Zen Mod Napisano Oktobar 27, 2021 #3059 Napisano Oktobar 27, 2021 in a strange way, Dune 1 is appetizer; the real meal is Dune part 2 00:52 https://www.imdb.com/video/vi898941721?listId=ls025720609 Mikorist and vladd je reagovao/la na ovo 2
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3060 Napisano Oktobar 27, 2021 Ko bi rekao da Zen gleda po IMDB . Svaki dan me iznenađuje
Zen Mod Napisano Oktobar 27, 2021 #3061 Napisano Oktobar 27, 2021 ih imdb mi druga kuca odmah posle https://ug1lib.org Mikorist je reagovao/la na ovo 1
shonne Napisano Oktobar 27, 2021 #3062 Napisano Oktobar 27, 2021 😂 vladd, dejanco32, mrcelavi and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3
vladd Napisano Oktobar 27, 2021 #3063 Napisano Oktobar 27, 2021 Splet meraklijskih filmova Slazem se ja da su slike prelepe, SF je moje decenijsko ludilo, ne bih radio ovo sto radim da nisam zaludjen mikro i makro kosmosom. Ali se zaboravila prica, i film iz 1984, 37 godina je proslo, ostalo je u secanju fantasticno intrigantno zakrivljenje prostora...ali ostala prica, zasto je car slao ove tamo bez povoda, cemu vilin konjic a zakrivljuju svemir, zasto vrhunska vestica stalno pada u krize kao pubertetlijka, cemu baloni da dizu zeteoca, cemu uletanje u neverovatnu oluju vazduha (toplog ali ga udisu i krecu se bez neke dorade pritiska), oluje bliske brzini zvuka, ako vec ispunjavaju negde neku fiziku, hodaju po tlu, padaju, odrzavanje u vazduhu besmisleno neefikasne letelice je deo te filmski prihvatljive fizike, pala bi kao kamen sto je u tom segmentu neprijatno rogobratno. Mogli su da se prekopcaju na antigravitaciju, bez zamerki, i bez potrebe za olujnom dramom... itd...za kraj je ...sta znam, jeste da je korona mrsila tajminge i ocekivane profite, ali moglo je da se izbace neke nicim izazvane tuce, i da protegne malo u boravak sa pustinjacima...
Doktor Napisano Oktobar 27, 2021 #3064 Napisano Oktobar 27, 2021 (izmenjeno) Izmenjeno Oktobar 27, 2021 od Doktor
Doktor Napisano Oktobar 27, 2021 #3065 Napisano Oktobar 27, 2021 ^ Ko prezivi/dozivi, pricace. Najkrace receno o Dune Part 1 ( ovaj od Vilneva ) - 5/10. I to je nategnuto.
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3066 Napisano Oktobar 27, 2021 pre 46 minuta, vladd reče cemu vilin konjic a zakrivljuju svemir, zasto vrhunska vestica stalno pada u krize kao pubertetlijka, cemu baloni da dizu zeteoca, cemu uletanje u neverovatnu oluju vazduha (toplog ali ga udisu i krecu se bez neke dorade pritiska), oluje bliske brzini zvuka, ako vec ispunjavaju negde neku fiziku, hodaju po tlu, padaju, odrzavanje u vazduhu besmisleno neefikasne letelice je deo te filmski prihvatljive fizike, pala bi kao kamen sto je u tom segmentu neprijatno rogobratno. Mogli su da se prekopcaju na antigravitaciju, bez zamerki, i bez potrebe za olujnom dramom... Jer to piše tako u knjizi doslovno - Žali se Herbertu Pada u krize jer se plaši da je rođeni sin ne ubije ako vidi u viziji da je Harkonen - odnosno da je Baron otac Džesikin. Mogli su šta god ali to onda ne bi bila knjiga
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3067 Napisano Oktobar 27, 2021 Inače Arakis je najkrupnija planeta (Kaladan je malo manja ) - ostale kuće imaju jako slične planete Zemlji - odnosno što bogatiji to je sredina - atmosfera sličnija Zemlji. Baš se sad svađam sa jednim na Tviteru zašto su tako brzi i jaki Frimani - pa čoveče Arrakis has a density of 4.95 g/cm3 and an acceleration due to gravity of 864 cm/sec2. Sardaukari ne mogu da dišu pod tolikim pritiskom na Arakisu - plus imaju gravitacione suspenzere
vladd Napisano Oktobar 27, 2021 #3068 Napisano Oktobar 27, 2021 Film je, iako ekranizacija, ipak je film. Nece pisac zaraditi kao film . 1984-e film je imao naracija, koje malo razjasne tokove misli i zbivanja. Cekamo DUNE 2, ova kreacija neka ostane dobar tizer, ionako je kasnio pola godine.
