revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #23 Napisano Novembar 11, 2018 Otvorio djuntu I slikao al prevelika rezolucija pa ne mogu da nakacim ....miko ogranicio velicinu
Zen Mod Napisano Novembar 11, 2018 #24 Napisano Novembar 11, 2018 ene imas ti neki program za shrink? shibaj mi sve na >[email protected]< , pa ce ja shrinknem i postavim
vladd Napisano Novembar 11, 2018 #25 Napisano Novembar 11, 2018 30 minutes ago, revox said: Tako je mada ovi ne5534 lijepo zvuce ... sto bi rekli old school I sam preamp je bio specificno cudo 80-ih. Plus koncepcija koja se poprilicno odrzala, i ima finu dizajnersku logiku, napajanje izvan kutije, u kutiji minimizam i odlicni autio cipovi, za to vreme vrhunski te namene, komponente inzenjerski dovoljne, jedna fino i pametno koncipirana komercijala, cistog izgleda. Naravno, nakon vise decenija, su se neki detalji isperfekcionisali, moda promenila, pa se sata isteruju bube i detalji od prikljucaka, preko napajanja do filozofije vrste komponenti, jos boljih cipova ili diskretnih opcija... To lepo i cisto svira, ali ima dosta mesta za novousvojena i dostupna poboljsanja. Uz to je koncepcijski u neskladu sa lampasem..., slabija je karika..
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #26 Napisano Novembar 11, 2018 1 minute ago, vladd said: To lepo i cisto svira, ali ima dosta mesta za novousvojena i dostupna poboljsanja. Uz to je koncepcijski u neskladu sa lampasem..., slabija je karika.. Tako je imaju neki germani rad to za 300-400 evrica ... mislim da se to ne isplati Meni sasvim ok radi sa ove lampe ... ne znam
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #27 Napisano Novembar 11, 2018 Evo ga vladd je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano Novembar 11, 2018 #28 Napisano Novembar 11, 2018 Ima on i vezije V2, v3, moguca je izmena konektora bar na fono ulazu, opcija internog prilagodjenja bez dodatnih spoljnih zahvata, i zamena regulatora napona, za neku suptilniju opciju..to je najmanje dramaticna promena, ali promena. Malo veca promena je prelazak na neke OP ili LT cipove, ali bez podnozja, zatim ubacivanje i prepeglavanje riaa sa malo ozbiljnijim kondovima, malo dodavanja blokova elektrolitima.. I sve moze postupno da se dodaje, i izmesta iz 80-ih, mada sam ja pomalo pristalica neokrnjenosti vintage sprava(uz laki refres), a ako se zeli kvantni skok, onda ili pazar ili diy...od nule, uz sakupljanje finih i operativnih ideja...
Zen Mod Napisano Novembar 11, 2018 #29 Napisano Novembar 11, 2018 daj sliku gde se vide ulazni konektori iznutra
Zen Mod Napisano Novembar 11, 2018 #32 Napisano Novembar 11, 2018 bolan instranumenat ohmetar u ruku i vidi da li su ta dva phono inputa u kratkome spoju meri vruce , masa jeste sigurno
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #33 Napisano Novembar 11, 2018 1 hour ago, vladd said: Ima on i vezije V2, v3, moguca je izmena konektora bar na fono ulazu, opcija internog prilagodjenja bez dodatnih spoljnih zahvata, i zamena regulatora napona, za neku suptilniju opciju..to je najmanje dramaticna promena, ali promena. Malo veca promena je prelazak na neke OP ili LT cipove, ali bez podnozja, zatim ubacivanje i prepeglavanje riaa sa malo ozbiljnijim kondovima, malo dodavanja blokova elektrolitima.. I sve moze postupno da se dodaje, i izmesta iz 80-ih, mada sam ja pomalo pristalica neokrnjenosti vintage sprava(uz laki refres), a ako se zeli kvantni skok, onda ili pazar ili diy...od nule, uz sakupljanje finih i operativnih ideja... Slazem se ... uradio bih nesto oko osvezenja ... opamp ovi ne znam meni lezi ova zvuk koj sad daje ... I svaka zamjena elemenata sa boljim do razumne granice ... nikakve radiklne intervencije ... mislim da je prethodni vlasnik vec zamjenio volume pot sa alpsom ... to nije bilo u orginalu
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #34 Napisano Novembar 11, 2018 39 minutes ago, Zen Mod said: bolan instranumenat ohmetar u ruku i vidi da li su ta dva phono inputa u kratkome spoju meri vruce , masa jeste sigurno Mjerim kad dojdem doma trenutno radio na drugom problemu Opuvali kuvanu jagnjetinu I mladu telecu dzigericu zena I ja vladd je reagovao/la na ovo 1
ninja Napisano Novembar 11, 2018 #35 Napisano Novembar 11, 2018 Ja koliko vidim ima samo jedan phono. Ako priključi na jedan pa onda na drugi kao što kažeš, sta biraš na prednjoj strani za jedan i za drugi ulaz?
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #36 Napisano Novembar 11, 2018 8 minutes ago, ninja said: Ja koliko vidim ima samo jedan phono. Ako priključi na jedan pa onda na drugi kao što kažeš, sta biraš na prednjoj strani za jedan i za drugi ulaz? Tako je na selektoru signala je samo jedan phono ...nic nema da se bira ... a jednako radi bilo koji phono ulaz odzada da ubodes ... to me buni ... cemu dva ulaza
ninja Napisano Novembar 11, 2018 #38 Napisano Novembar 11, 2018 Kod mene je slično, u jedan ustekam pickup a u drugi mogu da pristekam rca sa drugačijim impedansama i da se igram kako hoću i sta mi najviše odgovara. http://www.hifi-archiv.info/Thorens/V1-V2a/
ninja Napisano Novembar 11, 2018 #39 Napisano Novembar 11, 2018 1 minute ago, Woland said: možda su dodatni RCA za otpore? To sam i ja vec napisao na početku. Standardno je 47koma. http://daveyw.edsstuff.org/vinyl/loading/
ninja Napisano Novembar 11, 2018 #40 Napisano Novembar 11, 2018 Ovako je kod mene. http://www.customanalogue.com/jlti_phono_stage.htm
Zen Mod Napisano Novembar 11, 2018 #41 Napisano Novembar 11, 2018 izmeri otpor izmedju hot i GND , na bilo kom phono ulazu
vladd Napisano Novembar 11, 2018 #42 Napisano Novembar 11, 2018 16 minutes ago, ninja said: To sam i ja vec napisao na početku. Standardno je 47koma. http://daveyw.edsstuff.org/vinyl/loading/ Da, taj rad, s tim sto moze i neki kondic paralelno da uskoci, od 50-150pF...
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #43 Napisano Novembar 11, 2018 1 hour ago, Zen Mod said: bolan instranumenat ohmetar u ruku i vidi da li su ta dva phono inputa u kratkome spoju meri vruce , masa jeste sigurno Mase kratko spojene vruci kratko spojeni Eto tako
revox Napisano Novembar 11, 2018 Autor #44 Napisano Novembar 11, 2018 18 minutes ago, Zen Mod said: izmeri otpor izmedju hot i GND , na bilo kom phono ulazu 34,8 izmedju ground I bilo kog phono hot
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah