Jump to content

New Ethernity


AR2

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 113
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Evo nastavka.Ono sto ce te videti svakako nije Cirque du Soleil, ali ima zongliranja.Pocinjemo sa driverom koji ste vec videli na pocetku threada:

post-118-045311200 1274411792_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Elem, odmah da odgovorim onima koji bi pitali smesno pitanje:Ne nisam ocerupao drugi zvucnik da bih mu uzeo korpu. Ljudi iz AE su bili jako fini pa su mi izasli u susret i prodali prakticno za jako malu lovu samo dve korpe. Forografija ne odrazava taktilnost i izgled ovih korpi koje imaju savrsen finish. One su matirane crnim matt powder coatingom a po obodu su masinski obradjene.Dakle ovo je ideja kako ce sve da stoji "jedino" sto mi u ovom momentu nedostaje, je kutija u kojoj ce da se valjuska ova petnaestica. Sad zamislite kutiju a na njoj odozgo ce se videti samo ova korpa i sve iznad nje. Ovo naravno omogucavaucava savrseno poklapanje centara zvucnika. S obzirom da ce petnaestica da pokriva opseg do 200Hz, talasna duzina od 1.7m je dovoljno dugacka da joj ne smeta sustinski poklopac. Ovo mi je bila velika dilema kako da resim vizualno prihvatljivo, i moram da kazem da sam veoma zadovoljan. Boje se uklapaju savrseno u koncept - toplo drvo, carbon fiber - crn i ziv, masinski obradjen i poliran aluminijum.Drugu veliku stvar koju sam uspeo da resim, i na sta sam veoma ponosan, savladao sam 3D modeling program Rhino 3D. Zasto je to vazno? kako ce kutija biti veoma kompleksnog elipsoidnog - jajastog oblika, bilo bi mi skoro nemoguce da izracunam tacnu zapreminu. U ovom programu, nakon obavljenog modelovanja, samo putem jednostavne komande dobije se precizna zapremina.Ovo mi je jako bitno jer nakon zavrsene kutije moci cu da izvrsim lako merenje u kutiji i da izvucem savrsene T/S parametre. Odnosno imacu tacnu informaciju koliki je Qt a sto je bitno za precizno podesavanje Linkwitz respons-a. Za sve ideje moram da se zahvalim Aci, jer je ovo sve proizaslo iz kolaboracije sa njim. Pozdrav do sledeceg javljanja.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Postavljena slika

e , ovo sa korpom mi odmah ulepsalo dan tj. jutro

E bas fino, uzivaj u kafici, meni je sada malo kasno za to.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Drugu veliku stvar koju sam uspeo da resim, i na sta sam veoma ponosan, savladao sam 3D modeling program Rhino 3D. Zasto je to vazno? kako ce kutija biti veoma kompleksnog elipsoidnog - jajastog oblika, bilo bi mi skoro nemoguce da izracunam tacnu zapreminu. U ovom programu, nakon obavljenog modelovanja, samo putem jednostavne komande dobije se precizna zapremina.

Какву ми идеју даде сад! :rofl: Мислим, скидам сомбреро за пројекат.. :rofl:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vlado - ne obracaj paznju na Kanta Dedu :rofl:

pade mi na pamet - u ovoj konfiguraciji ces morati dnevno bar par sati da slusas muziku , da ne bi doslo do sag-a bass drivera

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pade mi na pamet - u ovoj konfiguraciji ces morati dnevno bar par sati da slusas muziku , da ne bi doslo do sag-a bass drivera

Bravo... Plus od mene. Odlično opažanje.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

TD15S- 8ohm

Fs 22.8 Hz

Qms 3.87

Qes 0.41

Qts 0.37

Vas 467 Liters

Cms 0.45 mm/N

Mms 108 grams

Sd 855 cm2

Rms 4.0 Kg/S

Bl 14.1 T/m

Re 5.3 ohms

Z 8 ohms

Le 0.3 mH

Pe (max) 500 Watts

Pe (transient) 1000 Watts

"no" 1.31 %

1WSpl 93.4 dB

Linear Xmax 14 mm (peak)

Mech Xsus 20 mm (peak)

Evo ih TS parametri. CMS označava krutost kretnog sistema. Mislim da u WINisd imam proračunavanje SAG-a ako nisam zaboravio (ne koristim ga)... Sad ću da vidim.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

samo proizvodjac samog drivera moze da kaze da li je to issue ili nije

Samo proizvođač i Zvuchniak :rofl: , a sad i svi koji skinu programčić.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam gori... Boki zna i zna da zna... Ja ne znam, a pravim se da znam :rofl: Ma uđi prokleto znanje u glavu :rofl: ti ćeš meni :rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kada se drajver okrene na gore, što je ovde slučaj, ili na dole (kod komercijalnih sub-ova), donji i gornji centrator obavljaju dodatni posao. Njihova namena je da centriraju kalem u magnetnom procepu (pored toga što jako utiču na rezonantnu frekvenciju samog drajvera i "brzinu" zvučnika). U tim slučajevima moraju non-stop da nose težinu celog kretnog sistema (Mmd). Kod ovog zvučnika će tih stotinak grama uticati na to da centrator upadne za 3.4% (za toliko će upasti kalem u magnetni procep pod silom težine kretnog sistema). Sve do 5% je prihvatljivo. Preko 5% postoji mogućnost (u zavisnosti od kvaliteta izrade) da sa neke strane upadne više, a negde manje pa da počne da češe kalem.

Na ovoj sličici je ilustrovan suprotan slučaj (vufer na dole) ali je poenta ista.

post-117-045665100 1274435858_thumb.jpg

Ko je video Nišku osmicu (nije video onaj ko nije pogledao) kako joj upadne membrana i to kod normalne montaže zvučnika u kutiju, taj zna šta je SAG :rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...