Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Mundorf AMTU80W1.1 AMT Tweeter

SB Acoustics Satori MW16P-4 Bass-midwoofer

Pozdrav svima. Moje ime je Dalibor Maric. 

Zivim i radim u Stockholmu,inace iz Banatskog Karlovca. Napravio sam svoje zvucnike sak kojima sam prezadovoljan.

Sada ostaje da se napravi pojacalo. Posle istrazivanja po internetu zastao sam na Aleph J Nelson Pass.

Na zalost nemaju na stanju PCB ploce, u stvari jako malo imaju na lageru.

Aleph Jzm zvuci isto interesantno i treba mi pomoc oko odabira i ako neko prodaje PCB ploce.

Hvala.

Converted-File.jpg

Napisano (izmenjeno)

Definitivno razmisli o nekom od ZM Labs pojačala i obavezno napravi Zenov Iron Pumpkin preamp s autoformer atenuatorom.

Takav preamp u svom main sustavu ima, pazi sad, i sam Nelson Pass.

Pisao je sam Nelson, nema dugo, da koristi Zenov preamp u svom sustavu.

Izmenjeno od zerowaf
tipfeler
Napisano

Hvala na odovorima. Sad procitati sve linkove sto sam dobio, i prouciti kakao da sve to narucim.

Ako neko od vas prodaje PCB ploce bio bih vrlo rad kupiti od vas.

Napisano
pre 3 časa, SthlmBK reče

Hvala na odovorima. Sad procitati sve linkove sto sam dobio, i prouciti kakao da sve to narucim.

Ako neko od vas prodaje PCB ploce bio bih vrlo rad kupiti od vas.

pre 1 sat, vinko reče

Pa imas autora velikog broja tih pojacala ovde na forumu.

Izgleda da si stvarno ni ne znajući nabasao na Zmajevo gnijezdo! :D 

ZM Labs je manufakrura administratora ovog foruma, širom svijeta poznatog kao Zen Mod.

Da, Vinko ti je točno rekao - za ZM Labs kitove, pločice i savjete nema boljeg mjesta u svemiru nego baš ovaj forum.
ZM Labs pojačala jesu donekle naslonjena na filozofiju koju je popularizirao Nelson Pass i ZM to ne krije, ali su ipak samostalni radovi u tom smislu da se i Pass naslanjao na nekoga prije njega samoga.
Spomenuo sam pretpojačalo Iron Turtle s autoformer atenuatorom. Sam Pass je pisao o njemu na američkom diyaudio forumu i rekao da je stalan dio njegovog glavnog sistema.
Naravno, neće ti nitko reći da ne praviš Passovo pojačalo, nego ti se skreće pažnja na nešto u najmanju ruku jednako dobro, a neki smatraju i bolje.

Napisano
Izgleda da si stvarno ni ne znajući nabasao na Zmajevo gnijezdo! :D 
Istina:oke:. Totalno ne pripremljen sam se upisao na ovaj forum.
Istina je dakle sledeca. Nakon napravljenih zvucnika koji zvuce odlicno krenuo sam u potragu za pojacalom. Tone vremena potrosenih na Youtube i na nekim forumima su me uvek upucivale na licnost koga svi znaju kao Zen mod. Nakon toga slusao interviju sa Nelson Pass i u tome on pominje svog odlicnog prijatelja iz Srbije!! Pomislio sam da to mora biti Zen Mod. Od tada je i krenulo sve i sada sam ovde. Bice ovo super put u elektroniku zvuk koji ce biti mnogo bolji nego sto je danas.

Napisano

Licno najbolju i neverovatnu holografiju zvucne slike ili tkzv. 3D reprodukciju imao sam sa jednim veoma nekovencionalne moje konstrukcije lampasko PP pojacalo snage oko 2x50W koje nije imalo nikakvu globalnu negativnu povratnu spregu , to pojacalo je pokretalo u svakoj kompresionoj kutiji po jedan 15`` mid-bass zvucnik bez ikakve skretnice i neke 2`` izuzetnog kvaliteta viskotonce samo sa jednim 2uF blokcem kao skretnicom , to pojacalo je dobijalo ulazni signal direktno iz PC zvucne karte ne koristeci nikakav preamp. 

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

Cao. Bunario,gledao ,listao i na kraju se odlucio za Bablefish naj noviju verziju:mellow:

Sada krece nabavka kondenzatora koji ce da filtriraju struju. Gledao sam po sajtu rad naseg clana Zbor-a. Prelepo pojacalo je napravio.

Ono sto nedostaje, ili ja nisam nasao ovde je korak po korak gradjenja pojacala. Bas za one kao sto sam ja. Nasao sam ovo 

I to je Sper koliko sam video. Ono sto me zanima i kopka je to sto Iskusniji DIY clanovi koriste Kondenzatore koje sam nekada vidjao na mesalici za beton na motoru:guitarplayer:. Da li neko moze da mi objasni Zasto? I ako hocu neku super dobru filtraciju struje na sta da obratim paznju. Hvala svima u zdravlje.

Napisano

image.thumb.jpeg.be469f51424b670765f843d50cefcf5f.jpegDobio ove na poklon od drugara 6 kom. On je imao pojacalo Bladelius S.A.T amplifix. Ne znam kolika je vrednost ovih i da li u opste da ih koristim. Imatu jos milion delova koje sam dobio od njega

Napisano
7 minutes ago, SthlmBK said:

drugara 6 kom

po sifri traziti sta je

ako se ne nadje, samo baba Vanga moze da pretpostavi radni napon

no, 6kom nije dosta za dual mono ...... dkle kupuj, kondovi su tepsija ribe

Napisano

trafoi, ne mogu da se setim da li si rekao ili nisi - imas li ih vec ili ne

ako nemas, razmisli o kupovini kod Trafomatic

em je cena vise nego konkurentna, em je kvalitet dokazan

Ameri za cudo kupuju cesto kod poljaka - Toroidy, ispada da se svaki 3-ci pregreva, pa makar bio i tzv supreme verzija

dakle, ako ne zuris i ako mislis nailaziti u ove krajeve uskoro, moze se namikeriti da ti trafoi budu isporuceni da ih strpas u gepek i nosis nazad 

Napisano

Trafo-e vec uzeo davno 2 kom Noratel transformer br AA-98043  400VA sek 2x 18 v

To uzeo kad sam citao o Aleph J

Napisano

rifa peh300

ggl kaze 150u/450V

ok za trafoe

za kondove daj link, da ne vračam sta je

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...