Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nisam nesto aktivan na ovom forumu ali rado citam naročito DIY sekciju, I jako cenim misljenje velikog dela clanstva koji se bavi samogradnjom.

Moje trenutno pojacalo je MIR audio SE845 (6sn7 u pretpojacanju , 6B4G (2a3) driver, i izlazna 845). Nekih 16W u SE.  Miroslav mi trenutno pravi 849 pojacalo koje ce biti negde  50W u SE. U medjuvremenu sam hteo da napravim neko manje SE pojacalo do 10W. Izabrao sam concept po lampama I trafoima koje posedujem pa da vidim kako ce ispasti. S obzirom da ne postoji nijedna sema koja koristi ove lampe na netu hteo sam par saveta,da li uopste da ulazim u tu igranku.

Ideja je sledeca re074 u pretpojacanju, opet 6b4g (koja mi se pokazalo kao sjajna cev koja ima ogroman uticaj na zvuk kod 845) i na kraju dve 4045a u parallel SE postavci. Sve cevi su DHT (s tim da je 4045a tetroda ali bi radila u triodnom spoju)

Napisano

evidentno niko nije radio sa tim cevima u izlazu

ene, obicno se krece odnazad

potreban izlazni trafo za izabranu radnu tacku cevi

izbor A, A1, A2 aranzmana rada izlazne cevi

potreban swing za pobudu izlaznih cevi

izbor da li ili ne loop NFB

izbor ulaznog nivoa potrebnog za punu pobudu

izbor pobudne cevi za potreban swing

onda sve neophodno detaljisanje za izbor PSU kao i nacina biasovanja i izlaznih i ulaznih cevi

ene, iterativan postupak ........ ako ga neko vec nije radio na ovaj ili onaj nacin ....... tesko da ces da dobijes odgovor ako nema iskustava

Napisano

Jasno, hvala, vecinu gore navedenih stvari imam teorijski izracunato, izlazne trafoe imam prema specifikaciji lampi u parallel single end, hteo sam da vidim da li je neko radio nesto slicno, I da li ima iskustva naročito zvucno sa 4045a u  izlazu (mada mi je i ova Re074 nepoznanica u predpojacanju).

Napisano

Na brzinu pogledao sam karakteristike 4045A lampe , to je tetroda ali ispada da je sa takoreci bifilarno motanim zicama resetki , tako da po mom misljenju za triodni rad trebalo bi obe resetke spojiti zajedno da sluze kao g1 , umesto obicno gde se za takav kvazi-triodni rad g2 spaja na anodu ,

dalje po mom misljenju treba izabrati jednu neku zgodnu pentodu kao ulazno naponsko pojacalo i ujedno drajver za dve paralelno spojene 4045A tako da to PSE pojacalo bude jednostavan ali kvalitetan dvostepenac .

Napisano
3 hours ago, BANAT said:

dalje po mom misljenju treba izabrati jednu neku zgodnu pentodu kao ulazno naponsko pojacalo i ujedno drajver za dve paralelno spojene 4045A tako da to PSE pojacalo bude jednostavan ali kvalitetan dvostepenac .

Hteo sam da idem na sve DHT cevi ,ali zasto da ne, imam i dobre c3g i d3a, dosta pojednostavljuje stvari. Ja sam u pocetku planirao jednu ali duplu triodu Ren904 ali mi se cinilo da nije dovoljna.

Napisano

Da imam te cevi ,4045, i da sam ih platio 1 din, ja bih napravio VOT ili pojačalo za slušalice. Cevi su stare oko 80 god. Vakum?

Sa dve cevi u paraleli ,po inicicajlnom projektu, nije moguće dobiti više od 3-4W na izlazu iz OT. U pentodom modu rada. Nema grafikona

za triodni mod , tako da bi to predstavljalo enigmu.

Ja znam, kada strast za zvukom,novim HI-END-om preovlanda nad znanjem, pa ti želim sreću u novom projektu.

I da pomenem.

Pravi ti g-din pojačalo sa 845 cevima. Pa,zašto ti on ne predloži dizajn?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...