Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Jeste stvarno dobra lampa, sto se tice karakteristika. Trebalo bi da OLG bude 30 i koji decibel te ce feedback faktor biti oko 20dB sto i nije mnogo. Sto se tice UGS-a ne razumem Sipija u kom kontekstu nasilje?

• Odgovora 65
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

sad - tu bi mogli lometi koplja ima ugsova i ugsova .... zavisi na koji mislis :Viannen_loungelizard:

Napisano

Ukratko - neelegantan, sub-optimalan dizajn za datu namenu...

Akcenat na boldovanom delu iskaza ;)
Napisano

jes da je thread o cevama , ali ne shvatam u kom kontekstu gledamo mnamenu UGS-a ?ako cemo pravo - ne vidim ni da je Letlampa nesto naprednija , bar ne zvucno ;bar je kod Pape svaki sklop - sklop , napravljen inzenjerski korektno za namenu u kojoj je on koristio , a potonji je predstavljen kao religija , veci od zivota ;moz' misliti - radio koncertnu opremu za Grateful Dead ...... i ja sam prepravljao Studer mixete sa mono na stereo ....... i jos sa njom znali ozvuciti koncert - Live to Air ..... pa sam i dalje elektronicar opancarsto ce reci ..... nemojmo mesati Nelsona i njegov rad - sa prezentacijom i dozivljajem od strane (zagrizenih) fanova

Napisano

Dobro, Curl voli malo da bude najpametniji mada vecinu njegovih stavova podrzavam.Sto se tice UGS-a pretpostavljam da Sipi misli da to nije adekvatan sklop za pobudjivanje kamare mosfetova u paraleli BEZ DRAJVER STEPENA, ako ne gresim? Inace meni Vmosfetovi zvuce "sipkavo" ma koliko biasa da ima tako da se ni u tom aspektu ne slazem sa Nelsonovom filozofijom ali opet ko sam ja... ;) To je samo moje misljenje... :)

Napisano

jes da je thread o cevama , ali ne shvatam u kom kontekstu gledamo mnamenu UGS-a ? ...

U kontekstu uredjaja o kome je ovaj thread ;)UGS sam konotirao iskljucivo kao topolosku formu (bez diskriminacije sa aspekta koriscenih aktivnih elemenata).
Napisano

Ja planiram da koristim slicnu koncepciju (mislim na current mirror verziju) s tim sto nema susy-ja i nije balansirana to je vec isprobano sa trostukim EF izlaznim stepenom i zvuci odlicno! :good2:

Napisano

ma sta god napravis posteno , vodeci racuna o rezimu svakog pojedinog radnog elementa - mora da zvuci dobroda li bolje od neceg drugog - nije toliko ni bitno .... ionako cemo prckati nesto do kraja zivota :rofl:

Napisano

Dobro, Curl voli malo da bude najpametniji mada vecinu njegovih stavova podrzavam.,,,,,

ma dobar je on ..... samo sto nikako da se odluci sta ce biti - guru , nadobudni ucitelj ili suri profesionalac sa tajnomtreba procitati ceo onaj ( u stvari obadva ) Blowtorch threada da covek shvati koliki je mess u njegovoj glavi

Sto se tice UGS-a pretpostavljam da Sipi misli da to nije adekvatan sklop za pobudjivanje kamare mosfetova u paraleli BEZ DRAJVER STEPENA, ako ne gresim?

to Sipi mora da kaze ...... al' ja mislim da je najbitnije ne zaboraviti struju kroz sklop ; ako to mozes da obezbedis - stvar je resena :sarcastic_hand:

....... Inace meni Vmosfetovi zvuce "sipkavo" ma koliko biasa da ima tako da se ni u tom aspektu ne slazem sa Nelsonovom filozofijom ali opet ko sam ja... ;) To je samo moje misljenje... :)

Nele je napravio neverovatan posao sa njima ; koristio je ono sto su svi izbegavali , zaradio pare i postigao i da uredjaji zvuce i da ima pricu i - sto nije nimalo manje vazno - da to njegovo svira u rangu daleko skupljih uredjaja .glede linearnosti Vmosfeta - vidis da on stalno petlja sa nekim novinama ...... te LU te SS ..... bar na planu malovatnih ampovato ti je kao sto rece Jan Anderson - ja poceo da drndam flautu zato sto niko drugi nije , pa sam samim tim odmah bio najbolji rok flautista ; jes da sam s pocetkao samo vitlao sa njom i dunuo tu i tamo , a i danas ne znam bog zna kako da je sviram ..... :clapping:
Napisano

.... ionako cemo prckati nesto do kraja zivota :rofl:

