Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Meni treba za merenje mrežnog napona. Mada, ovo je veoma lepo.

Napisano

...Inspirisan avio-dizajnom.

Uf Leo, 'de si ovog nas'o - ovo je dizajn "sta se naslo u kuci to smo i stavili" - mada je sa tvoje tacke gledista verovatno izazovno/zabavno za pravljenje
Takodje. Jednostavan paralelopiped, cista forma bez egzibicija - pos'o mu je da svira a ne da se blene u njega :good:
Napisano

.Ako volite aluminijum ( kao ja na primer )

.

Obozavam Al!
Napisano

To je to. Još da je za napon do 250V, pa da radi pos'o...

Napisano

Ampermetar za napon od 250 V :sarcastic_hand::scratch_head::happy64::buehehe::hyper:

Siroma, kako se to može napraviti, uči se već u osnovnoj školi; veći je "problem" odštampati skalu da to liči na nešto.
Napisano

U bre, ajde naucnici objasnite kako Ampermetar u drveno kutice ne odgovara za merenje mreznog napona a goli ampermetar odgovara.

Napisano

To je to. Još da je za napon do 250V, pa da radi pos'o...

Ziko, svaki ovakav analogni instrument je mikroAmpermetar, ali se spoljnim elementima definise njegova upotreba - da li ce da meri napon ili struju ili nesto drugo - a skala je samo parce papira na kome pise sta ti hoces.Dakle, odredi se namena, izabere se velicina koja se meri i opseg merenja, zatim se nacrta i odstampa skala i zalepi ispod stakla i to je to. Evo ovaj frekvencmetar za par sati postaje indikator mreznog napona kome je kazaljka u mirnom stanju na sredini i pokazuje 220V a krajnji levi polozaj bude 180V i krajnji desni 260 ili kako god.post-20-013681900 1286571330_thumb.jpg
Napisano

kinez digimer sa baterijom na taster - najbrze resenje a jos izgleda mooooderno :rofl:ko da uci osnove kad evidentno moze i bez njiK

Napisano

... ko da uci osnove kad evidentno moze i bez njiK

Jes' vala - eto covek se razume u elektriku k'o Marica u kriv, a slik'o se kako popravlja svemirski brod - posle bude dzumbus kad neko kaze "nepismeni svajseri"... :rolleyes:
Napisano

Jes' vala - eto covek se razume u elektriku k'o Marica u kriv, a slik'o se kako popravlja svemirski brod - posle bude dzumbus kad neko kaze "nepismeni svajseri"... :rolleyes:

kaki je to greh ?eto - i ja se slik'o u PL majici , a nisam imzenjer :buehehe:
Napisano

kaki je to greh ?eto - i ja se slik'o u PL majici , a nisam imzenjer :buehehe:

Ti mozes - razumes se vise od Marice ;)
Napisano

Ti mozes - razumes se vise od Marice ;)

'bem ti nekriticki um ne kaze se Marica u kriv , no Marica u prav ;evidentno je da je Marica imala daleko vise prilika da se sretne sa krivim , no sa pravim uzimajuci u obzir zastupljenost pravih u prirodi:Viannen_loungelizard:
Napisano

Jes' vala - eto covek se razume u elektriku k'o Marica u kriv,

Evo i ovo, ako Sipijevo objašnjenje nekome nije bilo dovoljno :

http://e-elektro.blo...-voltmetar.html

E pa pametne Marice sto se ne javiste da objasnite kako ovaj Ampermetar moze da se prepravi

Postavljena slika

Smejao sam se ne neznanju da je svaki instrument sa kretnim kalemom (mikro)ampermetar , vec kako jedan (drveni) nije adekvatan a drugi isti takav goli instrument "je to"

Ovde atmosfera postaje ista kao i na onom forumu. Verovatno je postignuta kriticna masa.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...