Jump to content

Vakuum pumpa ZD-211


vbraca

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Ja probao. Brzo strada plasticni zub koji bravi klip sisaljke i vrh, posto je metalni, ne dihtuje na podlogu tj. kalaj koji usisavas. Tesko izvlaci kalaj iz viseslojnih plocica sa kalajisanim rupama. Tek nesto bolji od rucne Proskit sisaljke.

Uradio sam i modifikaciju sa kvalitetnijom aluminjumskom sisaljkom i radila je malo bolje ali je plasticni zub opet brzo propao. Ovu modifikovanu je probao i Nixie i nije nesto bio odusevljen.

Na kraju kupih stanicu za razlemljivanje koju tek treba da probam.

Sve u svemu, za neke najosnovnije poslove odlemljivanja nije losa, pogotovo kad je dobijes po razumnoj ceni. Za slozenije zahvate ili odlemljivanje veceg boja elemenata i nije nesto.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Nema ništa od tih koje usisavaju jedanput, mora pumpica da radi stalno. Jedno odsisavanje je prihvatljivo samo za jednostruku štampu, tu mogu bilo kakva pumpica i lemilica da završe posao, naročito kad se doda silikinsko crevo na vrh i malo fluksa. Sa pravom stanicom za odlemljivanje se nožica vrti u krug dok radi vakuum pumpa i odvoji skroz u metaliziranoj rupi, ili barem toliko da se može iščupati bez oštećenja štampe. Samo kad su baš knap nožice u otvoru, e tu ništa ne pomaže, osim harakirija - sečenja nožice iznad štampe.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Na to i mislim. Pojedinačnu nožicu možeš kako oćeš, problem su razna podnožja IC i konektori gde je sve povezano mehanički. Recimo IC podnožja ako nisu prevelika lako vadim duvaljkom, pa posle rupice očistim pletenicom. Dip 24 ili 26 sam sekao na pola plastiku pa svaku polovinu duvaljkom izvadio bez štete po PCB.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...