I ja se nadam - ili je to trebalo da bude "č" ? :dubbio::cheers:
Napisano

I ja se nadam - ili je to trebalo da bude "č" ? :dubbio::cheers:

izvinjavam se cenjenom kolezi na nepreciznosti ;da dopunim - ionako cemo nesto prckati i prčkati do kraja života :Viannen_loungelizard:
Napisano

Borko, opet se nismo razumeli:- nasilje je kad domacica uzme gonade morskih jezeva, kavijar, hobotnicu, kajen biber i jos svasta nesto, napravi egzoticnu klopu, ti to pojedes i kazes: "Hmm, interesantan obrok..."- elegancija je kad druga domacica uzme malo brasna, masti i sira, sama razvuce kore i smota takvu pitu posle koje je pitas da se uda za tebe.Jel' sad jasno? :buehehe:

Napisano

kako god okrenes - ja ispadam domacica "kuvarice manje zbori ........... ":buehehe:

Napisano

Da se ja malo umesam.Sto se tice Nelsona stvarno je od jeftinog feta napravio posao. Ali ima i drugih firmi koje koriste iste fetove a napravili su poprilicno dobre pojacavace i to vrlo jednostavnim resenjima. Vec sam napomenuo firmu AVM. Da li je u nemackom casopisu na rang listi visoko kotirano zbog toga sto je nemacka firma ili stvarno vrede ne znam jer nisam slusao ali i oni koriste slicne fetove.Borko, Sipi pokusava da kaze, ako sam dobro razumeo, da nema potrebe za komplikovanjem kada to moze da se uradi mnogo jednostavnije a potreban izlazni napon na ukupnom naponu napajanja nece napraviti toliko pomeranje radne tacke da ce mnogo povecati izoblicenja.Evo u dodatku i kako su rangirani AVM i PassLab sa nekim proizvodima.

post-15-025870500 1278683718_thumb.jpg

post-15-059219800 1278683737_thumb.jpg

Napisano

Borko, Sipi pokusava da kaze, ako sam dobro razumeo, da nema potrebe za komplikovanjem kada to moze da se uradi mnogo jednostavnije a potreban izlazni napon na ukupnom naponu napajanja nece napraviti toliko pomeranje radne tacke da ce mnogo povecati izoblicenja.

E sad mi tek NISTA nije jasno! :sarcastic_hand: Sipi neznam da li mislimo na istu stvar ali UGS sa strujnim ogledalima je teorijski jednostepeni xconduktance pojacavac eto ima i kaskodu za fetove ali je minimalisticko i veoma elegantno resenje ne vidim nista suvisno...Koja bese ovo tema?? :sarcastic_hand:
Napisano

Sve gledam i pokusavam da skontam ko je ovde "good cop",a ko "bad cop".... ali cekam :horor:

Napisano

ajd sad - da ne bih morao da delim temu na dve - a postovi su prilicno nedeljivi od niza - da odvadimo malo o UGS i ostalom .......... ja se zekio za UGS sa lampama , a ono se svi primili

dakle - dosta peska u ovoj temi

hvala lepo

:cheers:

Napisano

У овој теми ћу дати само један коментар,који је на основу неког досадашњег искуства у раду са оваквим и сличним склоповима и који гласи:

Да ли је конструктор планирао мерна гнезда и извучене потенциметре за подешавање одређених струја и симетрије?

Ето то је био моје питање,за мене оправдано,што не мора значити да сам ја у праву,што би реко чика Зен ја реко шта мислим.

У сваком случају смео покушај урадити нешто овог типа,али неко већ рече рад за цео живот.

Пратићу ово до краја,јер ме занима како ће ово радити ,али даље не коментаришем.

:superstition:

Napisano

......

Да ли је конструктор планирао мерна гнезда и извучене потенциметре за подешавање одређених струја и симетрије?

.......

komentar nastao iz prakse ;

:good2:

moj nastavak komentara - naponi napajanja , kao i karakteristicne radne tacke ( A, K,G) treba da budu pristupacne za izvodjenje merenja - sto pri inicijalnom podesavanju , sto pri kasnijoj proveri parametara .

ukoliko raspored elemenata ne omogucava isto , treba namenski obezbediti merna gnezda

Napisano

usput - kad se koriste cevi visoke x-conductanse , onda je obavezno koristenje grid stoper otpora , koji i jesu nacrtani .oni idu ditto na pinove podnozja ako se radi PtP , ili uz podnozje ako se radi na pcbtakodje je veoma korisno staviti i ferrite beads ( na dovodni provodnik ako je PtP , odnosno u vidu kratkospojnika ako je pcb) na vod anode standardna praxa u VF tehnici je takodje keramika reda 100-680pF od svakog pina grejanja na masu

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...