Jump to content

DIYLC - moj homemade program za layoute i seme :)


bancika

Preporučeni Komentari

U DIY duhu sam pre par godina zapoceo projekat za crtanje DIY-friendly projekata, PCB/vero/raster plocica, celih sasija, elektroniskih sema i slicnih. Danas ga koristi puno ljudi iz online zajednice za amaterske hobi potrebe. Nema mozda preciznost i veliku biblioteku kao Eagle, ali je jednostavan za upotrebu i moze dati rezultate lepe na oko. Ionako niko nece praviti maticne ploce u kucnoj radinosti :)

Moze se naci na www.diylc.org i radi svuda gde moze da se potera java 1.6 (svi win, linuxi, OSX).

Ne kosta nista, a mozda i koristi :)

Evo neki primer sta moze da se nacrta (i jos puno primera ima recimo na www.turretboard.org)

http://diy-fever.com.../iic i_full.pdf

Postavljena slika

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 12
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

....kako da nacrtam npr,trafo i ubacim ostale elemente koje ne postoje u bazi?...

Trafo napravis od dve ili vise zavojnica koje podesis i rasporedis prema dimenzijama tvog trafoa - na slican nacin se snadjes i za ostalo, a verujem da ce se baza elemenata siriti...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala na komentarima!Dodavanje komponenata koje ne postoje nije lako, mora da se isprogramira. Zbog same postavke i filozofije sta je komponenta, nije prakticno bez programiranja dodati komponentu (kako bi inace definisao bezierove krive, oznake otpornika i slicne stvari). Shvatam da to nije idealno, ali sa druge strane omogucava neke pogodnosti za korisnike koje programi kod kojih se komponente crtaju ne nude. Za sve ideje za nove komponente i funkcionalnosti slobodno otvorite novi zahtev na Issues strani i doci ce na red :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Gitaru je pravio moj cale za mene, po mojim nekim zeljama i nacrtima. U pitanju je les paul prilagodjena za putovanja. Vrat i skala su netaktuti u odnosu na original, ali je telo smanjeno 20% i glava otprilike toliko. Vrat se srafi u telo ali ne klasicno. U vratu, izmedju fingerboarda i glavnog dela vrata je u sendvicu blok od celika (koji se ne vidi od spolja) sa rupama koje se gadjaju sa rupama na vratu i telu. Tako kad srafis vrat ide celik u celik i drvo se ne haba. Mahagoni bi se unistio nakon par skidanja vrata (zato valjda nema mnogo vratova od mahagonija koia nisu lepljena na telo). Rezultat mogu relativno lako da upakujem u kofer sa stvarima i nosim sa sobom. Delovi su prilicno solidni (dimarzio 36th paf magneti, gotoh hardware...) i zvuci dosta dobro.

Postavljena slika

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hvala :thumbsup:trebalo bi da je ugao kobilice dobar posto sam ga skinuo od originala :) Uzeo sam blueprint za 60s LP i doradio elemente koje sam menjao. Sve sto je vezano za vrat, skalu, polozaj magneta i slicno nisam ni pipnuo. Savrsenu intonaciju ima bez da je i jedno sedlo blizu ivice, sto je znak da je ugao dobar :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...