Jump to content

milan p.

Član
 • Broj sadržaja

  119
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Sve objavljeno od milan p.

 1. Svejedno mi ne odgovara jer je 12"..Ali sam video da isti prodavac ima još jednu rabljenu, koja je već prilagođena za L75, ako sam dobro razumeo...S' tim da mislim da nije nista superiornija od dobro remontovane Lencove...što mi takođe jedna od opcija ukoliko mi kažete da na njegovu original ručicu mogu da stavim recimo ortofon blue... Ili mi neko oda tajnu gde da nađem Shure V15 a da ne košta kao ortofon blue(i skuplje 🙄).
 2. Hvala na predlogu..ali mene i dalje zanima šta je sa domaćim proizvodom i ima li ko saznanja, iskustva sa Auris-ovim ručkama?
 3. Hvala na predlogu, video sam je već...Zaboravio totalno da pomenem, što se tiče Lenca, ostao bih na 9"...
 4. Da podignem malo temu iz podruma, da li se neko u međuvremenu susretao sa Auris-ovim ručkama "za obične smrtnike"? Imam u planu pakovanje jednog lenca 75-ice pa bih rado na njega metn'o nešto "svetsko a naše" ako zavređuje pažnju(kvalitativno-cenovnim odnosom). Na sajtu Auris-a sem one "zlato-dijamanti-brilijanti" hawk varijante nema ništa prikazano pa čak i za nju ne stoji cena...Ujedno, otvoren sam za predloge(ponude), šta staviti na lenco L75(da ne otvaram temu samo o tome)...
 5. Kakav "ulov" ovi quad-ovi 😍.Hoće li možda ići u promet jedan par?
 6. Ajmo ovako momci...Sada već ima isuviše predloga.Jedna struja vuče da se sve izbaci, ostavi se samo kutija(radi estetike jel te) i trafo(sa solidnih +/- 20V koji može da se iskoristi za izlaz i phono. Druga strana(tu sam ja i eventualno Zen 😄, mada je i on preporučio vađenje svega) je za to da se ostavi makar njegov OS. Jer, koliko su loše mogli da ga naprave tada? Nije DUAL bio tako loš brend(moje skromno mišljenje na osnovu par sprava). Za buffer i napajanje sam siguran da će se naći mesta, sad, ako trpam i drugi phono, plus njegovo stabilisano napajanje..postavlja se pitanje da li će sve moći da se rasporedi unutra a da ne smeta jedno drugome(između ostalog moram da pazim na šta će uticati toplota lampe)...Dakle mnogo je promenjivih a ja pojačalo nemam ispred sebe.Kao što rekoh, sve je sada na nivou razmišljanja i razrade nekoliko varijanti. Kada dođem kući(kraj Aprila) i otvorim pojačalo ispred sebe, utvrdim gde šta može stati, znaću više.. Do tada, imam dovoljno smernica za razmišljanje. Hvala svima na diskusiji. Ohladio bih temu za sada...dok se ne dograbim uređaja. Naravno, ne zatvaram je.I ukoliko neko smatra da ima još šta pametno predložiti, tu sam da saslušam.
 7. Nećem OPA.Namera upravo i jeste LAMPIZACIJA 🙂
 8. Jasno i potpunosti.Inače, sorry, tek sada videh da je šema koju sam postovao okrenuta za 90 stepeni 🙃. U principu daću šansu OS-u koji je u njemu da se pokaže.Ne bude li zadovoljio, lako će leteti napolje. Samo jedna stvar...rekoh mislim na početku, zadržao bih PHONO ulaz. To mi je i primarna namena tog ampa, da svira sa dual-om 1229 u B sistemu..E sad, da bih to uradio(ostavio phono), pretpostavljam da od onoga što si ti obrisao, treba da vratim prva dva tranzistora levo?
 9. Da da, to oko struje za 6n6p mi je poznato...Upravo sa tom strujom je i konstruisana šema koju sam pomenuo na početku(line pre). Ovo što si uradio sa 6n23p mi se dopada i upravo je to ono što mi je potrebno za dual frankenštajna, pardon hibrida 🙂. Tako da za sada ostaje kao najbolje rešenje. Čekam još, kada Zen bude imao vremena da iskasapi onu šemu od dual-a, da mi kaže di da ga metnem(mislim na buffer). Čisto da pitam još jednom, pošto je na dualu, ako se ne varam volume pot 100k...Ja bih iskoristio taj pot u celokupnoj izvedbi.S obzirom da je 100k, vezao bih ga na ULAZ buffer-a. Da li se u tom slučaju onda menja neka od vrednosti na nacrtanoj šemi(recimo interstage kond, pot od rešetke ka masi...)? I sve ostaje kako si nacrtao, samo jednostavno signal sa ulaza dovodim preko pot-a..
 10. O.K. iščitao sam ovo...Imam 2 pitanja. 1.Kako je moguće da CF u toj konstrukciji ne okreće fazu? 2. Prikazana šema je nacrtana tako da je ulaz buffer-a max otvoren(bez pota na ulazu dakle), a izlaz duffer-a preko 4 mcf ide na ulazni pot pojačala. Da li, u slučaju da se pot stavlja na ulaz buffer-a (konkretno pot 100k), treba da se menjaju neke vrednosti elemenata na šemi? Moja pretpostavka je DA ali voleo bih da mi neko pametniji kaže 🙂
 11. Baciću pogled... u principu gledaću(zbog gabarita) da to bude što prostiji cf..ukoliko može sa jednom lampom, utoliko bolje
 12. Zahvaljujem unapred 🙂. To za Line level sam se i plašio i pretpostavio da mora NFB da se uradi...
 13. Apsolutno razumem. A ne ide ni da radim pojačanje a da nakon toga "ubijam" signal pre pustanja ka izlazu.O.K. ukoliko bi se išlo sa CF, gde bih trebao da ga ubacim na šemi, odnosno šta sve odbacujem, isključujem, prespajam?
 14. Hvala na komentaru Zen, konkretno Daudiov preamp sam pomenuo jer ga imam lepo skockanog na PCB-u(takođe i napajanje), pa ko velim, od dostupnih go.ana da napravim pitu 🙂(a i gabaritno bi sve to stalo u kutiju od pomenutog ampa, bez da išta smeta..Ako bih išao na cathode follower kapiram da bi tu lepo legao aikido..Ali mi to podrazumeva stavljanje njega na PCB(da bi sve ro lepo gabaritno stalo unutra, bez narušavanja spoljašnjosti).
 15. O.K. hvala, dakle tvoj predlog ide ka toj opciji da se sve počupa napolje 🙂. Razmatram sve za sada...
 16. Sigurno ga neću ostaviti tako kako je. Pa makar sve iznutra letelo napolje. Pre bih ugradio lampu i tripath čip(recimo ta2024) nego li da ostane ovo što jeste. Jako tanko svira a ne želim da mi stoji na polici tek ukrasa radi..Što se tiče dela oko lampe tu mi je sve jasno i imam već taj preamp skockan na PCB..Napajanje isto imam rešeno..I to se ne dovodi u pitanje. Dakle, prvenstveno očekujem komentar na to da li je preamp sa navedenim pojačanjem moguće implementirati u šemu pojačala, sa zadržavanjem phono dela. Ukoliko je, molim za konketnu pomoć gde, šta, kako, na šemi...? P.S.I nemorate da mi govorite o visokim naponima kalo su opasni po život itd itd...Nisam baš TOTALNI duduk. Makar neke osnove elektronike i mere bezbednosti poznajem 🙂
 17. Dakle...Trenutno je sve u fazi razmišljanja(do kraja Aprila), pošto radim na brodu i tada mi ističe ugovor. Rad na brodu donosi i poprilično slobodnog vremena, te se neke ideje javljaju svakodnevno. Ono što bih želeo je sledeće: imam to pojačalo Dual cv60.U solidnom je radnom stanju a izgleda odlično.Dobio sam ga u neloj grupnoj kupovini više uređaja(čitaj:hrčkanje). Pa pošto imam dual-ov gramofon, lepo bi se vizuelno uklopilo uz sve to. I tu dolazim na ideju da, umesto njegovog aj da kažem preamp dela, ubacim lampu, uz zadržavanje phono dela. Ono što bih voleo da ubacim je Daudio-v 6n6p preamp(pojačanje 8-10 puta). I tu je, što se mog razmišljanja tiče KRAJ. Želje imam, iskustva nemam.Te bih postavio neka pitanja... 1.Da li je moguće ubaciti umesto njegovog pretpojačanja preamp sa pojačanjem 8-10 puta? 2. Ako je moguće gde bih to trebao da ubacim(na dole priloženoj šemi) i šta bih od intervencija sve morao da uradim(u smislu "gašenja" fabričkog preamp dela? 3.Ukoliko je to bezveze, da li da sve počupam i ubacim 6n6p preamp i neke izlazne module u AB klasi, recimo nešto od Apex-a ? P.S. Prvenstveno me zanima da vizuelno sačuvam pojačalo u izvornom obliku P.P.S Sa zadovoljstvom bih izbacio TON kontrole(bass, trable..). Napominjem opet, da ovo neće biti samo jedna od pokrenitih tema, dovešću je do kraja...al' tek tamo u Maju mesecu, kada se dokopam kopna 😄.
 18. milan p.

  JFET Phono

  Da li možeš nešto reći o autonomiji baterija(koliko praktično može da svira bez dopune)?
 19. milan p.

  Sema

  Ukoliko te KT 88 idu napolje(a jedna je ispravna), rad sam da je otkupim 🙂
 20. Imam 10-ak komada. Ali nisam u Srbiji, niti ću biti do sredine Aprila.Ako se tada setiš da ti trebaju(još uvek), podseti me, poslaću ti neki komad.
 21. Moja preporuka rusi K40Y-9. Ima ih u tim vrednostima i nisu skupi.Zvučno...Nisam se igrao sa mudorfima ali recimo direktnim poređenjem sa obligato, samo sam se nasmejao i bacio obligato u fioku...Takođe mi se dopada kako sviraju ruski PIO, oni crveni.. Ima ih recimo u vrednosti 0,5 mikro(oko 600V, neznam tačno).
 22. Pre ćeš JAWA 350 upaliti na kurblu no naterati Daudia da uradi babušku 😆...
×
×
 • Kreiraj novo...