Jump to content

Potrebna preporuka za bežični ruter sa 4G LTE modemom

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Zdravo svima, :)

Kao što u naslovu piše potrebna mi je preporuka za bežični ruter sa 4G LTE modemom.
Koristio bih ga u našoj kući u Crnoj Gori.

Svake godine kada dođemo na more kupimo neku SIM karticu lokalnog provajdera sa 500 GB interneta, koju ubacimo u neki od naših telefona na kojem onda aktiviramo hotspot.

To nam ne odgovara iz mnogo razloga (moramo da žongliramo sa SIM karticama, baterija u telefonu se brzo troši, itd, itd), tako da bih želeo da kupim 4G LTE Wifi ruter koji bi stalno bio povezan na struju i omogućavao svim ukućanima vezu sa internetom 24/7.

Potrebe su bazične, na njega bi se povezala tri mobilna telefona i dva laptopa, kuća ima jedan sprat.

Ako imate konretna iskustva, savet, ili preporuku za konkretan model, napišite! image.gif.6e48a67e2a4800654dde7f2c3c75bdb2.gif:)

Unapred hvala! image.gif.cbdd51408ef14a35edd48c0ff458abdc.gif

Izmenjeno od Kuja
Napisano

Jbg, ja sam imao jedno vreme nekakav Telenorov (tad) Huawei i radilo je to ok. Mislim da ti je bilo koji dobar za potrebe koje si opisao.

Napisano

Mi za te potrebe koristimo baš prenosno mi-fi "govance".

Završava posao vrlo korektno a ima i bateriju pa ga ponesemo u rancu kada idemo negde, radi u kolima... Unutra je na punjaču i radi stalno, jedino što mi iznajmljujemo smeštaj pa nisu u pitanju neke kvadrature ali zid-dva ne smetaju.

Ništa specijalno, neki Huawei koji je dobijen od operatera pa otključan kada je istekao ugovor. Mator je bar 6-7 godina i radi i dalje.

Napisano
14 hours ago, Kuja said:

Nešto ovako?

VIPHOUSE.RS

Wireless-N300 LTE Modem Router, 4G LTE, SIM card slot, LAN Ethernet port

Samo jedno pitanje, pošto ja slabo znam oko tih paketa mobilnih operatera... koristim samo najjeftiniji uvek. Čini mi se da su pojedini paketi ograniceni na taj nacin da internet koji daje može da se koristi na telefonu, ali ne radi ako se ukljuci hotspot... ili hotspot trosi poseban internet koji se posebno obracunava, tj naplacuje posebno.

Ako se uzme neka sim kartica i npr ubaci u ovaj Asus ruter, da li ce on moci da koristi samo taj poseban "hotspot" internet, ili može da koristi bilo kakav, odnosno onaj koji ti daju "samo na telefonu"?

Nadam se da je jasno šta hoću da pitam :D

Napisano
On 7/12/2024 at 2:03 PM, Koja said:

Samo jedno pitanje, pošto ja slabo znam oko tih paketa mobilnih operatera... koristim samo najjeftiniji uvek. Čini mi se da su pojedini paketi ograniceni na taj nacin da internet koji daje može da se koristi na telefonu, ali ne radi ako se ukljuci hotspot... ili hotspot trosi poseban internet koji se posebno obracunava, tj naplacuje posebno.

Ako se uzme neka sim kartica i npr ubaci u ovaj Asus ruter, da li ce on moci da koristi samo taj poseban "hotspot" internet, ili može da koristi bilo kakav, odnosno onaj koji ti daju "samo na telefonu"?

Nadam se da je jasno šta hoću da pitam :D

Hotspot na telefonu troši net iz paketa kao i sam telefon. Nema posebnog neta.

Ja uzimam turistički sim akada odem negde ako nemam mada već godinama imam prepaid kartu nekog HR operatera, aktiviram samo net paket, turim u wifi ruter ili kao drugi sim u fon i cepaj. SRB + HR sim kartica u principu pokriju skoro celu Evropu.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...