Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Pozdrav svima, ovo je moj prvi post na forumu.

Uzeh skoro ar9ls zvucnike, pa bih zeleo da napravim pojacalo u A klasi za njih. Ideja mi je da to ne bude prejako pojacalo (za sada gledam F5 da pravim - 50w into 4ohm). Takodje, negde na forumima (nemam link) sam gledao specifikacije pojacala za AR9 koji su malo jaci od 9ls, preporuka je bila da se stavi minimum 2X80000mf po kanalu kako bi se dobio razuman bas odziv. Elektronikom sam se bavio amaterski jedan period svog zivota, nisam laik, ali nisam ni znalac neki. Prostorija u kojoj slusam muziku je cudna najblaze receno, soba je 7X4m, gde ne postoji pola zida po duzoj strani i kroz taj prolaz vazduh dolazi do prakticno cele kuce (oko 70ak kvadrata po spratu) - pisem ovo iz perspektive velicine zvucnika u odnosu na velicinu sobe.

Zamolio bih clanove foruma sa vise iskustva za odgovore na pitanja:
- Da li uopste ima smisla da razmisljam o takvom pojacalu, ako ne, koju a klasu bi vi pravili? (nije mi ideja da teram zvucnike do kraja snage)
- Da li se recimo originalna sema za f5 sa 2x60000mf u napajanju prepraviti na veci kapacitet, i ako da, pod kojim uslovima 

Napisano

moj savet da izbegavas F5 jer da bi njega napravio a da si siguran u rezultat, moras da imas aparaturu za podesavanje THD Spectra i da znas da koristis istu

najlakse mi je da ti preporucim neke od stvari koje sam ja napravio ............ a da znam da ce imatu grunta na 4oma ........ best bet bi bio Babelfish M25, kao i Plethora of Pinjatas; oba su full A Class 25W@8R; dok su 50W@4R, od toga 40W u A Class

more info: https://www.diyaudio.com/community/threads/list-of-zm-projects.375782/

Napisano

Želim ti dobrodošlicu u klub i mnogo ugodno provedenog vremena na forumu. Ako smijem, ja bih se pridružio cijenjenim kolegama sa prijedlozima i dodao tople preporuke iz ličnog iskustva :friends:, mene su savjetovali i izveli na pravi put na čemu im dok sam živ ne mogu dovoljno zahvaliti :good2:.

Napisano

Dobro došao na forum, Sigurica!
Ako sam dobro zamislio sobu kako si ju opisao, nemaš prevelike zvučnike. Veliki je to volumen kroz kojeg će se prostirati zvuk.
Ipak ih nemoj nabiti na zid ili u uglove ako možeš birati gdje će stajati.
Što se pojačala tiče, ZM Labs ti je jedna od sigurnijih opklada. Gotovo bih kazao - sigurica! :) 

Napisano

Hvala svima na dobrodoslici i na idejama za pojacalo!

Trenutno sam u fazi proucavanja babelfish m25, sva je prilika da ce se taj praviti.

Imam i dodatno pitanje, sta bi vi pravili na mom mestu od class A pojacala a da je u stanju da vise "ispostuje" ar9ls kutije (veca snaga). Kriterijum bi vise bio jednostavnost samogradnje nego cena delova.

Imacu jos dosta pitanja kad krenem u gradnju m25, ali za sada toliko :)

Napisano

Babelfish XA252 na 4oma ima 100W

trenutno radim na nekoj doradi, limiteri struje buffera FE ali i to ce uskoro biti gotovo, pa ce i taj kit biti na raspolaganju

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...