Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 768
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Sve kante na okupu :aikido::angel0::drinks: .

sad ti samo jos nedostaju zvucnjaci sa postenim precnikom drivera , tanji kablovi ....... i uzivanje moze da pocne :good2:
Napisano

Lak zica je tu :aikido: za zvucnicke. igrom slucaja bio vezan Oehlbach. Mislio sam i ja da mi trebaju bolji zvucnici ali posle ovoga juce odustao sam od takve ideje. Ako me nesto zapanjilo to su zvucnici. Znao sam da igraju u visokoj ligi ali nisam ocekivao da tako dobro mogu da isprate ovu kombinaciju. Kako bi tek bilo sa nekim ScanSpeak-om bolje da ne pomisljam :angel0: .

Napisano

sa Babelom + 12B4 je sve u dinamici ;sa klasicnim 2-way zvucnjacima malog promera dobijas samo deo price ako se pomeris bilo gde - sa driverima veceg precnika i veceg dinamickog potencijala , to je druga prica ;uostalom - vredi se potruditi cuti i taj pristup kod nekoga , pa sam odluci

Napisano

Ima vremena za to. Jos nemam ni Babel ni 12B4A :aikido: .Slusao sam A5 (ali sa dosta losijim preampom)i ne direktno protiv Babel-a. Koja je najbitnija razlika u zvuku Babel vs A3/A5?

Napisano

....... Koja je najbitnija razlika u zvuku Babel vs A3/A5?

more delicacyda ne kazem - lepse i detaljnije svira :angel0:bitno samo da Juma ne procita hvaljenje Babela , za njega to nije amp , no sokocalo :aikido:
Napisano

more delicacyda ne kazem - lepse i detaljnije svira :drinks:bitno samo da Juma ne procita hvaljenje Babela , za njega to nije amp , no sokocalo :aikido:

:angel0: Ako se ne varam...babel i 12b4a su Nesicevi.
Napisano

Babela ipak potpisuje Nešić jer ga je on celog napravio, u toj priči je samo "gvožđurija" iz moje radionice.Trebalo danas da se sretnu Babel i A5  kao i 12B4 i jedan VTL ali... Susret je odložen iz opravdanog razloga.

Napisano

Ima vremena za to. Jos nemam ni Babel ni 12B4A :aikido: .Slusao sam A5 (ali sa dosta losijim preampom)i ne direktno protiv Babel-a. Koja je najbitnija razlika u zvuku Babel vs A3/A5?

ono sto nisi pitao - a da kazem - Babel vs. F5 - to je pitanje zvucnika , kao i licnih preferenci ;ako je zvucnike teze terati ( ludji modul impedanse ) F5 je bolji ;ako preferiras PP u odnosu na SE - F5 je bolji ;no - na laksim zvucnicima - Babel poguran balansirano je milozvucniji ( greater fun factor ) od F5 .sva poredjenja pod uslovom da je i za jedan i za drugi koristen identicno kvalitetan PSU - mislim na trafo(e) i C bank
Napisano

Hvala na pojasnjenjima ;) . Slusao sam kratko F5 ali mi se vise svidja A5. Ali u svakom slucaju bice korisno poredjenje Babel vs F5 za druge clanove foruma

Napisano

Imao sam F5 ali kad sam uključio alepha,izključio sam F5 i prodao ga.

Napisano

Nego kad smo vec krenuli, koji konkretno zvucnici "idu" dobro na Babel-a? Sto fabricki sto DIY.

Napisano

Hvala na pojasnjenjima ;) . Slusao sam kratko F5 ali mi se vise svidja A5. Ali u svakom slucaju bice korisno poredjenje Babel vs F5 za druge clanove foruma

i to zavisi na kakvim kutijama ; ja licno bih dao prednost F5 u odnosu na classic Aleph 5 , ako su u pitanju kutije koje i jedan i drugi mogu jednako lako poguratino - Babel u svakom slucaju ima znacajnih prednosti u odnosu na komparativne Aleph-e ( A3 , A30)crtao sam ja momcima svojevremeno i Babelizaciju :sarcastic_hand: snaznijih Alepha - ubacivanje ulaznih Jfeta i kaskodiranje istih ( nisu bili voljni za ubacivanje bilo kakvog folovera izmedju , sto bi omogucilo jos bolji drive izlaznih mosfeta ) ........ a Juma i ja smo se negde jos kasnije sudarali crtajuci seme pojacanih F5 - opet uvodjenje kaskoda na ulazne Jfete ,da bi se mogao podici napon napajanja
Napisano

Imao sam F5 ali kad sam uključio alepha,izključio sam F5 i prodao ga.

Е најзад један прави конзумент :Viannen_loungelizard:.Имаш пиће од мене по избору!!!
Napisano

Nego kad smo vec krenuli, koji konkretno zvucnici "idu" dobro na Babel-a? Sto fabricki sto DIY.

:buehehe: sto veci - to bolje nije toliko bitna impedansa (4 ili 8 oma ) koliko da je sam modul impedanse miran - da nema prevelikih dipova sto ce reci - zvucnici kojima su membrane basa em dovoljno velike , ali kretni sistemi dovoljno lagani ........ sto za posledicu (ili uzrok ) ima da su to zvucnici koji nemaju previse snage ( jerbo ista zahteva obilne VC te krute i teske membrane , a to opet zahteva potentne centratore )nisam bas nesto u vodaa komercijalnih uradaka , pa ti nesto i ne mogu savetovati nesto sto je moguce kupitiDIY - maltene sve ( cela tri tipa :rofl: koja su ) pominjana na ovom forumu ........ EWG , FR sa svim i svacim , ML TQWT ja licno izbegavam kompresiju i BRostaje OB , IB (nebitno koje vrste ) , TL , hornmalo li je ? :Viannen_loungelizard:
Napisano

Može ladno pivo?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...