ultrakeen Napisano Januar 31, 2016 #1 Napisano Januar 31, 2016 Eto, prosto sam morao da ih imam ... sigurno zato sto su od pre koju deceniju i vise, dakle moji vrsnjaci, i jer imam vise poverenja u ono sto se nekada pravilo sa razumevanjem nego sto se "to" danas pravi kompjuterima... Radi se o dva para zvucnih jedinica: - ER Grunding, bar ga je prodavac tako krstio, izvadjeni iz Grunding 8040 WF503 kabineta - DEW Dortmund, ne znam im ni poreklo cak, a svidjaju mi se jer su "izvrnuti" Priznajem da u zvucnoj kutiji vise volim jedan element bez pasivne skretnice nego ostale varijante sa skretnicama - jedan ali vredan, priznajem i da vise cenim elipsu od kruznice, priznajem i da vise volim zakrivljenu membranu od ravne kupaste ... sve cu da priznam, ali necu da odustanem od te "sorte" zvucnika! ... ima neceg u njima, ni sam ne znam konkretno sta, ali ima... Evo slika doticnih fullrange-ova. Pitanje je - sta pametno sa njima? Hvala svima unapred, za unazad nema hvale...
Zflazar Napisano Januar 31, 2016 #3 Napisano Januar 31, 2016 @mrcelavi, šta je to na slici? overeni uput od Socijalnog za mesec dana ležanja u Palmotićevoj?
ultrakeen Napisano Januar 31, 2016 Autor #4 Napisano Januar 31, 2016 Npr. ovo greenvalve-no-baffle-speakers.png Da, ali ruzna domacica ne znaci da obavezno lose kuva... black coffe je reagovao/la na ovo 1
mrcelavi Napisano Januar 31, 2016 #5 Napisano Januar 31, 2016 @mrcelavi, šta je to na slici? overeni uput od Socijalnog za mesec dana ležanja u Palmotićevoj? Na slici je skalamerija koja svira, nekome dobro, nekome bezveze, neki probaju pa se uvere a neki znaju bez da probaju. U svakom slučaju očekujemo da nam preneseš utiske iz Palmotićeve. Ček malo, nisi precizirao u kojoj ćeš biti, pošto Google dve navodi
Zflazar Napisano Januar 31, 2016 #6 Napisano Januar 31, 2016 Hoćeš me redovno posećivati ili pitaš tek reda radi?
Zen Mod Napisano Januar 31, 2016 #7 Napisano Januar 31, 2016 ovaj pristup http://www.zenmod.in.rs/loudspeakers/sonido-15-way-speakers-by-zm-woland-edition/
mrcelavi Napisano Januar 31, 2016 #8 Napisano Januar 31, 2016 E, nebih obećao za redovno pošto retko navraćam u BG ali za drugara naranže i ostalo znaš kako to već valja, a rakicu sakrijem da ne vide sestre i doktori, šalu na stranu drž se ti podalje od te ulice, šalimo se mi samo
Zflazar Napisano Januar 31, 2016 #9 Napisano Januar 31, 2016 Nego, lepo izgledaju ti ovali, pre nego ih zaprljaju narandže i švercovana rakija i cigarete, šta si imao na umu? Neki open baffle ili neku kutiju manje-više poluotvorenu? http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/telefunken-maihak-v73-saba-reso-speakers-great-combo.490106/ mene duže vremena "svrbi" ovaj kabinet koji je poluotvoren a meću se visokooseteljivi zvučnici, ima na netu i nacrta za njega,treba elementarno stolarsko znanje za njih i malo šperploče kao i puno strpljenja (čini mi se PUNO)za ugađanje interne umrtvljenosti stranica da rezoniraju tačno toliko koliko to zahteva celina zvučnik-kutija
ultrakeen Napisano Januar 31, 2016 Autor #10 Napisano Januar 31, 2016 ovaj pristup http://www.zenmod.in.rs/loudspeakers/sonido-15-way-speakers-by-zm-woland-edition/ Zasto bas taj pristup?
ultrakeen Napisano Januar 31, 2016 Autor #11 Napisano Januar 31, 2016 Nego, lepo izgledaju ti ovali, pre nego ih zaprljaju narandže i švercovana rakija i cigarete, šta si imao na umu? Neki open baffle ili neku kutiju manje-više poluotvorenu? Tako nesto, ne nista hermetizovano... Cini mi se da bas DEW Dortmund odgovaraju open baffle konceptu.
Zen Mod Napisano Januar 31, 2016 #12 Napisano Januar 31, 2016 Zasto bas taj pristup? bass helper (kutija i princip po volji) i visoki helper
ZZZ Napisano Januar 31, 2016 #13 Napisano Januar 31, 2016 Slusao celo kabinete od spera sa saba driverom - to ne ma veze sa zivotom... to sto pisu po ne tu su gluposti. Stvarno. Nisam video gori zvuk a sa vise potrosenog prostora u obliku zapremine kabineta. rezonuje, mumla muti. ... Za ilustraciju isti driver (ne i isti primerak) zvucao mnogo bolje u uglu izmedju poda i zida...
чика-Брка Napisano Januar 31, 2016 #14 Napisano Januar 31, 2016 Zoki, potpuno si u pravu. slusao kod mog drugara. terao je Saba resonantbox na EL84 singlu u triodnom spoju. katastrofa. nista grdje nisam slusao. sta god pisu na net-u, nije istina. gubljenje vremena i novaca. doticni drajveri su odlicni za neke druge projekte.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah