Zen Mod Napisano Maj 30, 2011 #23 Napisano Maj 30, 2011 modern talking je dosao ihaj posle vremena koje je aktuelno u ovoj temi ......
prophet Napisano Maj 30, 2011 #24 Napisano Maj 30, 2011 O ukusima se naravno ne raspravlja, znam da ima puno poštovalaca ovog pravca. Ja nisam jedan od njih!Gde me nađe!Ma
papa d.j. Napisano Maj 30, 2011 Autor #25 Napisano Maj 30, 2011 modern talking je dosao ihaj posle vremena koje je aktuelno u ovoj temi ...... Jeste Zene, to mi je i ostavilo vremena, do kraja 80-ih da budem aktivan!
papa d.j. Napisano Maj 30, 2011 Autor #26 Napisano Maj 30, 2011 Moja omiljena iz tog vremena, i ovo se vrtelo u kasnim noćnim satima!
Zen Mod Napisano Maj 30, 2011 #27 Napisano Maj 30, 2011 http://www.youtube.c...feature=related a eve je i najpravija verzija : http://www.youtube.com/watch?v=ZIsr5Ns6XaI sunce ti poljubim - to je bila muzika u mrljama !! seca li se neko uljanih filtera za reflektore ?
Ја sam sam Napisano Maj 30, 2011 #28 Napisano Maj 30, 2011 Jos jedan penzionisani DJ ovde,Odlicna tema, vratio si me nazad 30 godina u najlepse doba. у клуб
beatgoeson Napisano Maj 30, 2011 #29 Napisano Maj 30, 2011 U početku, sedamdesetih, baš i nije bilo puno diskoteka. Kasnije se namnožilo toga, uglavnom su bile privremenog karaktera - zavisi kako se ko ogrebao za neki prostor. Govorim o novosadskom arealu.Prva moja asocijacija, kada se kaže diskoteka, je "Čorta". U tadašnjem hotelu u Čortanovcima, u jednoj ne prevelikoj prostoriji, sa dva Bose zvučnika koji mi liče na 802 model. Posle gluvarenja ispred Kafea, posle 23h, društvo se selilo tamo. Da napomenem, to je bukvalno u nekoj zabiti, ima nekih dvadeset i kusur kilometara vožnje, preko Banstola (prevoj preko Fruške Gore), magla i sneg nisu bili prepreka.Prva novosadska diskoteka u koju sam ušao je bila ona u Studiju M (valda "Grom"). Voditelj je bio Mića Jokić, a onih nekoliko večeri koje sam proveo tamo (negde krajem '72.), hit je bio: http://www.youtube.com/watch?v=KcXiZ2LI-AQ&feature=relatedDobar je bio Mašinac, gde se puštala malo tvrđa muzika. Kasnije su se pojavili i drugi klubovi, "Točak" je bio najbolji, glas o njemu je dosezao i šire od Novog Sada. Diskoteku na Đavi vezujem za pesmu: Dobar enterijer i zvuk je imao disko u hotelu Park. Bili su neki ogromni monitori, liče mi na one grdobe od JBL-a.U stalnoj potrazi za nečim novim i ekskluzivnim, Novosađane nije mrzelo da idu ni u Bački Jarak, tamošnja diskoteka je bila "in" neko vreme. Tako je bilo i sa prvim kafićima - kako se koji otvarao, postajao bi hit, pa se uveče kroz tu ulicu, uglavnom, nije moglo proći kolima. Dok se nije pojavilo nešto novo, a raja se preselila tamo.
beatgoeson Napisano Maj 30, 2011 #30 Napisano Maj 30, 2011 Pretpostavljam da ovde nema ni jednog tako matorog Zrenjaninca da bi se setio starog Doma omladine. Nekoliko puta sam zašao u njega, kada sam išao u goste kod druga iz osnovne škole. Bilo je to negde '70. - '71. Kasnije je ovaj dom izgoreo, a na istom mestu je nikla moderna zgrada sa istom namenom, ali u nju nikad neće ući dobri duh iz starog... Bila je to kuća prizemljuša, ulazilo se u jedan veći hol, odakle se moglo levo, u salu za živu svirku, ili desno - gde se slušala muzika sa ploča. Iz ove sale se još moglo otići u jednu manju, gde su bili fliperi. Takav prostor, tada, nije postojao ni u Novom Sadu. Yu grupa je bila gotovo redovan gost. Tu sam prvi put čuo neke omiljene pesme na (uslovno rečeno) kvalitetnom, a prvenstveno - dovoljno glasnom ozvučenju.Recimo, ovo: http://www.youtube.com/watch?v=Cqh54rSzheg
zerowaf Napisano Maj 30, 2011 #31 Napisano Maj 30, 2011 A ja se žalim da sam ostario!!! Tek sad vidim s kim imam posla! Internet je stvarno zanimljiv - možeš upoznati koliko su ljudi stvarno stari! Ne mislim kronološki - na godine, nego u duši!Za mnoge sam bio siguran da su mnogo mlađi dok se nisu počele pisati godine u kojima su se pohađale diskoteke.Čestitam!P.S. Usprkos tome što nikako nisam mogao biti u disku tokom sedamdesetih, a bogami ni veći dio osamdesetih, iznenađen sam koliko mi je poznata glazba iz tog vremena. (samo se pravim važan... )
Zen Mod Napisano Maj 30, 2011 #32 Napisano Maj 30, 2011 diskoteka 1 - pamtim paralelno vezane Traviate i Trubadure ( sa kristalne glave od jednog signal isao na jos 3--4 komada)sa 8 pripadajucih zvucnika ozvucen prostor od 10x25x4 ; tad sam bio stvarno jos mali za izlaske .... ali sam ipak zalazio zahvaljujuci starijij sestri kasnije u istom prostoru se avanzovalo - HSR140+HSR160 + pripadajuce kutije ( sve sa 12" gumenjacima) , suve RIZ Toske sa Shure M75 glavama ; nepoderivi Sharp deck mehanicarpar Philips i Tesla trakasa ; pasivni mix sledeca diskoteka - prostor 10x15x3 , ER Celestion 12" u kockica BR kutijama , pogon nekim Pioneer integralcem od 2x75W ; dekove ne pamtim - menjali su se ; Sony RtR ; mix ne pamtim sledeca diskoteka - enormne monitorske JBL kutije sa 2 x 15" + 2" kompresioni u 25" sirokoj horni ; pogon neki Carver motherfucker ; mix nebitan , 2 kom Technics-a - jedan SL1400 , jedan plasticniji , dekovi Technics ; zajeb je samo sto je isporucilac uvalio short throw bassove u BR kutije ...... pa je potrajalo dok se nisu nabavile i ugradile negitarske JBL 15-kee - tad sam vec poceo da se bavim opravkama i izradom ........ te sam prestao da pamtim ....... u stvari - spisak posecenih diskoteka sa poslom kao ciljem je preveliki .....no - fizicki osecaj dve stvari mogu uvek da prizovem :- duvanski smek singlica i longplejki .......... - kontrast izmedju nocnog i dnevnog dozivljaja istog prostora ; sto je nocu Alibabina pecina - danju je najobicniji smrdljivi krtog
zerowaf Napisano Maj 30, 2011 #33 Napisano Maj 30, 2011 :buehehe: Svi pričaju romantične priče o tome kako su se gdje provodili, a Zen pamti točne nazive opreme i šta se na kojoj da tweakati! Ti si rođeni iMženjer!
Zen Mod Napisano Maj 30, 2011 #34 Napisano Maj 30, 2011 to o provodu , vinima , pivima , stockovima , votkama , vekijama , lozama , nedostiznim curama , zapocetim zavrsenim i nezavrsenim tucama ,bilijarima , oblacenju odela sa kratkoim nogavicama i uskim sakoima , avionskim kragnama i sesirima ( u doba kad su svi bili hipici) i vezanjem kose pod sesir , nosenjem kartonskog kufera u kompletu sa tim istim odelom , druzenjem sa disk dzokejima ( koji su se tako zvali tad a ne DJ) ........... etc. etc. .......... o tome cu kad skroz ostarim , pa krenem da blogujem ........tehnicki spisak je ipak daleko kraci ..........
zerowaf Napisano Maj 30, 2011 #35 Napisano Maj 30, 2011 tehnicki spisak je ipak daleko kraci ..........
beatgoeson Napisano Maj 30, 2011 #36 Napisano Maj 30, 2011 Zen je bio insajder, pa može da briljira u ovoj temi. Obični smrtnici nisu imali pristupa u posvećeni prostor disk džokeja. :dirol:Jedno vreme sam, sedamdesetih, zalazio u studentski klub "Sonja Marinković" u Novom Sadu, i puno vremena provodio u tajnoj sobici.iz koje se puštala muzika (kada nije bilo programa). Dakle, to nije bila diskoteka, slušao se rok, bluz, džez, i onoliko fuzije, koliko je do tada bilo snimljeno. E, ovde je bio Revox A77, neki Thorens sa Grace ručkom i Shure M75. Pojačanje Quad 33/303, kasnije je snagaš bio Quad 405. Zvučnici su bili u sva četiri ugla, ispod plafona. Jedan par dosta snažnih Maratz-a, i jedan par ne prevelikuh AR-ova. Kasnije je to zamenjeno jednim parom Tannoy DC 15", u DIY kutijama. kontrast izmedju nocnog i dnevnog dozivljaja istog prostora ; sto je nocu Alibabina pecina - danju je najobicniji smrdljivi krtogDobro zapažanje, i potpuno tačan opis. Znam samo za jedan izuzetak: Mašinac u Novom Sadu, legendarno mesto za masovno okupljanje, koncerte, disko večeri... To je bio krtog i danju, i noću. Dvometraši su morali da hodaju pognuti, da ne bi glavama udarali u cevi ispod plafona, ili makar kosom brisali sa njih kondenzat svakojakih isparenja koji se nahvatao od mase ljudi koja se uguravala u taj prostor. Kako smo preživljavali, nije mi jasno. Danju je tu bila studentska menza.
Ја sam sam Napisano Maj 30, 2011 #37 Napisano Maj 30, 2011 :buehehe: Svi pričaju romantične priče o tome kako su se gdje provodili, a Zen pamti točne nazive opreme i šta se na kojoj da tweakati! Нормално да причамо, и девојке су долазиле у дискотеке
papa d.j. Napisano Maj 30, 2011 Autor #38 Napisano Maj 30, 2011 @Zen - citiramno - fizicki osecaj dve stvari mogu uvek da prizovem :- kontrast izmedju nocnog i dnevnog dozivljaja istog prostora ; sto je nocu Alibabina pecina - danju je najobicniji smrdljivi krtog I više nego tačno, samo, padaju mi na pamet bar dve prestoničke diskoteke koje su i u to staro vreme preko dana imale isti šmek kao noću!Prva je Bona Fides na pravnom a za drugu....Gospodo inžinjeri sa foruma, proveli ste mnoge noći, a neki i dane u njoj! Mislim na Klub Studenata Tehnike - legendarni KST.Ali to je posebno poglavlje, o tome bi dosta ljudi sa foruma moglo da progovori koju! I ja, naravno
Ја sam sam Napisano Maj 30, 2011 #39 Napisano Maj 30, 2011 Мени је некако Бонафидес био лепши.Мада ми је Мажестик био права дискотека док нису појединци почели да долазе и својим присуством покваре атмосферу.
prophet Napisano Maj 30, 2011 #40 Napisano Maj 30, 2011 Нормално да причамо, и девојке су долазиле у дискотеке Misliš dugarice?
papa d.j. Napisano Maj 30, 2011 Autor #41 Napisano Maj 30, 2011 U jedno nema sumnje, najzgodniji ženski svet Beograda se okupljao upravo u Bona Fides i KST-u! I jedan hitić koji je u KST-u razvaljivao:http://www.youtube.com/watch?v=Ng0GpC_Gang&feature=related
Ја sam sam Napisano Maj 30, 2011 #42 Napisano Maj 30, 2011 Misliš dugarice? Ма другарице су на почетку U jedno nema sumnje, najzgodniji ženski svet Beograda se okupljao upravo u Bona Fides i KST-u! Кажем ти Ја, мада ни Нана није заостајала!
Ја sam sam Napisano Maj 30, 2011 #43 Napisano Maj 30, 2011 I jedan hitić koji je u KST-u razvaljivao:http://www.youtube.com/watch?v=Ng0GpC_Gang&feature=relatedЧуј хитић, и дан данас га слушам.Philadelphia All Stars - Clean Up The Ghetto
papa d.j. Napisano Maj 30, 2011 Autor #44 Napisano Maj 30, 2011 U Nanu su dolazile malo starije drugarice! Ništa manje zgodne!http://www.youtube.com/watch?v=2zmeckPEsao&feature=related
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah