Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

ovu deodato plocu sam nedavno kupio na KP kao mint u novom sadu, kada sam je pustio na gramofonu mogao sam samo da je bacim u kantu za djubre koliko je bila odrana....

opet rec - mint ( = "ispod cekica" ) kod prodavaca sa KP.

mene je jednom na KP isto tako "uradio" prodavac iz NS... uzeh neki Megadeath kao ex stanje, a ono bilo na nekoj Travijati sa ko zna kakvom iglom. naravno da sam mu "spuc'o" najnegativniju ocenu.

Prelude - Deodato je iz 1972 god. Ko zna koje su igle "orale" po tvom bivsem primerku ?

Steta.

Napisano

Iz istog bunt-a, tj. nerazvrstane.... a za laku noc ( sutra na put za Nis )

Grupa iz Majamija - Peace & Quiet. Istoimeni i jedini LP ..... CBS S 64332 Netherlands

Prog Rock .... pevac neodoljivo podseca na Byron-a iz Uriah Heep, pa i sam zvuk benda + el. violina... interesantno.

A da, 1971 god. ( moja zona interesovanja : 1967-1973 )  :shinymj5:

Napisano

Bio jedan LP pored drugog ( Hendza pored Eumira - nisam jos razvrstao LP-e), tako da je promenjen muzicki pravac naprasno

CTI 6021 USA

Eumir D. sa neverovatno dobrom ekipom te daleke 1972 god. ( John Tropea, Ron Carter, Stanley Clarke, Billy Cobham, te Airto + prava brass i gudacka sekcija, nista elektronske "pipalice" tipa Korg, Yamaha, Roland ).

Hmmm, pa teško,1972. Korg, Yamaha i Roland su još u povojima u ovom segmentu. Možda neki Moog, ARP, čak je i EMS AKS u povoju...Iskreno, upotreba sintova na njihovim počecima je bila mnogo primerenija nego danas. O Rhodes i B3 da ne govorimo ili ARP Solina npr. - i do danas neprevaziđeno.

Napisano

Hmmm, pa teško,1972. Korg, Yamaha i Roland su još u povojima u ovom segmentu. Možda neki Moog, ARP, čak je i EMS AKS u povoju...Iskreno, upotreba sintova na njihovim počecima je bila mnogo primerenija nego danas. O Rhodes i B3 da ne govorimo ili ARP Solina npr. - i do danas neprevaziđeno.

Moram priznati da te nisam bas najbolje razumeo, tj. pre ce biti da ti mene nisi razumeo u postu na koji si odgovorio. :dubbio:

Kao ex- profy klavijaturisti gore navedeni brand-ovi klavijatura ne samo da su poznati, vec i licno korisceni krajem 70-tih i 80-tih godina. :wink2:

Napisano

Moram priznati da te nisam bas najbolje razumeo, tj. pre ce biti da ti mene nisi razumeo u postu na koji si odgovorio. :dubbio:

Kao ex- profy klavijaturisti gore navedeni brand-ovi klavijatura ne samo da su poznati, vec i licno korisceni krajem 70-tih i 80-tih godina. :wink2:

Moja poenta je da 1972. godine nisu ni mogli da koriste "pipalice" koje si pomenuo, ti to bar znaš. Ima ko ne zna, pa da ne bude zabune. :oke:

Napisano

Moja poenta je da 1972. godine nisu ni mogli da koriste "pipalice" koje si pomenuo, ti to bar znaš. Ima ko ne zna, pa da ne bude zabune. :oke:

Opet se nas dvojica ne razumemo bas najbolje.

moj post #62 : da iscitiram samog sebe :

.... Eumir D. sa neverovatno dobrom ekipom te daleke 1972 god. ( John Tropea, Ron Carter, Stanley Clarke, Billy Cobham, te Airto + prava brass i gudacka sekcija, nista elektronske "pipalice" tipa Korg, Yamaha, Roland ). ....

Da pojasnim - na LP " Prelude " Eumir D. je svirao "samo" akusticni klavir i elektricni klavir !

Ono sto su kasnije radile "pipalice" na ovom albumu, kao i na albumima iz tog vremena su bile sekcije "zivih" duvaca i gudaca.

:oke:

Napisano

Plen sa Niških ulica:

Postavljena slika

NM prijatno iznenađen

Postavljena slika

NM Još prijatnije iznenađen, nekoć (negdar) su Joni Mitchell kupovali da se pufkaju a Električni Orgazam da slušaju (na Toskama), ova je skoro pa neslušana :)

Napisano

Posle laganog "usviravanja" sistema sa par CD-a ( Bert Jansch - The Black Swan, John Renbourn - Ship of Fools i Jefferson Airplane - the Best of ... ), krenulo se sa preslusavanjem novog LOT-a vinila od proverenog dobavljaca iz KŠ. :thumbsup:

Nisam odoleo i odmah kao prvu iz lot-a pustio Catapilla - Catapilla AKARMA AK 131. ( 1971 , 2000 Akarma )

Catapilla je britanski progresivni band koji je izdao 2 regularna albuma. Prog rock sa primesama jazz rock-a, psihodelije, osecaj Crimson-a kao i V.d. Generatora. Ovo im je album prvenac.

Jednom recju - SJAJNO ! :drinking-2:

Napisano

Kako pocelo "zagrevanje" sa predstavnicima British Folk-a : B.Jansch-om, J.Renbourn-om, tako zavrsavam seansu sa Steeye Span - Please to see the King (1971)  B&C Records CAS 1029

Impresivno. :oke:

Napisano

Jane - at home live ( 2 LP-set ) : BRIAN 80.001-2 Germany

Nemacka "progresiva" i psihodelija.

Iskace malo iz moga omiljenog vremenskog muzickog perioda ( ovaj LP je iz 1976 g. ), ali zasluzeno je u kolekciji.  :oke:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...