Jump to content

Recommended Posts

SR300 koristi klasicnu japansku topologiju iz uredjaja vise srednje klase koju su svi potcenjivali, ali na kraju kupovali. Koliko god pametovali o A klasi CFA pojacalima i slicno, kad treba da se 'odradi' poso koristi se ozbiljna posteno odradjena masina. Slicno je i kod PA pojacala diskutuje se o svemu i svacemu, ali kad mora da se ozvuci neki vazan skup bez greske svi se hvataju za 'mamute' kao sto je Crest Audio CA18 na primer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada se rade snazne sprave, onda se malo vise obrati paznje na energetiku. Rastojanje tranzistora nije "kako mi zgodno", vec na osnovu raspodele hladjenja, ako su malo vise razmaknuti,sledi bakarna stangla da se ujednace temperaturno, a ne smeju ni da su preblizu, posto jedan drugome podizu temperaturu bliske okoline. Aluminijum ima slabu kondukciju ali odlicnu konvekciju toplote.

Svaki tranzistor treba da ima svoje masno napajanje, a ne da se vod stanjuje.

Elektroliti nisu imperativ na ploci, osim mozda po jednog za svaku granu, kao i zobel koji se seli na prikljucke na kucistu. Ili da se prosiri ploca i oni lociraju uz tranzistore.

Ako se vec izdize i odvaja uzemljenje signala, onda se na njega ne kaci bajpas kond, zato sto je na stampi zgodno...taj 100n/100v, desno, na - grani, je mogao i ispod stampe da se montira bez blama. I ne vodi se taj gnd tankom linijom kroz sumu signala VAS stepena.

I da je samo zaokrenuo ove hladnjake na sred stampe, ne bi morao da pravi ovolike nepotrebne kristijanije sa vodovima.

Jeste to solidan trud, ali nijanse nedostaju da bude perfektan.

I staro pravilo je da drugi elektricar mora da proverava ozicenje. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×