Zen Mod Napisano Jun 20, 2010 #731 Napisano Jun 20, 2010 Sve kante na okupu .sad ti samo jos nedostaju zvucnjaci sa postenim precnikom drivera , tanji kablovi ....... i uzivanje moze da pocne
Zare Napisano Jun 20, 2010 #732 Napisano Jun 20, 2010 Lak zica je tu za zvucnicke. igrom slucaja bio vezan Oehlbach. Mislio sam i ja da mi trebaju bolji zvucnici ali posle ovoga juce odustao sam od takve ideje. Ako me nesto zapanjilo to su zvucnici. Znao sam da igraju u visokoj ligi ali nisam ocekivao da tako dobro mogu da isprate ovu kombinaciju. Kako bi tek bilo sa nekim ScanSpeak-om bolje da ne pomisljam .
Zen Mod Napisano Jun 20, 2010 #733 Napisano Jun 20, 2010 sa Babelom + 12B4 je sve u dinamici ;sa klasicnim 2-way zvucnjacima malog promera dobijas samo deo price ako se pomeris bilo gde - sa driverima veceg precnika i veceg dinamickog potencijala , to je druga prica ;uostalom - vredi se potruditi cuti i taj pristup kod nekoga , pa sam odluci
Zare Napisano Jun 20, 2010 #734 Napisano Jun 20, 2010 Ima vremena za to. Jos nemam ni Babel ni 12B4A .Slusao sam A5 (ali sa dosta losijim preampom)i ne direktno protiv Babel-a. Koja je najbitnija razlika u zvuku Babel vs A3/A5?
Zen Mod Napisano Jun 20, 2010 #735 Napisano Jun 20, 2010 ....... Koja je najbitnija razlika u zvuku Babel vs A3/A5?more delicacyda ne kazem - lepse i detaljnije svira :angel0:bitno samo da Juma ne procita hvaljenje Babela , za njega to nije amp , no sokocalo
Sync Napisano Jun 20, 2010 #736 Napisano Jun 20, 2010 more delicacyda ne kazem - lepse i detaljnije svira :drinks:bitno samo da Juma ne procita hvaljenje Babela , za njega to nije amp , no sokocalo Ako se ne varam...babel i 12b4a su Nesicevi.
Zare Napisano Jun 20, 2010 #737 Napisano Jun 20, 2010 Babel je Zokijev a 12B4A Nesicev. Ostala skalamerija je moja.
zocky Napisano Jun 20, 2010 #738 Napisano Jun 20, 2010 Babela ipak potpisuje Nešić jer ga je on celog napravio, u toj priči je samo "gvožđurija" iz moje radionice.Trebalo danas da se sretnu Babel i A5 kao i 12B4 i jedan VTL ali... Susret je odložen iz opravdanog razloga.
zocky Napisano Jun 20, 2010 #740 Napisano Jun 20, 2010 Da ne utrpavam ovu temu, otvoriću novu u "Tubes"
Zen Mod Napisano Jun 20, 2010 #741 Napisano Jun 20, 2010 Ima vremena za to. Jos nemam ni Babel ni 12B4A .Slusao sam A5 (ali sa dosta losijim preampom)i ne direktno protiv Babel-a. Koja je najbitnija razlika u zvuku Babel vs A3/A5?ono sto nisi pitao - a da kazem - Babel vs. F5 - to je pitanje zvucnika , kao i licnih preferenci ;ako je zvucnike teze terati ( ludji modul impedanse ) F5 je bolji ;ako preferiras PP u odnosu na SE - F5 je bolji ;no - na laksim zvucnicima - Babel poguran balansirano je milozvucniji ( greater fun factor ) od F5 .sva poredjenja pod uslovom da je i za jedan i za drugi koristen identicno kvalitetan PSU - mislim na trafo(e) i C bank
Zare Napisano Jun 20, 2010 #742 Napisano Jun 20, 2010 Hvala na pojasnjenjima . Slusao sam kratko F5 ali mi se vise svidja A5. Ali u svakom slucaju bice korisno poredjenje Babel vs F5 za druge clanove foruma
dusan Napisano Jun 20, 2010 #743 Napisano Jun 20, 2010 Imao sam F5 ali kad sam uključio alepha,izključio sam F5 i prodao ga.
Zare Napisano Jun 20, 2010 #744 Napisano Jun 20, 2010 Nego kad smo vec krenuli, koji konkretno zvucnici "idu" dobro na Babel-a? Sto fabricki sto DIY.
Zen Mod Napisano Jun 20, 2010 #745 Napisano Jun 20, 2010 Hvala na pojasnjenjima . Slusao sam kratko F5 ali mi se vise svidja A5. Ali u svakom slucaju bice korisno poredjenje Babel vs F5 za druge clanove forumai to zavisi na kakvim kutijama ; ja licno bih dao prednost F5 u odnosu na classic Aleph 5 , ako su u pitanju kutije koje i jedan i drugi mogu jednako lako poguratino - Babel u svakom slucaju ima znacajnih prednosti u odnosu na komparativne Aleph-e ( A3 , A30)crtao sam ja momcima svojevremeno i Babelizaciju snaznijih Alepha - ubacivanje ulaznih Jfeta i kaskodiranje istih ( nisu bili voljni za ubacivanje bilo kakvog folovera izmedju , sto bi omogucilo jos bolji drive izlaznih mosfeta ) ........ a Juma i ja smo se negde jos kasnije sudarali crtajuci seme pojacanih F5 - opet uvodjenje kaskoda na ulazne Jfete ,da bi se mogao podici napon napajanja
Ја sam sam Napisano Jun 20, 2010 #746 Napisano Jun 20, 2010 Imao sam F5 ali kad sam uključio alepha,izključio sam F5 i prodao ga.Е најзад један прави конзумент .Имаш пиће од мене по избору!!!
Zen Mod Napisano Jun 20, 2010 #747 Napisano Jun 20, 2010 Nego kad smo vec krenuli, koji konkretno zvucnici "idu" dobro na Babel-a? Sto fabricki sto DIY. sto veci - to bolje nije toliko bitna impedansa (4 ili 8 oma ) koliko da je sam modul impedanse miran - da nema prevelikih dipova sto ce reci - zvucnici kojima su membrane basa em dovoljno velike , ali kretni sistemi dovoljno lagani ........ sto za posledicu (ili uzrok ) ima da su to zvucnici koji nemaju previse snage ( jerbo ista zahteva obilne VC te krute i teske membrane , a to opet zahteva potentne centratore )nisam bas nesto u vodaa komercijalnih uradaka , pa ti nesto i ne mogu savetovati nesto sto je moguce kupitiDIY - maltene sve ( cela tri tipa koja su ) pominjana na ovom forumu ........ EWG , FR sa svim i svacim , ML TQWT ja licno izbegavam kompresiju i BRostaje OB , IB (nebitno koje vrste ) , TL , hornmalo li je ?
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah