Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Hajde onda da krenemo od kraja, valjda ćemo nekako doći i do početka ;) U finišu sam malo dodao gas, pa izgleda malo luksuznije nego što je prvobitno bilo zamišljeno.Mali je, slab je ali ima "ono" ;) Its time for music :P:P

post-21-1240950897_thumb.jpg

post-21-1240950908_thumb.jpg

• Odgovora 90
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Napisano

Zašto Aleph mini ?Ideja da se uradi nešto konkretno je pala još pre 4-5 meseci. Želeo sam da imam legendu ali džepno izdanje.Verovatno je da su varijante i podvarijante sa Jfet-om na ulazu, bipolarcem u CCS-u itd bolje, ali nisu izvorni Aleph.Aleph 3, 30, 5... su snažniji, moćniji itd... ali sonično se ne razlikuju mnogo. Izrada snažnije braće košta višestruko višeod izrade minike, a u sobi od 10-15 kvadrata verovatno neće moći da pokažu sve što mogu. Zato je i bombonakutija mala, trafo 300va, nema mesta za dual mono. Znajući kakav sam, stigao bih na kraju do A5.Ovako sam u startu definisao maximum.Konačna verzija radi na +-16,3V 1,4A. Nekako sam uspeo da naguram 6 x 33000 mfd.

post-21-1240951674_thumb.jpg

Napisano

Tema na diyAudio.com koja dobro pokriva miniku je:

http://www.diyaudio.com/forums/showthread....&highlight=

Uradjena su dva primerka do sada, koja su i proradila :P

Pločice se razlikuju. Jedan je radjen s pločicama

Peter Daniela http://www.diyaudio.com/forums/showthread....&highlight=

a drugi BrianGT http://www.diyaudio.com/forums/showthread....;threadid=52188

Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su svaki na svoj način pomogli izradu, lepo smo se družili.

зеоН_Ридер, MLAVA, Scope, Radule, Leonardo.

Napisano

Hajde onda da krenemo od kraja, valjda ćemo nekako doći i do početka ;) U finisu sam malo dodao gas, pa izgleda malo luksuznije nego sto je prvobitno bilo zamisljeno.Mali je, slab je ali ima "ono" ;) Its time for music ;):P

Super je sto si mu met'o cigare: - "Jel' ti pusi Aleph?" - "Da"- "E dobro, ja mislio da se zapalio" :P;)
Napisano

Pile, mogu li dimenzije ampa. Za one koji ne puse da mogu da se orijentisu. Dobro izgleda.

pozajmi cigare od Igora . :P
Napisano

Hajde onda da krenemo od kraja, valjda ćemo nekako doći i do početka ;) U finisu sam malo dodao gas, pa izgleda malo luksuznije nego sto je prvobitno bilo zamisljeno.Mali je, slab je ali ima "ono" ;) Its time for music ;);)

:P:P;) Bravo majstore!Super je ispao ;) E sad, na kojim kutijama planiras da ga slusas?FR?
Napisano

Super je sto si mu met'o cigare: - "Jel' ti pusi Aleph?" - "Da"- "E dobro, ja mislio da se zapalio" :P:P

Obzirom koliko se greje propušiće uskoro ;) Dimenzije za nepušače V11 x Š26 x D19Kutije nisu bitne. Želja mi je bila da imam Aleph-a a 30-5 su mi bili preskupi. ;)
Napisano

Obzirom koliko se greje propusiće uskoro :P Dimenzije za nepusače V11 x S26 x D19Kutije nisu bitne. Zelja mi je bila da imam Aleph-a a 30-5 su mi bili preskupi. ;)

Fakat, zbog manjeg napona napajanja Mini Aleph zvuci nekako mutno i tupavo u odnosu na pravi Aleph (PSU > +/- 20 V) mada mi je dobro sluzio kao amp za televizor - taman ubije ono prstanje i sibilansu iz TV zvuka :P
Napisano

Fakat, zbog manjeg napona napajanja Mini Aleph zvuci nekako mutno i tupavo u odnosu na pravi Aleph (PSU > +/- 20 V) mada mi je dobro sluzio kao amp za televizor - taman ubije ono prstanje i sibilansu iz TV zvuka :P

Još jedan naučnik.Gde si ti to čuo Mini Aleph pa da napišeš ovu glupost? Konkretno ovu izvedbu.A da promeniš tv?
Napisano

Mini Aleph sam napravio pre ravno 3 godine (napajanje +/- 16 V, bias 1.8A, 120.000 uF filtracije CRC) i koristio ga do prosle godine kad sam ga rasturio i iskoristio kutiju, hladnjake i napajanje za F5 sa lateralcima (K134/J49)Nemoj olako da ljude proglasavas glupacima nego uzmi Mini-A pa ga nakratko navij na oko +/- 22 V i onda mi kazi da sam glup :P A TV i nije bio neki, Sharp 51 cm, mada mu je Mini-A bas dobro lezao....

