Jump to content

Problem sa narezivanjem audio CD-a


Rider_on_the_storm

Preporučeni Komentari

Problem se poceo javljati pre nekih mesec dana. Za narezivanje audio cd-a od svoje kolekcije lossless muzike (.flac, .ape i .wav) koristim aplikacije Burrrn i EAC (Exact audio copy), do sada sa pozitivnim impresijama i bez greske. CD mediji su Verbatim Crystal i (probe radi) Maxell. DVD rezaci su ASUS DRW-1814 BL i novi Samsung TSSTcorp CDDVDW SH-S 222A, spojeni na IDE/ATA interfejs.OS je Win XP Pro SP1, a sada i tek reinstaliran XP Pro SP2. Na masini nema virusa.CD plejeri na kojima slusam muziku su harman/kardon HD 710 i Technics SL-PG 480A.Naime, kada rezem audio diskove, naveden posao ili bude uradjen (u Nero-u, Burrrn-u), a diskovi necitljivi za CD plejere, ili diskovi uopste ne budu narezani (EAC dodje do rezanja lead in-a i tu stane :buehehe: ). Drajvovi poseduju poslednje firmvere koji su za njih izbaceni. Preventivno, zamenjen i ATA flet kabel (ATA 133), drajvovi prebaceni na drugu IDE granu...Da stvar bude jos gora, DVD mediji se narezuju bez problema, kao i data (divx) CD-i, koje kucni DVD plejer (marke WEG :buehehe: ) cita bez problema. S obzirom da mi rezanje audio diskova predstavlja jedini nacin da kvalitetno preslusam svoju lossless kolekciju, molio bih za bilo kakvu ideju ili pomoc.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 42
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Za audio CD potrebe, najiskrenije preporučujem "Burrrn", freeware, dedicated audio_cd burner. Sve ostalo radi sa čime god hoćeš. Ima sposobnost da direktno radi dekompresiju iz lossless formata u audio cd format. Za razliku od novih izvedbi Nero-a, ume da reže i na 1X i 2X, kako god mu namestiš. Program je mali, brz i nema đubreta i ni jedan od CD-a koji sam njime narezao nije bačen kao nečitak, problematičan ili nešto slično. http://www.burrrn.net/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imadoh ja nekad davno sličan problem, samo što meni rezač nije hteo da reže nikaki CD, ostalo je sve super radilo.Na kraju se ispostavila nekakva tupava nekompatibilnost datog servica packa sa Nerom, čak su i na sajtu bili objavili. Instalirao drugu verziju XP i VROOOM... radio kao zmaj. Izvini bilo je davno, ne sećam se detalja.Ne znam, možda da probaš neki frišak Win sa SP3, od onih Corporate edition, njima ne treba aktivacija pa ni crack samim tim, i neku frišku verziju programa za rezanje.Probaj možda i da odvadiš jedan rezač iz kompa, ko zna...Gremlini mnogo vole te kompujtere.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Eto ti ga sad stigo krek, joj, joj. Nero izbaci iz upotrebe-zivota-misli itd, sta god da pomislim. To je nekadabila dobra aplikacija. Sad izigrava operativni sistem! Brisati pod obavezno. Ne postoji. Rezanje: mene podseca na situaciju fajlova vecih od kapaciteta CD-R medija. Bar se meni slicno EAC ponasao na par diskova, bas tako, ne prijavi nista i nareze samo lead-in. Ima dobrih aplikacija za nase potrebe i to potpuno besplatnih. Ne znam kako rezes i koje opcije su ti ukljucene, da se (slucajno) ne dodaju prazni prostori (pauze) izmedju pesama?Ajd ovako, podeli funkcije: npr EAC ili Burrn za kopiranje CD-a na HDD, npr u WAV formatu. Za snimanje probaj 'Ashampoo Burning Studio' - besplatan (uz registraciju na njihovom sajtu). Rezanje naravno uzpomoc dobijenog .CUE fajla. Pregledaj dobijene WAV fajlove sa (takodje odlicnim i besplatnim) 'Audacity'-jem. Postoji mogucnost da je na krajpesme dodata tisina - sto se vidi kao ravna linija (bez signala) od cak nekoliko sekundi. Ako treba jednostavnoodrezi. A onda proveri zadate opcije kod kopiranja diska.Ajd probaj pa javni:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Meni pade napamet (mada bez veze) jos nesto, videh u cosku skrina. Nod. Isto postaje gazda a i njemu promakne slon. Ljudi pa ima jos uvek besplatnih a dobrih ruckova: Avast je sasvim dovoljan za normalno koriscenje racunara.Izvinjotina.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Prekontrolisi i taj novi drajv, svi su odavno loseg kvaliteta i cak novi dolaze poluispravni pa i neispravni, a da li doticni drajv cita disk koji je narezao? Na IDE granu okaci samo jedan uredjaj i to kao master i prikljuci ga na kraj kabla pa vidi da li ima neke promene, eventualno da li je instaliran dobar drajver za plocu???

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...