NIXIE Napisano Jul 16, 2020 #45 Napisano Jul 16, 2020 Jednom sam to radio, ima posla nije da nema. Prvo sam skenirao oštećenu štampu, uvukao kao podlogu u ACAD, namestio prave dimenzije i nacrtao. Štampao laser printerom, i uradio novu PCB na vitroplastu. Ne mora ACAD naravno, mogu i drugi programi za crtanje. Usput može malo da se preradi, recimo za nove kondenzatore, one velike nećeš nigde naći.
dunavko Napisano Jul 17, 2020 #46 Napisano Jul 17, 2020 pa jel mora da pravi novu pcb? nek skine staro podnozje,stavi novo za pcb,savije nozice i iskrpi sa nekom bakarnom zicom.bolje nek vidi zasto se pregrejavala ta el84. vladd je reagovao/la na ovo 1
Markra84 Napisano Jul 17, 2020 #48 Napisano Jul 17, 2020 Uredjaj sam dobio u takvom stanju. Stajao je dugo i nije koriscen. Nagorela je prilicno i bakarni vodovi su prekinuti na tom mestu. Koliko primecujem neko je to nastavljao obicnim provodnikom. E sad ako bi radio restauraciju radio bi sve od pocetka. Znam da ima tu puno posla. Juce sam sve izvadio iz kutije pocistio i sad razmisljam sta bi. Ova plocica mi nekako ne ide. A nova bi mogla da se nacrta sa izmenama.
mutayu Napisano Jul 17, 2020 Autor #49 Napisano Jul 17, 2020 On July 16, 2020 at 6:37 PM, Markra84 said: Nova prednja maska iznad je odlicna mozda uz dopustenje kolege uradim takvu. Samo napred!
mutayu Napisano Jun 19, 2021 Autor #50 Napisano Jun 19, 2021 Mali mapredak. Stigle su mi “prednjine” za kutije Iskra pojacala. Mozda u ovoj godini i zavrsim nesto! vladd, NIXIE, Aciko and 1 član je reagovao/la na ovo 1 1 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah