Jump to content

Tweak DAC-a


Aoxomoxoa

Preporučeni Komentari

Meni se lično desilo, pisao sam negde ovde na forumu, da mi je mali Babel brujao na 50Hz, samo i samo ako je uključen uljani radijator i ako se nalazi pored prozora, na oko metar od ampa - ako ga udaljim jedan metar, brujanje prestane :Dizzy: Taj brum bio je jedva čujan, ali se mogao primetiti.

Brzo krenula sezona parnog grejanja pa se radijator više nije uključivao a babel se nedugo posle prodao pa se nisam više igrao sa time... ali ajde sad.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 3 časa, Mikorist reče

Pa o tome i pričam.  Sveta vodica, krst, molitva i nema ih više. Samo zvuk. 

"đavo", valjda se to podrazumjevalo! Đavo u prenesnom smislu!!! A svi oni koji žive u realnom životu, znaju da je to uvjek na kraju MATERIJALNA ČINJENICA. Sve drugo je luk i voda.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma koliko podloga, stalak, šiljci, guma ili koji god materijal bio u pitanju, može napraviti neku promjenu, takva promjena je (gotovo) uvijek jako malena.
Koliko je to "maleno" nekom važno je drugi par cipela.
Prije desetak godina smo se prijatelj i ja igrali sa podlogama za CD player. Bio je u pitanju nekakav stari Akai sa TDA1543 kojem sam "ukrao" signal direktno sa DAC-a i obišao njegov izlazni stupanj (nije bilo teško čak ni meni koji tada nisam razlikovao otpornik od kondenzatora jer je Lampizator tada imao svoju stranicu sa bezbroj fotografija na temu).
Na nekom CD-u Bobbya Hutchersona na prvoj pjesmi se negdje oko sredine jasno na trenutak čuo jedan kratak zvuk, kao da je nenamjerno dotakao susjednu "pločicu" na ksilofonu" samo kad je player stajao na staklenoj podlozi. Na ostalim podlogama nije bilo tog zvuka.
I dodat ću da je rezultat bio ponovljiv koliko god puta smo pokušali ponovo rekreirati pokus.
Koliko mi je to promjenilo doživljaj cijelog CD-a? Pa i nije zapravo, ali ostala mi je zanimljiva anegdota zbog koje uzimam svako slično iskustvo kao sasvim moguće.
Da je bila riječ o gramofonu ne bih se čudio, ali budući da je bila riječ o CD Playeru bio sam i sam iznenađen.
Prijtelj je, naravno, likovao jer je cijelo vrijeme prije toga sve oko sebe uvjeravao da je podloga kod njega u kući učinila razliku.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...