Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Pozdrav Nov Sam na forumu. I Nov u eletro svetu. 

Hocu da Sony ps 1 konzolu Malo poboljsam . 

Model 1002. 

Nabavio Sam ogromne kondenzatore. 

50uF 400V 50/60Hz MPF

Zanima me koliko je opasno igrati se sa ovim. 

editovan naslov i ovaj post , greska bese mF umesto uF

mda, i kondeNzator umesto kondezator

ZM

Napisano

sve zavisi gde ih spajas

nesto mi se javlja da u Sony PS1 nema napona gde bi bilo opasno da ih prikljucis

mada, nije mi ni jasno gde bi prikljucio u PS motor-run kond?

Napisano

U napajanju. Ima prvo kondezator od 42 uf na 400 v. Ovaj moj je na 50 uf. Ali jedno 10 puta veci. Nisam pitao kada Sam kupovao :) da li to moze da nakupi mnogo opasne struje. 

Imam jos jedan sumanuti kondezator na 16 v. 10000 uf. 

Da li ce me ubiti struja. Ili ce konzola rosplodirati :)

Napisano
18 minutes ago, Jovan ps 1 frik said:

Ali jedno 10 puta veci.

nece da stane

:Viannen_loungelizard:

Napisano
pre 13 minuta, Jovan ps 1 frik reče

Mp3 je zakon direktno iz banene sa kompa

Ovde druze niko ne koristi mp3 vec 10 godina. Sve cisti FLAC , DSD ili WAV. Po 5 terbajta svi imaju SSD skladista.

Napisano
7 minutes ago, Jovan ps 1 frik said:

Zdravo svima

Jovane, znamo li se........

:Viannen_loungelizard:

Napisano

To vec verujem. Aj neko neka kaze neki savet. Ja iskreno mislim da ima nesto u tome da imas CD. Znam da je to vrv of. Ali Meni je nekako kul kao ploca. 

Sve razumem. Samo Meni ima nesto u tome imas to sto imas na CD . Nemas svu muziku ovog sveta. 

Napisano

pre 24 minuta, Jovan ps 1 frik reče

Sve razumem. Samo Meni ima nesto u tome imas to sto imas na CD . Nemas svu muziku ovog sveta. 

Jebada su diskovi, gomila ih slabo svira 30 godina kasnije.

Napisano

Ovo više ima smisla od  motor-run kondezatora za PS1.

Mada mislim da tu još ima modifikcija da bi PS1 postao high-end CD player ili transport. Guglalti na ovu temu.

p.s.

Što se motorun kondezatora tiče mislim da je bzvze postalo njih stavljati u bilo šta kad ima perfektni Jantzen (lako ih je postalo nabaviti)

WWW.HIFICOLLECTIVE.CO.UK

001-0283: 51uF 400Vdc Jantzen Cross Cap Capacitor

Ove folije su bolje namotane od  Icar Ecofill  (odmotavo sam manji da vidim - ma idi begaj koliko ima folije - plus je motano da nema outer-foil)

Da ne pričam što brže stiže iz UK nego da sam naručio iz Beograda (lude post službe u lokalu) :drinking-2:

Napisano

Ja Sam nabavio . Simens . W. Germany. 

Dva kom of 50 uf. I 2 kom 4uf . Za dac. 

Ovi od 50uf. Imaju 20 cm. Skoro su veci od konzole. Moramo bih ozbiljno da budjim konzolu. 

Jel ima ovih jantez kodezatora kod. Nas. 

Napisano

A da . Za sada znam za dve tei fore oko konzole. Jedna je budjenje napajanja. Druga dac. Treca nasao Sam neke frikove Koji povecavaju napona za laser ili sta god. Izlaz. Zapravo je laka fora samo odlemis jedan osigurac. 

:)

Svaka pomoc Dobro dosla. Zanimacija za praznike.

Ionako sve ode dodjavila :(

Napisano

Muka me uhvati kad počnem da razmišljam na temu CD ali, generalno i DAC uređaja. CD-ovi koriste PCM format na 16-bit/44.1 kHz, što je niža rezolucija od mnogih modernih hi-res formata. Čitanje sa diska može biti podložno greškama (usled ogrebotina ili prašine) i oslanja se na korekciju grešaka, što može uticati na kvalitet reprodukcije. Posle 30 godina su gotovo neupotrebljivi - moraš neprestno da ih bekapuješ i režeš (jebo ja tu razonodu). Onda, veštački „digitalni“ karakter zvuka koji se stvara pre DAC chipa. Brickwall filter ima veoma oštar prelaz između dozvoljenih i zabranjenih frekvencija. U frekvencijama blizu granice filtriranja dolazi do neprirodnog pomeranja faze, što degradira prostornu prezentaciju zvuka . Pre-ringing: Ovo je pojava da se impulsi pojavljuju pre nego što signal stvarno dođe (veštački „odjek“ pre pravog zvuka). Prezvonjenje se često percipira kao neprirodan ili „metalan“ nerealan ton, što doprinosi osećaju „digitalnosti“ zvuka - digititisu.

Imaš ovde temu koj obrađuje „bezfilterni" DAC (suprotan svakom tehničkom uputstvu)

https://www.diyaudio.rs/topic/10517-ad1865-ad1862-pcm63p-nos-usb-dac-blast-from-the-past/#comment-419291

Ovaj Pavouk je naj-prostiji,  čak i od Mirovih DAC sa BIG DIY-a. Ima na ulazu USB to I2S konverter pa I2S preuzimju šifteri pa ide na DAC chip signal direkt pa iz DAC chipa audio interni direkt n RCA. Najprostiji mogući način. Nema nikakvu korekciju niti filter signala. A tako i svira - nema „digititis" .

Koliko vidim postoje „dve škole" frikova trenutno. Jedna pravi još komplikovnije (diskretnije) DAC od Mira a druga pravi Lampizatore od njih.  :D

Napisano

hvala na odgovoru , moram dosta toga da proucim , malo si mi pojasnio, zanimljiva je ova varijanta sa lampom , dak pa lampa 

mesecima sam proucavao Fikusa i lampiziranje.nisam se toga dohvatio, mozda u buduce :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...