Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
6 minutes ago, Zen Mod said:

nisu jos ni osnovnu zavrsili

Izgleda nisu uopste cim im ni jedna ne traje duze od 500km:smesna:

Tacno cu italijanske original sa starih keceva skinuti i ima da nadzive ovs krseve iako stoje 15 god

Napisano

dok se jos proizvodio, iz istih razloga su na ceni bile polovne talijanske bregaste .....

Napisano (izmenjeno)

Trazim dugo nekog keca sa talijankom al tesko da cu ikad naci da izvadim bregastu.

Za osmicu kad malo bolje skontam, imala je argentinsku ili talijansku masinu 100 posto, preslo 300 i kusur hiljada, bregasta nikad ni malo da je potrosena a isla kao metak. Uvezena iz slovenije, garant slovenac stavio masinu i kratki 4 stepeni sa prvih serija keceva, dijamant i tad bilo a otisla za 100 i neki evro u gvodjusiju

Dok je bilo izbora sve te stvari made in italy su bile stoput bolje nego domace, kod mene su sad italijanska ramena remontovana sa poliuretanskim caurama a presla su ihaj i jos kugle odlicne, dok FAD bolje da se zvao JAD. Danas sve to made in italy neko bukvalno pod šupom steka oznake i prodaje isti krs za vece pare

Izmenjeno od Bogdan08
  • 2 nedelje kasnije...
Napisano (izmenjeno)

Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi spona.

Imaju one tzv fiksne iz jednog komada i one stelujuce koje su iz dva, e sad posto onaj ranije pominjani majstor nije odradio skroz kako valja pa opet tocak ne stoji ravno u odnosu na podlogu vec samo mali boljitak u odnosu na staro, moracu da ponistim one plocice i onda ponovo. Jel neko radio to sa takvim sponama, necu u jak minus ici vec samo da ga unormalim, max do 1 stepen u minus

Tu vazi ono neko pravilo ako je navoj npr M10 mora se uvrnuti makar isto tolko mm da se ne bi otkacila spona u toj konktetnoj situaciji. Taj majstor ne izdaje papirnu potvrdu, a masina starija od vatre i Bog zna kako i funkcionise, pa je rekao kao nema vise ni zere lufta da potera u minus zbog spona a navoja na letvi ima ihaj, a povremeno ja otpustim 2 sarafa i naguram rukavac maximalno ka unutra

Da se makar do otpada provozam ko coek:heh:

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

dobre su i jedne i druge, ako su od dobrog proizvodjaca

e sad, i onda je u tome zecu lezao grm, mogu misliti kako je sad

Napisano

Aj da i mene pogleda sreca, kupio sam ocap talijanske, msm da je to klasa iznad svega sto se nudi. Znam da sam ih platio 5 hiljada par. Lufta ni mrve nemaju, znaci mogu one komotno da ostanu da ne ulazem u serpu bespotrebno

Napisano (izmenjeno)

Pozdrav svima, bio danas kod majstora sa 3D makinom za reglazu i podesio mi za 1.40º u plus, vodio se fabrika parametrima, ja reko poteraj ga do nule ili za 0.5 iznad nule da bude stabilniji i sve to al vice kidace ti gume, sad opet stoji na spoljnim krajevima kad se gleda iz drugog auta dok se vozi, i volan dosta mekan.Sutra ide pokusaj 3, pa da jednom ispane kako valja.

Zene pamtis li mozda kako je kod tebe bilo ako su tad masine i pokazivale, msm sad kolko je isto usporediti tvog keca sa ovim ali po mom i da je nula staticka ne bi trebao da ga muci inner wear ne znam koliko, vozio ga danas 30km sa max spustenim u minus a to je masina ocitala dobra 2 ipo stepena i na drumu stoji blize ravnom nego sada, po tome ga nula nece zajebavati cak bi trebao biti ono sto meni treba

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

moj je bio otvoren na sve strane i vertikalno i horizontalno i nije trosio gume

nemaju optikamajstori pojma, zato sto se ne bave sport mehanikom - znaju da podese na fabricko ali dalje od toga nemaju iskustvo 

naravno da se ne ide u extreme kao za trke ali negde napola

kao sto rekoh - standard podesen kec - oces da ppogines u kolotrazima; kad je sredjen kako treba, ide gde si ga uputio a kolotrag osetis da ti vuce volan anli nista vise od toga

ene - sad pricam sa mopjim matorim ortakom

napred otvoren do 2 stepena

nazad na nulu ili zatvoren max 0.8 stepeni

nagibi     to sad koliko si optimista ......

nznm koliko je aktuelno - prodavnica Avala bese zadnje poznati dobar izvor delova za zastave

Napisano

btw, gledaj na balans stangli da izbacis tockove sto vise napred - izbaci sve prednje platne viska ako ih ima

prakticno da povecas max medjuosovinski razmak

Napisano (izmenjeno)

Pa to sve omi svode kako je fabrika rekla, stipu fabriku oni prave da moze narod da vozi i da im bude prijatan volan. Rece mu ja pici ga i u minus za po stepena za probu na moju odgovornost

Kaze on tako na nulu ili minus pije vodu za trke jer tu svako malo i ide novi par guma, znam ja sve to u glavi i da mu pojansim al dzabe sve kad bude ono ko djuro taksista ne moze ne moze zao mi je.

Laicki mu rekao pucaj da bude kao zadnji koji zaista stoji nagnuto ideala i tako ce biti mrak, otvorenost (toe out) je isto po masini stimao i ispalo je -0.11. A zadnji odoka gledajuci stoje jedva malo kao namotani na unutra ali naravno tek tek, e sad za avalu i dalje postoje zalihe za zastavu al gule za sve pare, jebiga monopol je poso

Problem oko platni na balans stangli je sto ih nije jednak broj sa obe strane pa da ne bude da ide usreh kad ih povadim

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

eto, imas cifre pa sad koliko si raspolozen za ubedjivanje

sto se tice balans stangle ..... na strani koja ima manje platni ostavljas samo veliku, a druga  strana  - podesavas

Napisano (izmenjeno)

To sam i kontao za balans stanglu, sve su iste pa prebrojim, samo nekako mi rame onda daleko da dokaci do balans stangle, pa da ga ne tegli ukoso u pracki, ovako bez prepravki je okej za navuci maticom do kraja b stangle, tvrd poliuretan bem mu mater.

Ce se ubedjujem do zadnjeg, ima da uradi ovako po nasem, kakva fabrika. 

Toe out striktno mora biti 1,5 ili 2 stepena, nesto mi se cini dosta otvoreno. Posto su stock opruge ne bi isao preko 0.7º u minus mada mi sad stoji na unutra zatvoreno jebo sebe

btw da nemas koju fotku keca, da mi je da vidim makinu kako je lezao

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

Trazim dugo nekog keca sa talijankom al tesko da cu ikad naci da izvadim bregastu.

mlacenje prazne slame.

ako pricamo o 1.1 motorima.

ali ako pricamo o 1.3 ili 1.4 ... e to je druga pesma.

raditi bilo sta sa 1.1 motorima je gubljenje vremena i mlacenje prazne slame.

mediteran 1.3 recimo ima odlican motor, tesko za naci ali nije nemoguce.

moze da bude ali ne mora biti italijanski.

ima nekog smisla raditi nesto.

ali u danasnje vreme ima svega i svacega, veoma dostupnog i povoljnijeg.

recimo ubacis motor od punta 1.2 16v (kao moj) koji je 100 puta bolji od zastavinog,

egzotiku kao tipo ili ritmo ne preporucujem jer je skupo.

zasto to pricam - konkretno ja, kupio puntica za 550e, 1.2 16v, auto ide kao nevreme.

fabrickih 80 konja digao na 88, vise nego dovoljno, i to za sisarke.

auto bolji od zastave ihahaj, pouzdaniji i verovao ili ne, manje trosi.

sto nije za zanemariti.

ako se ne stiska, a ne mora da se stiska jer je motor rasterecen - 6 brzina.

e sad, ako si entuzijasta, onda ljubav nema cenu.

:drinking-2:

Napisano (izmenjeno)

Ma ja talijanku trazim samo zbog izdrzljivosti, ove dmb kako koga osere. Nekom 100+k nekom jedva 5k. A ide ovo moje motorce spram sebe i sto mene zaista fascinira, a znam kakv je bio kilav. E sad brega moz da mi traje jos mnogo a ne mora.

Jbga izgubis se u odrzavanju postojeceg i oko tako nekih dorada pa i nemas ni vremena ni volje za trazenje jaceg motora mada bi bilo zabavno

Izmenjeno od Bogdan08
Napisano

uvek ima ali.

i na kecu i na puntu je limarija go k...c.

ne bi ja kupio mog za te pare da je limarija o.k.

na mom je limarija zrela za rad ali to cu krajem septembra.

i za keca i za punta vazi - ili je motor los a limarija o.k ili je obrnuto.

za male pare ne moze da bude sve potaman.

za kraj - da ne serem puno - moj zadnji kec, predzadnje godiste je bio vise nego o.k.

slatko sam se navozao, ali bas slatko.

imao i plin, zato sam se i navozao.

da budemo realni, trenutno, za nas radnicku klasu benzin se ne isplati.

brate mili preskupo.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Kreiraj novo...