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3069 Napisano Oktobar 27, 2021 pre 1 minut, vladd reče Film je, iako ekranizacija, ipak je film. Nece pisac zaraditi kao film . 12% ima Brajan Herbert. Izračuaj na 400 milona koliko je 12 % + svi ostali delovi + mu je knjiga prva na Amazonu u svim mogućim formatima
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3070 Napisano Oktobar 27, 2021 Pre sat vremena, Doktor reče ^ Ko prezivi/dozivi, pricace. shonne je reagovao/la na ovo 1
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3071 Napisano Oktobar 27, 2021 Ama **bš Dine i kanon njen i sitničarenje ....Preteška knjiga da se smesti u igrani FILM - možda kao serija ali na mišiće...... Niko nikad nije uspeo. Ovo je približno....A to što je tačno po knjizi sad smeta - e pa jbtse Ima toliko drugih knjiga lakših za obradu
shonne Napisano Oktobar 27, 2021 #3072 Napisano Oktobar 27, 2021 12 minutes ago, Mikorist said: Kakvi ste vi ludaci 😁😛
vladd Napisano Oktobar 27, 2021 #3073 Napisano Oktobar 27, 2021 (izmenjeno) 56 minutes ago, Mikorist said: A to što je tačno po knjizi sad smeta - e pa jbtse Jedno je 1984 a drugo je 2021... drugaciji je pristup i okruzenje SF temama Ta naiva moze da smeta-ne smeta, ali degradira stav, ne moze da ne degradira..ovo je vreme zestokih SF igrica...izmenjen ukus P.S> https://nova.rs/kultura/milan-vlajcic-kritika-filma-dina-distopijski-pogled-ka-nama/ Izmenjeno Oktobar 27, 2021 od vladd
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3074 Napisano Oktobar 27, 2021 Volim ja Lyncha, al' ne i njegovu DINU. Najgore mi scena Stinga u kojoj se proteže polugo u gaćama. Bukvalno gubljenje vremena - i nepotrebno razbija pažnju i fokusiranje na radnju filma... Ono banjanje u nafti Barona mi se ne sviđa u oba filma (1984/2021) - a i nema u knjizi. Baron nema kožnu bolest - nema u knjizi... Mentati nemaju Istaknute obrve - nema u knjizi takav opis... Bene Geserit (veštice)nisu ćeleave - nema u knjizi takav opis... Onda ona mačka gde treba da je muze Thufir Hawat(mentat)- mleko je kao antitoksin - to bre nema u knjizi ... Ne postoje ni čepovi za srce u knjizi . Ne postoji zvučno oružje u knjizi....Modul onaj zvučni. Muadibu ne treba modul jer ubija glasom Onda pada kiša na kraju filma - a crv umire od vode - čitaj nema više spajsa Po kraju se vidi da nisu čitali knjigu uopšte. Efekti su gori nego u flaš Gordonu ili su tog nivoa - one kockaste šildove je muka bilo gledati i onda kad je izašao film a pogledaj Blejd Raner tog doba pa uporedi Katastrofa. Dina iz 1984 original ima ocenu - 4/10. od mene .....I to je nategnuto. Dune 1984 Alternative Edition Redux [Spice Diver Fan Edit] - Ima na youtube On ima od mene 5/10 jer su izbacili kišu na kraju koja obesmišljava ceo film, knjigu i ceo opus....a dodali još neke scene...
Mikorist Napisano Oktobar 27, 2021 #3075 Napisano Oktobar 27, 2021 pre 2 časa, Mikorist reče Da zakjučim na temu Dina ...... Lično mislim da je Brajan Herbert uložio lovu da se ovaj film (serijal) napravi. I to priličnu sumu. Warner Bros je uložio 27% a Legendary 73% - odakle njima pare posle fijaska sa BR 2049 ? U minusu 95 milona sa francuzom pa odma upošljavaju francuza na Dinama Na koju foricu ??? Kapiram da je HBO MAX platio medijsku kampanju......... A Denis mu je natrčao kao kec na 11 -on radi nemoguće stvari - koje niko neče... Plus je radio lično na scenariju i tekstu. Što se vidi. Može nama da se ne sviđa ali se sviđa Herbertu . Kupuje mu knjige film. Još više love vrti ......
vladd Napisano Oktobar 27, 2021 #3076 Napisano Oktobar 27, 2021 2 hours ago, Mikorist said: Po kraju se vidi da nisu čitali knjigu uopšte. Ako ekranizuju knjigu do detalja, onda niko ne cita knjigu. Ne sumnjam da ce zaraditi, da je diplomatski izreceno i priznanje da je ceo film tizer za drugi deo, koji stize uskoro, ali eto malo razocarenja na nivo filma, a po bioskopu calci sa decom, pretezno... 84-a pripada sporim godinama, ali vise komercijalnim nego umetnickim, kraj 70-ih je po mnogo cemu pocetak jedne posebne planetarne cost cutting nizbrdice.
Mikorist Napisano Oktobar 28, 2021 #3077 Napisano Oktobar 28, 2021 Postoji neko ko bi možda mogao da uradi Dine bolje - to je Džordž Lukas himself. I greška je što odma u startu on nije uradio - odnosno nije trebao Herbert da mu preti sudom - nego su trebali zaseban film da naprave. Sad u ovim godinama teško da će deda da pravi bilo šta sem dokumentarce. Jednostavno boli ga uvo.
Doktor Napisano Oktobar 28, 2021 #3079 Napisano Oktobar 28, 2021 1 hour ago, Mikorist said: Postoji neko ko bi možda mogao da uradi Dine bolje - . . . Msm, malo da "okrenemo". Film koji volim, koji me "pomera", gledam ga vise puta . . . O muzici dalje info na temi "Trenutno na gramofonu" . . .
vladd Napisano Oktobar 28, 2021 #3080 Napisano Oktobar 28, 2021 2 hours ago, Mikorist said: Postoji neko ko bi možda mogao da uradi Dine bolje - to je Džordž Lukas himself. Oni ce da prave, nama ce neki da se svide vise ili manje, poenta je da ih ima i da ce se gledaju, neki i po x puta
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah