Jump to content

Kupujem Siemens ECC 82


Stradi

Preporučeni Komentari

Ne necu da menjam u 88 ( objasnicu ti i zasto)

trebaju  mi Siemens 82 -ke., najvise volim Siemens , imao sam ih i znam sta dobijem, ove druge firme imam cak negde po kuci ostalo mi od Air Tight-a. (samo je problem da se nadju).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ako ces za preamp, probaj i NOS RCA 5963 , sa narancastim logom na sebi...Meni je jos pre 4 - 5 god zamenila neprikosnovene Telefunken ecc 82 i fenomenalnu Siemens e 82 cc, a ona je jos bolja od obicne 82 - ke. Nadju se na ibeju i nisu skupe, jednostavno neverovatan kvalitet za ono sto daju.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

6 minutes ago, Stradi said:

Ali, da li mogu direktno bez prepravke da ih zamenim jer im treba valjda manja voltaza nego za ecc 82, sudeci da sam ja duduk za el. meni je to bitno da li moze to da funkcionise u mom preampu bez prepravki

kod mene rade 5g bez ikakve prepravke, kvara i intervencija, i da, ja nisam zamenio zbog starosti svoje bivse dobre cevi ovim, nego sam ih izbacio zbog ovih neverovatnih rca cevi...uzgred, bilo je tu i mullarda, phillips sq, narancasti amperex - kod mene jedini on je za moj ukus zvucno pratio ove cevi...moj ti je savet, uzimaj to dok jos ima, na netu ne, ali po forumima to polako provaljuju. Uzgred, uzmi u razmatranje i RCA ecc 82 - crnu plocu, njihovog "brata", jako nahvaljenog. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

16 minutes ago, Stradi said:

Ali sad sam se cuo sa covekom koji je konstruisao preamp, ako je tacno on kaze da ce mi biti preveliki gain sa tim lampama tj nenormalno veliki , e sad........

amplifation factor je 21

za ecc 82 je 13 (max 17)

 

koliko sam pogledao gain kod ecc82 ide od min 17 do max 20

ne znam gde si nasao tu informaciju da joj je gain 13

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

13 minutes ago, neskor said:

 

ne znam gde si nasao tu informaciju da joj je gain 13

Mislim ovde  http://www.newsensor.com/pdf/genalex/12au7-genalex.pdf

Ja sam tek danas saznao za taj amplification factor :).

a najcesce pise 17 na nekim drugim sajtovima . Sudeci da konstruktor kaze da nije za mene verovatno nije jer je njemu sve jedno ionako ja placam ne on tako da cu cekati dok ne nadjem klasicnu 82 ili 12au7 ali hvala ti kao i milovanu jer nisam ranije znao za tu 5963 lampu (nije neka novost da nesto ne znam) . Ja sam inace nasao Silvaniju gold tu 5963 .(mislim da kupim)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

9 minutes ago, vladd said:

To je kao da se redjaju cigle vezanih ociju i ocekuje ravan zid. Za svaku lampu treba znati gde joj konfiguracija dodiruje radnu krivu.

Lakse je izmenjati dvatri otpornika nego nabadati desetine lampi naslepo,

Ako pogledas krivu za ecc82 i krivu za 5963 videces da je potpuno ista.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma ok, ali dve lampe nisu iste. I to je cela serija slicne konstrukcije. Dupla trioda slicn zapremine, velicine anode..samo se mikrogeometrija razlikuje. A tehnologija izrade je prakticno  pojedinacna

Vise sam mislio na svaku konkretno lampu, kao komponentu, a ona od krive moze da odstupa i preko 10%.

Mora neko merenje da se napravi. I ambijent prilagodi lampi.

Mislim sluh je finalni test, ali zasto recimo odbaciti odlicnu lampu, koja npr zbog radne tacke klipuje u jednoj grani signala.. 

U tom smislu mi je ideja

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...