ne stampan na papircicu ko neki koji se nude u Bg. I vagica i libelica.... al pravi, ne od Kineza. Da se ne ljute momci koji koriste opremu sa tog podneblja ( bolje reci pola sveta). Doslo se juce bas naoruzano.
Doktor Napisano Novembar 13, 2013 #47 Napisano Novembar 13, 2013 Doslo se juce bas naoruzano. Kad' si mi vec dao slagvort - ovom prilikom zelim da se zahvalim dragim prijateljima koje poznajem 20+ godina : ZoranZu ( FTA Audio ) i Lemic ( alias Milence ) na velikoj pomoci. Zoran je dosao kao da je iz sluzbe hitne pomoci, ali one nekadasnje, prave hitne sluzbe - studiozno i visokoprofesionalno lokalizovao prekid u gramofonskom kablu, resio moj veliki problem koji se javljao poslednjih meseci, tacnije kada se probala ona "nesretna" AT-OC9 ML III, ali reparirana i retipovana kod VdHul-a. Najverovatnije tada je doslo do delimicnog ostecenja jednog od kablova tako da se povremeno gubio kontakt. Na svu srecu prekid je bio na nekih 1 cm od pocetka kabla ka zvucnici tako da nismo morali da demontiramo Mozart-a. Jos jednom, hvala ti Zoki ! Lemic je dosao naoruzan protractorima, vagicama, lepljivim trakama, grafitnim olovcicama, kojecega je jos bilo tu. Puno, puno motanog duvana. Trazio je apsolutni mir, povremeno nervirao samog sebe, a Bog'me i nas prisutne. Veliko thnx, Lemic ! Naravno, Grozni i ja kao ona dva gerijatrijska slucaja sa balkona u Muppet-ima smo non stop komentarisali, nervirali Lemic-a, dok je ZoranZu sve nase opaske dostojanstveno istrpeo. Rohmann pokazuje vec na prve sate slusanja zasto je u rangu Ortoton-ovih legendarnih zvucnica. Dacu joj naravno jos malo vremena. Nekih 50-60 sati jos.
zoranzu Napisano Novembar 13, 2013 #48 Napisano Novembar 13, 2013 Imao sam tu cast i zadovoljstvo da prisustvujem, namestanju i podesavanju Rohmann-a, Iznenadjenje je tek bilo, kada sam odslusao pola pesme ,za koju sam mislio da znam svaki zarez u njoj... Rohmann je iskopao jos vise detalja,za koje nisam ni znao da postoje u pesmi Doco,u zdravlju da je istupis,i sledeca ona bela da bude! &
Eci Napisano April 19, 2014 #49 Napisano April 19, 2014 Odlična ideja i realizacija http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?104991-My-cheapo-crappy-quot-RCM-quot-But-it-works
ZZZ Napisano April 19, 2014 #50 Napisano April 19, 2014 Nikako! Grebe povrsinu kao fina smirgla. Za ciscenje igle je fenomenalan i ja ga koristim. Treba jako paziti da igla udje i i zadje vertikalno, znaci samo uz pomc lifta. ja time ribam kadu... a ploce super krpicom - vlaznom (ne da se voda sliva nego vrlo blago vlaznom... i to kad se setim moze i taj lepak mislim da je bujodrag to isprobao? i kaze da je OK? Ipak mislim da je za pravo ciscenje tu neophodna ultrazvucna kadica...
prophet Napisano April 19, 2014 #51 Napisano April 19, 2014 Dobro radi Bujodragov lepak a i dobru je masinu napravio.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah