Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 #1 Napisano Decembar 27, 2024 Pozdrav Nov Sam na forumu. I Nov u eletro svetu. Hocu da Sony ps 1 konzolu Malo poboljsam . Model 1002. Nabavio Sam ogromne kondenzatore. 50uF 400V 50/60Hz MPF Zanima me koliko je opasno igrati se sa ovim. editovan naslov i ovaj post , greska bese mF umesto uF mda, i kondeNzator umesto kondezator ZM
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2024 #2 Napisano Decembar 27, 2024 sve zavisi gde ih spajas nesto mi se javlja da u Sony PS1 nema napona gde bi bilo opasno da ih prikljucis mada, nije mi ni jasno gde bi prikljucio u PS motor-run kond?
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #3 Napisano Decembar 27, 2024 Mozda čovek melje kukuruz sa PS1 Jovan ps 1 frik je reagovao/la na ovo 1
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #4 Napisano Decembar 27, 2024 U napajanju. Ima prvo kondezator od 42 uf na 400 v. Ovaj moj je na 50 uf. Ali jedno 10 puta veci. Nisam pitao kada Sam kupovao da li to moze da nakupi mnogo opasne struje. Imam jos jedan sumanuti kondezator na 16 v. 10000 uf. Da li ce me ubiti struja. Ili ce konzola rosplodirati
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #5 Napisano Decembar 27, 2024 pre 14 minuta, Mikorist reče Mozda čovek melje kukuruz sa PS1 Mozda . Mozda je I fikus budala. Mp3 je zakon direktno iz banene sa kompa. Ili you tube. Da vidis sta je hi fi
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2024 #6 Napisano Decembar 27, 2024 18 minutes ago, Jovan ps 1 frik said: Ali jedno 10 puta veci. nece da stane
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #7 Napisano Decembar 27, 2024 Ahhhh. Prebudjicu kuciste. Ali da nece da strane. Mnogo je veliki ahhhhhh Zabavan ovaj forum. Zdravo svima. Ako mogu budalastine da se pricaju Super je mesto
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #8 Napisano Decembar 27, 2024 pre 13 minuta, Jovan ps 1 frik reče Mp3 je zakon direktno iz banene sa kompa Ovde druze niko ne koristi mp3 vec 10 godina. Sve cisti FLAC , DSD ili WAV. Po 5 terbajta svi imaju SSD skladista.
Zen Mod Napisano Decembar 27, 2024 #9 Napisano Decembar 27, 2024 7 minutes ago, Jovan ps 1 frik said: Zdravo svima Jovane, znamo li se........
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #10 Napisano Decembar 27, 2024 To vec verujem. Aj neko neka kaze neki savet. Ja iskreno mislim da ima nesto u tome da imas CD. Znam da je to vrv of. Ali Meni je nekako kul kao ploca. Sve razumem. Samo Meni ima nesto u tome imas to sto imas na CD . Nemas svu muziku ovog sveta.
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #11 Napisano Decembar 27, 2024 Upravo sada, Zen Mod reče Jovane, znamo li se........ Mozda. Mene svi znaju. a I ja sve znam. To mi je zivotni moto
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #12 Napisano Decembar 27, 2024 Da nemas slucjno majicu na kojoj pise MP3 u PM ? Onda znam ko si. Sinisa. Ili onaj drugi sto premotava Visation drajvere na 1 Ohm
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #13 Napisano Decembar 27, 2024 Nisam taj. Ipak me ne znaju bas svi Umetnik. Zanima me hi fi. Nista posebno. Uzmem svasta da napravim. U elektronici Sam potpuni amateur ili diletant
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #14 Napisano Decembar 27, 2024 pre 24 minuta, Jovan ps 1 frik reče Sve razumem. Samo Meni ima nesto u tome imas to sto imas na CD . Nemas svu muziku ovog sveta. Jebada su diskovi, gomila ih slabo svira 30 godina kasnije.
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 27, 2024 Autor #15 Napisano Decembar 27, 2024 Ima smisla. Nego jel ima neko da pomogne oko Sony ps 1 Vise kao da li je ovo realno Probamo Sam par CD pleyera. Reda velicine 50-70 e. To je vise manje isto I bezveze. Ovo sa sonijem ima nekog smisla
Mikorist Napisano Decembar 27, 2024 #16 Napisano Decembar 27, 2024 Pitaj @ZZZ on je pravio Shigaclone akrobcije i verovtno sa PS1
чика-Брка Napisano Decembar 27, 2024 #17 Napisano Decembar 27, 2024 da se ne palamudi mnogo, evo seme napajanja. pravio pre par godina za jednog drugara koji je veliki fan PS1. Leonardo, Mikorist, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 4
Mikorist Napisano Decembar 28, 2024 #18 Napisano Decembar 28, 2024 Ovo više ima smisla od motor-run kondezatora za PS1. Mada mislim da tu još ima modifikcija da bi PS1 postao high-end CD player ili transport. Guglalti na ovu temu. p.s. Što se motorun kondezatora tiče mislim da je bzvze postalo njih stavljati u bilo šta kad ima perfektni Jantzen (lako ih je postalo nabaviti) 001-0283: 51uF 400Vdc Jantzen Cross Cap Capacitor | HIFICollective WWW.HIFICOLLECTIVE.CO.UK 001-0283: 51uF 400Vdc Jantzen Cross Cap Capacitor Ove folije su bolje namotane od Icar Ecofill (odmotavo sam manji da vidim - ma idi begaj koliko ima folije - plus je motano da nema outer-foil) Da ne pričam što brže stiže iz UK nego da sam naručio iz Beograda (lude post službe u lokalu)
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 28, 2024 Autor #19 Napisano Decembar 28, 2024 Ja Sam nabavio . Simens . W. Germany. Dva kom of 50 uf. I 2 kom 4uf . Za dac. Ovi od 50uf. Imaju 20 cm. Skoro su veci od konzole. Moramo bih ozbiljno da budjim konzolu. Jel ima ovih jantez kodezatora kod. Nas.
Jovan ps 1 frik Napisano Decembar 28, 2024 Autor #20 Napisano Decembar 28, 2024 A da . Za sada znam za dve tei fore oko konzole. Jedna je budjenje napajanja. Druga dac. Treca nasao Sam neke frikove Koji povecavaju napona za laser ili sta god. Izlaz. Zapravo je laka fora samo odlemis jedan osigurac. Svaka pomoc Dobro dosla. Zanimacija za praznike. Ionako sve ode dodjavila
Mikorist Napisano Decembar 30, 2024 #21 Napisano Decembar 30, 2024 Muka me uhvati kad počnem da razmišljam na temu CD ali, generalno i DAC uređaja. CD-ovi koriste PCM format na 16-bit/44.1 kHz, što je niža rezolucija od mnogih modernih hi-res formata. Čitanje sa diska može biti podložno greškama (usled ogrebotina ili prašine) i oslanja se na korekciju grešaka, što može uticati na kvalitet reprodukcije. Posle 30 godina su gotovo neupotrebljivi - moraš neprestno da ih bekapuješ i režeš (jebo ja tu razonodu). Onda, veštački „digitalni“ karakter zvuka koji se stvara pre DAC chipa. Brickwall filter ima veoma oštar prelaz između dozvoljenih i zabranjenih frekvencija. U frekvencijama blizu granice filtriranja dolazi do neprirodnog pomeranja faze, što degradira prostornu prezentaciju zvuka . Pre-ringing: Ovo je pojava da se impulsi pojavljuju pre nego što signal stvarno dođe (veštački „odjek“ pre pravog zvuka). Prezvonjenje se često percipira kao neprirodan ili „metalan“ nerealan ton, što doprinosi osećaju „digitalnosti“ zvuka - digititisu. Imaš ovde temu koj obrađuje „bezfilterni" DAC (suprotan svakom tehničkom uputstvu) https://www.diyaudio.rs/topic/10517-ad1865-ad1862-pcm63p-nos-usb-dac-blast-from-the-past/#comment-419291 Ovaj Pavouk je naj-prostiji, čak i od Mirovih DAC sa BIG DIY-a. Ima na ulazu USB to I2S konverter pa I2S preuzimju šifteri pa ide na DAC chip signal direkt pa iz DAC chipa audio interni direkt n RCA. Najprostiji mogući način. Nema nikakvu korekciju niti filter signala. A tako i svira - nema „digititis" . Koliko vidim postoje „dve škole" frikova trenutno. Jedna pravi još komplikovnije (diskretnije) DAC od Mira a druga pravi Lampizatore od njih. Ikaro and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Jovan ps 1 frik Napisano Januar 2 Autor #22 Napisano Januar 2 hvala na odgovoru , moram dosta toga da proucim , malo si mi pojasnio, zanimljiva je ova varijanta sa lampom , dak pa lampa mesecima sam proucavao Fikusa i lampiziranje.nisam se toga dohvatio, mozda u buduce
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah