Jump to content

Cevni preamp - kako treba, a kako ne


Impuls

Preporučeni Komentari

Evo postavljam semu jednog cevnog preampa koji mi je trenutno na stolu. Dosao je da mu resim brujanje a nisam bio lenj da skinem i semu. Videcete dosta propusta ali bih prvoo pustio iskusnije da kazu sta misle.

post-15-027458900 1275810564_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 53
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Ako cete postaviti pitanje zasto kond na srednejm izvodu grejanja nije spojen, verovatno zato sto je zaboravljeno jer plocica izgleda ovako. A zasto otpor na resetki nije stavljen to ne mogu rastumaciti. Verovatno je bio skup.

post-15-092157400 1275811275_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nije sve tako crno, stavljen je Noble potenciometar. Na ozicenje nije mnogo potroseno jer je koristena telefonska zica iz visezilnog kabla sa paricama. sve u svemu solidan preamp samo da mu se dodaju zastitni resetkini otpori prema masi i da se veze masa za kuciste i da se malo pomeri trafo. Zelim da cujem Vase komentare.

post-15-021612200 1275811596_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

cekaj - zar juce nije bio SRPP u pitanju ?

fakticki Anzai Line stage

nemam drugih komentara , sem toga sto si ti dao - resetkin otpor mora da postoji - to zna svako ko je menjao prvu cev na Marshall ampovima .

sam Anzai sam pravio pre 20 gdina , kao svoj prvi cevni preamp ...... i vise nikad ga nisam pravio Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Taj SRPP je drugi na stolu. Nesto sam citao i kaze se da SRPP ne trpi razlicita opterecenja vec se projektuje za tacno odredjeno opterecenje. To cu pokrenuti u drugoj temi.Imam i jos jedan nepoznati mosfet na stolu pa cu cim skinem semu postaviti na net, mozda neko prepozna ocemu se radi.Hteo sam d apitam po pitanju ovog preampa: anodni otpornik je 100k, izlazni kond je 100nF. Kako to svira, ako uopste moze da svira kada se stavi na amp sa malom ulaznom impedansom?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Poštovani kolega.

Ne može Vam to raditi korektno, kad su Vam početne predpostavke pogrešne.

Da ne objašnjavam prilažem slike koje daju objašnjenje - prva je prikaz pogrešnih predpostavki, a druga ukazuje na pravi put. Postavljena slika

post-3-078261800 1275813044_thumb.jpg

post-3-079092900 1275813052_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja pokrenuo temu o preampu i izradi a vi presli na fotoaparate. Da li bi bilo interesantnije da sam rekao da je ovo preamp poznatog proizvodjaca, kome sam namerno sakrio prednju plocu

Domaci proizvodjac?
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

350 evra za parče perfboarda, komad zarđalog gvožđa u ulozi trafoa i malo telefonskih žica ??? Sjajno :buehehe: Sreća što nisu mojih 350 evra.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Опште позната ствар је да амбалажа продаје робу. Претпостављам да је кутија лепа, дугмићи сјајни, а чинчеви позлаћени. Још ако је мрежни кабл хај-енд, кога је брига шта је унутра.:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Perfboard na tako jendostavnu shemicu...katastrofa. To bi sve bilo mnogo lepse point to point. A sto se tice izlazne impedanse, zamisli na izlazu J-fet buffer... Mozda i ne bi bilo tako lose...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pre nego sto ispljujete autora,ko god da je,mora da se objasne poblize neke stvari.Pretpojacavac je dosao kod impulsa da pokusa da skine brujanje,ako sam ja to dobro shvatio.donela ga je musterija koja je to kupila od nekog treceg koji je to napravio.pitanja:zasto kupac nije reklamirao proizvodjacu eventualne nedostatke ili ako se brujanje kasnije pojavilo, da reklamira kvar i da ga proizvodjac otkloni.pitanje:ako to nije tako uradjeno da li bi bilo eticki bilo kakvo ponasanje sem jednog,jedinog.pitanje:da li problem moze da se resi na relaciji kupac-prodavac,a ako ne moze onda obelodaniti celu situaciju ali na drugi nacin. Razmislite dobro o celoj situaciji,ona se tice svih nas.Ako neko ima neko drugo vidjenje neka slobodno iznese ali sa argumentima.A bilo bi dobro da se ona osvetli iz svih uglova.pojam istine je jako rastegljiv,a prava i da ne govorim.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...