Ako si me pogrešno shvatio iskreno izvinjenje. Uopšte mi nije palo na pamet da bilo koga proglašavam glupim niti mi je to bila namera.Ja danima slušam Mini i čini mi se ok.Koliko je sve to individualno i koliko svi čujemo drugačije je primer F5. On je meni zvučao upravo onako kako si opisao MINI.
Napisano

Pozdrav svima

Koliko je sve to individualno i koliko svi čujemo drugačije je primer F5. On je meni zvučao upravo onako kako si opisao MINI.

Sto ljudi , dve stotine usesa , četri stotine sluhova :P
Napisano

.........Sto ljudi , dve stotine ušesa , četri stotine sluhova ;)

al' je zato jedan hammer moderatorski ......... bice chillywilly ........... za nepoštovanje sagovornika :P tacno cu morati da uvedem kaznu : " ajd' brzo sad svi mrsh na pivo !!" :P
Napisano

al' je zato jedan hammer moderatorski ......... bice chillywilly ........... za nepoštovanje sagovornika :P tacno cu morati da uvedem kaznu : " ajd' brzo sad svi mrsh na pivo !!" ;)

Mladost, ludost. Mladi su, brzi, nervozni ;) I od A30-5 ima bolji, i od tog boljeg ima bolji.Tamo negde na početku piše, ideja je da se napravi malo pojačalce koje ima Aleph sound,da ne košta ne znam koliko, i da ne disipira stotine vati. Mislim da smo uspeli u potpunosti.Mnogi koji bi pravili Aleph-a upravo odustaju od toga zbog gore navedenih razloga. Ako krenemo sa premeravanjem čiji je veći nećemo stići daleko. :P
Napisano

Mladost, ludost. Mladi su, brzi, nervozni ;) I od A30-5 ima bolji, i od tog boljeg ima bolji.Tamo negde na početku pise, ideja je da se napravi malo pojačalce koje ima Aleph sound,da ne kosta ne znam koliko, i da ne disipira stotine vati. Mislim da smo uspeli u potpunosti.Mnogi koji bi pravili Aleph-a upravo odustaju od toga zbog gore navedenih razloga. Ako krenemo sa premeravanjem čiji je veći nećemo stići daleko. :P

Sasvim si u pravu Pile, nego stvarno nisam video da je neko uradio lepsi eksterijer, bar u ovoj, da kazemo compact, kategoriji, pa mi zao sto nije bolji engine unutra (mada je i to, kako rekosmo, subjektivno). U svakom slucaju :P
Napisano

Sasvim si u pravu Pile, nego stvarno nisam video da je neko uradio lepsi eksterijer, bar u ovoj, da kazemo compact, kategoriji, pa mi zao sto nije bolji engine unutra (mada je i to, kako rekosmo, subjektivno). U svakom slucaju :P

:P Nemoj da ti bude žao. ;) Ne košta ta kutija nešto puno novca. Poklopci su od nekog drugog uređaja. Hladnjaci su ostaci od drugog projekta.Elektroliti Panasonic 6 x 33000 iz GB-a. Jednostavno rečeno, cilj je bio za što manje novca, puno uloženog rada napraviti pojačalokoje spolja izgleda kao Pass X serija (ali u minijaturi) ima čuveni Aleph stage i pristojnih par vati, jer za normalno kućno slušanje više nije potrebno.MLAVA mi "oteo" miniku dok njegova ne bude gotova. Nadam se da će napisati svoje utiske.

post-21-1241298815_thumb.jpg

Napisano

a s'o da Mlava zavrsava svoj , kad je tvoj kod njega ....... os' ga malo sutra dobijes nazad ...... :P

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...