Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
30 minutes ago, revox said:

Tako je mada ovi ne5534 lijepo zvuce ... sto bi rekli old school

I sam preamp je bio specificno cudo 80-ih. Plus koncepcija koja se poprilicno odrzala, i ima finu dizajnersku logiku, napajanje izvan kutije, u kutiji minimizam i odlicni autio cipovi, za to vreme vrhunski te namene, komponente inzenjerski dovoljne, jedna fino i pametno koncipirana komercijala, cistog izgleda.

Naravno, nakon vise decenija, su se neki detalji isperfekcionisali, moda promenila, pa se sata isteruju bube i detalji od prikljucaka, preko napajanja do filozofije vrste komponenti, jos boljih cipova ili diskretnih opcija...

To lepo i cisto svira, ali ima dosta mesta za novousvojena i dostupna poboljsanja. Uz to je koncepcijski u neskladu sa lampasem..., slabija je karika.. 

Napisano
1 minute ago, vladd said:

To lepo i cisto svira, ali ima dosta mesta za novousvojena i dostupna poboljsanja. Uz to je koncepcijski u neskladu sa lampasem..., slabija je karika.. 

Tako je imaju neki germani rad to za 300-400 evrica ... mislim da se to ne isplati

Meni sasvim ok radi sa ove lampe ... ne znam 

Napisano

Ima on i vezije V2, v3, moguca je izmena konektora bar na fono ulazu, opcija internog prilagodjenja bez dodatnih spoljnih zahvata, i zamena regulatora napona, za neku suptilniju opciju..to je najmanje dramaticna promena, ali promena.

Malo veca promena je prelazak na neke OP ili LT cipove, ali bez podnozja, zatim ubacivanje i prepeglavanje riaa sa malo ozbiljnijim kondovima, malo dodavanja blokova elektrolitima..

I sve moze postupno da se dodaje, i izmesta iz 80-ih, mada sam ja pomalo pristalica neokrnjenosti vintage sprava(uz laki refres), a ako se zeli kvantni skok, onda ili pazar ili diy...od nule, uz sakupljanje finih i operativnih ideja...

Napisano

bolan instranumenat ohmetar u ruku i vidi da li su ta dva phono inputa u kratkome spoju

meri vruce , masa jeste sigurno

Napisano
1 hour ago, vladd said:

Ima on i vezije V2, v3, moguca je izmena konektora bar na fono ulazu, opcija internog prilagodjenja bez dodatnih spoljnih zahvata, i zamena regulatora napona, za neku suptilniju opciju..to je najmanje dramaticna promena, ali promena.

Malo veca promena je prelazak na neke OP ili LT cipove, ali bez podnozja, zatim ubacivanje i prepeglavanje riaa sa malo ozbiljnijim kondovima, malo dodavanja blokova elektrolitima..

I sve moze postupno da se dodaje, i izmesta iz 80-ih, mada sam ja pomalo pristalica neokrnjenosti vintage sprava(uz laki refres), a ako se zeli kvantni skok, onda ili pazar ili diy...od nule, uz sakupljanje finih i operativnih ideja...

Slazem se ... uradio bih nesto oko osvezenja ... opamp ovi ne znam meni lezi ova zvuk koj sad daje ... I svaka zamjena elemenata sa boljim do razumne granice ... nikakve radiklne intervencije ... mislim da je prethodni vlasnik vec zamjenio volume pot sa alpsom ... to nije bilo u orginalu

Napisano
39 minutes ago, Zen Mod said:

bolan instranumenat ohmetar u ruku i vidi da li su ta dva phono inputa u kratkome spoju

Mjerim kad dojdem doma trenutno radio na drugom problemu

1541939004893-1569603117.jpg

Opuvali kuvanu jagnjetinu I mladu telecu dzigericu zena I ja

Napisano

Ja koliko vidim ima samo jedan phono. Ako priključi na jedan pa onda na drugi kao što kažeš, sta biraš na prednjoj strani za jedan i za drugi ulaz? 

Napisano
8 minutes ago, ninja said:

Ja koliko vidim ima samo jedan phono. Ako priključi na jedan pa onda na drugi kao što kažeš, sta biraš na prednjoj strani za jedan i za drugi ulaz? 

Tako je na selektoru signala je samo jedan phono ...nic nema da se bira ... a jednako radi bilo koji phono ulaz odzada da ubodes  ... to me buni ... cemu dva ulaza

Napisano
1 hour ago, Zen Mod said:

Mase kratko spojene vruci kratko spojeni

Eto tako

Napisano
18 minutes ago, Zen Mod said:

izmeri otpor izmedju hot i GND , na bilo kom phono ulazu

34,8 izmedju ground I bilo kog phono hot

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...