Mikorist Napisano Januar 5 #2 Napisano Januar 5 U odnosu na šta ? Gledaj poređenja ovoga fanatika. ovaj manijak ima studijske master trake svega uporedo. i poredi zvuk trakaša sa ostatkom koji takođe ima sve. Pogledaj gde je CD. Jbg nema DAC i DSD/DSF formate da vidimo i to uporedno poređenje ................ LightMatic and Doktor je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano Januar 5 #3 Napisano Januar 5 Otvorio sam novu temu o ovome. Da bude ko debata. Može i glasnje u plenumu . LightMatic je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Januar 5 Autor #4 Napisano Januar 5 Ja bih da se prvo vratim na prvi post i onog tipa sto je poredio vrhove kertridza, par Riaa-i i podesavanje eq preko miksete. On je prakticno samo zagrebao vrh ledenog brega. Ima tu puno parametara. IMO , na prvom mestu : sam izbor muzike. LightMatic, Vix and Mikorist je reagovao/la na ovo 3
Mikorist Napisano Januar 5 #5 Napisano Januar 5 Kinez je mnogo bolji od predhodnog lika.... im svoje mišljenje jbg...Ne kaže za ništa da je bulšit. Uredno slaže sve formate u police
Doktor Napisano Januar 5 Autor #6 Napisano Januar 5 (izmenjeno) Odmah mi pade na pamet 4 ep. 2 sezona - Tokyo Vice. Susret glavnog lika u Lion Cafe-u gde spiker aka DJ najavljuje numeru koju pusta sa vinila, pokazuje spoljni omot, neki sumanuti audio sistem svojstven samo Dzepsima. Nisam uspeo naci video klip iz te ep. na YT, ali dosta govori. Srecom, Lion Cafe postoji i dan danas, evo i njihovog sajta. https://www.tokyocowboy.co/articles/lion-cafe-shibuyas-secret-classical-music-oasis Izmenjeno Januar 5 od Doktor Vix, Mikorist and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 1
Doktor Napisano Januar 5 Autor #7 Napisano Januar 5 (izmenjeno) 1 hour ago, Mikorist said: . . . ovaj manijak ima studijske master trake svega uporedo. i poredi zvuk trakaša sa ostatkom koji takođe ima sve. . . . Pogledao detaljno ponovo video klip. Dobar je Kinez. Fanatik kako kazes, ali sve to gledano iz njegovog personalnog ugla. Kao sto rekoh, opet tu ima dosta parametara kako bi se to sve "spakovalo", pa da se poredi. IMO - izgleda da ima neku "koficu" od gramofona/rucice/glavudze, pa je spustio vinil na svega 30-35 % u odnosu na 100% master traku. Mogao bih ja sada da palamudim da je ta master traka inferiorna ( a sto i jeste ) na Keca u studiju u odnosu na 24/32 ili 64 kanala studijsku traku pre mastera. Onu sto se snima. Ona gde idu po kanalima npr. : dobos, kontracinela, timpan 1, timpan 2, cinela 1, cinela 2, bas bubanj, pa bas gitara, el. gitara 1, 2, efekat 3, 5, 8, klavijature 2,6,9 , glasovi . . . . parafraziram. To kada pustis onako iz "stola" u studiju zvuci da se smrznes. Been there, done tht. Ima jos toga o tome, a i okolo . . . Izmenjeno Januar 5 od Doktor Vix and Dumus je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano Januar 5 #8 Napisano Januar 5 Pre sat vremena, Doktor reče On je prakticno samo zagrebao vrh ledenog brega. Ima tu puno parametara. IMO , na prvom mestu : sam izbor muzike. Realno. I mora konkretno da se navede koje izdanje iz koje godine se poredi. Precizno šta. Primer na Vngelisu Ovo su remsteri iz 2013 godine koji su bolji od samih orginala LP, CD svejedno...urađeno sa master traka u japanu. 1975 - Vangelis - Heaven And Hell (2013 RM, Esoteric ECLEC 2421, EU) (00:43:05) 1976 - Vangelis - Albedo 0.39 (2013 RM, Esoteric ECLEC 2422, EU) (00:42:11) 1977 - Vangelis - Spiral (2013 RM, Esoteric ECLEC 2423, EU) (00:41:47) 1978 - Vangelis - Beaubourg (2013 RM, Esoteric ECLEC 2424, EU) (00:38:45) 1988 - Vangelis - Direct (2013 RM, Esoteric ECLEC 2425, EU) (01:03:23) 1991 - Jon & Vangelis - Page Of Life (2006 RM, BMG BVCM-37695, Japan) (00:52:24) Pa onda ide Vangelisov lični remaster (Delectus) iz 2017 - koji je bolji od japnskog remstera iz 2013 (direktno snimljeno sa njegovih klavijtura na digitlni format DSF) 1973 - Vangelis - Earth (00:38:56) 1973 - Vangelis - L'Apocalypse Des Animaux (OST) (00:35:11) 1979 - Vangelis - China (00:41:30) 1980 - Vangelis - See You Later (00:51:39) 1983 - Vangelis - Antartica (OST) (00:44:37) 1985 - Vangelis - Mask (00:43:30) 1979 - Vangelis - Opera Sauvage (OST) (00:42:46) 1981 - Vangelis - Chariots Of Fire (OST) (00:41:58) 1984 - Vangelis - Soil Festivities (00:47:15) 1985 - Vangelis - Invisible Connections (00:39:26) 1980 - Jon & Vangelis - Short Stories (00:44:45) 1981 - Jon & Vangelis - The Friends Of Mr. Cairo (00:45:22) 1983 - Jon & Vangelis - Private Collection (00:53:37) Šta je bolje DSF snimljen direkt iz konzole ili master traka ? Ne znam. Znam da je bešumno i da zvuči bolje od CD koje imam.
BANAT Napisano Januar 5 #10 Napisano Januar 5 (izmenjeno) Ne znam zasto ali cini mi se da D.J. muzika koja se pravi sa gramafona meni nekako mekse zvuci i prijatnija je za slusanje ,to nije neka velika razlika zvuka u odnosu na kada DJ koristi digitalne izvore, ovaj D.J. John B koristi iskljucivo gramofone ...https://www.youtube.com/watch?v=qc2OdSTF2rU Izmenjeno Januar 5 od BANAT Doktor je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Januar 5 Autor #11 Napisano Januar 5 2 minutes ago, Mikorist said: . . . . Primer na Vngelisu Ovo su remsteri iz 2013 godine koji su bolji od samih orginala LP, CD svejedno...urađeno sa master traka u japanu. . . . . Šta je bolje DSF snimljen direkt iz konzole ili master traka ? Ne znam. Znam da je bešumno i da zvuči bolje od CD koje imam. Vratimo se mi na The Beatles po Kinezu.
Mikorist Napisano Januar 5 #12 Napisano Januar 5 pre 2 minuta, Doktor reče Vratimo se mi na The Beatles po Kinezu. Nije naveo koje izdnje ima LP, CD, DVD , DSD(ako ima uopšte) Doktor je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Januar 5 Autor #13 Napisano Januar 5 (izmenjeno) 6 minutes ago, BANAT said: Ne znam zasto ali cini mi se da D.J. muzika koja se pravi sa gramafona meni nekako mekse zvuci i prijatnija je za slusanje . . . . Tu smo - skoro. Odlicna konstatacija ovo prijatnije. Ova druga - mekse , msm da je vezana za sam audio lanac. Ako se sve to lepo upakuje/kompletira, kada muzicki materijal nije "mekan", nego "cvrst", to tako i bude emitovano sa vinila. Izmenjeno Januar 5 od Doktor BANAT je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Januar 5 Autor #14 Napisano Januar 5 8 minutes ago, Mikorist said: Nije naveo koje izdnje ima LP, CD, DVD , DSD(ako ima uopšte) E , upravo to je - nije kompletno. Nikako ne zaobici ove nove formate. Slazem se.
Mikorist Napisano Januar 5 #15 Napisano Januar 5 Postoji 764 verzije The Beatles – Help! Mono/Stereo TRAKA/LP/CD/SACD/DVD/DSD.....
Vix Napisano Januar 5 #16 Napisano Januar 5 (izmenjeno) Ja opet mogu samo tuzno da konstatujem: pogledajte oko sebe - koliko procentualno mladih ( 20-30 godina) -bar ovde oko menei ma i blagu predstavu kako dobar hi-fi uopste zvuci, bilo sa Vinila, CD, a za traku nisu ni culi? Za njh je pojam muzike Spotify na slusalicama-bubicama, a zvucnici su malecki JBL koje mogu da ponesu u torbi da im sviraju u parku. A kad ima zurka, onda kupe malo vecu kantu od zvucnika, koji moze da tresti - i to je to Izmenjeno Januar 5 od Vix Doktor, BANAT and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 2
Doktor Napisano Januar 5 Autor #17 Napisano Januar 5 @Vix, polako. Sve ide to u ciklicnim krugovima. Ja sam optimista da ce se to promeniti. Trenutno je sve instant, na FF, omladinci gledaju Netflix serije sa 2x do 4 x ubrzanja. Jbga, tako bindzuju. Da bi bili aktuelni na soc. mrezama. Da slucajno nisu nesto stigli, propustili. Zato je to i tako. Nesto poput fast food hrane i posete restoranu na 3-4 h uz komplet meni sa "slaganjem" pica. Zato sam i okacio Lion Cafe. Vix, BANAT, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 4
Mikorist Napisano Januar 5 #18 Napisano Januar 5 pre 24 minuta, BANAT reče Ne znam zasto ali cini mi se da D.J. muzika koja se pravi sa gramafona meni nekako mekse zvuci i prijatnija je za slusanje ,to nije neka velika razlika zvuka u odnosu na kada DJ koristi digitalne izvore, Zavisi i to koji je uređaj koji se koristi. Pioneer DJ DJM-A9 im njmekši i najpriajtniji zvuk(moje mišljenje). Čak sam gledao šta stavljaju unutra na izlaze(tehnički je za posebnu temu). Da li gramofon ide na njega ili ide sa SSD ili je mešana salata je stvar ukusa. Vix, BANAT and Doktor je reagovao/la na ovo 3
Doktor Napisano Januar 5 Autor #19 Napisano Januar 5 Just now, Mikorist said: Zavisi i to koji je uređaj koji se koristi. Pioneer DJ DJM-A9 im njmekši i najpriajtniji zvuk(moje mišljenje). Čak sam gledao šta stavljaju unutra na izlaze(tehnički je za posebnu temu). Da li gramofon ide na njega ili ide sa SSD ili je mešana salata je stvar ukusa. Msm da nema razloga da bude bilo sta od tehnickih detalja u nekoj drugoj temi. Moje misljenje. Slobodno okaci to ovde, pa razglabamo i o tome. BANAT je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Januar 5 #20 Napisano Januar 5 pre 18 minuta, Doktor reče Msm da nema razloga da bude bilo sta od tehnickih detalja u nekoj drugoj temi. Moje misljenje. Slobodno okaci to ovde, pa razglabamo i o tome. https://eu.mouser.com/datasheet/2/294/MUSES8920_E-1604858.pdf Konkretno ide verzija MUSES8920KX7-TE3 Doktor je reagovao/la na ovo 1
Doktor Napisano Januar 5 Autor #22 Napisano Januar 5 ^ Koja je ovo rola Divala. Woooow . . . . Dodatno, Let Valkira . . . Vagner. Nego, kada si se vec dotakao toga . . . my shoot :
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah