Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nisam pretraživao, ali bih ovde potražio i onog malog Gutje Kapuson-a.

Gledao sam ga pre nekih 5-6 godina kada je gostovao u Beogradu ( SC, čini mi se ? ).

Ja sam više došao da čujem Dvoržakovu Simfoniju br. 9 ( "Iz novog sveta" ), ali nas je Gutje prosto oduvao.

Napisano

Ima i još bolji Britanac . . .  no, krećem kući, pa ću o njemu kad' budem stigao  ( ne mogu trenutno da se setim imena, treba mi vremena, jbga, krečana (.

Družih se s njim i Lajsterom onomad u Teplicama, Češka, kada je Vovka Aškenjazi držao Master klas mojoj kćerki, pa smo često sedeli u kafani preko puta konzervatorijuma sa inspirativnim imenom " Kod Adolf-a". :)

Pivo Gambrinus, točeno, jeftinije od mineralne vode. Nadrealno. Kuvana jela. Cene za studente, muzičare.

Međutim, uz Vovku sam se najviše družio sa Milanom Rerihom, virtuozom na klarinetu.

Sa obojicom,  Milanom i Vovkom sam i dalje u kontaktu.

A kćerka . . . .  jbga, izneverila me . . . . prešla "na tamnu stranu" ( ovo se naravno šalim, sama izabrala svoj put ).

Napisano

I naravno, da ne ostanem nedorecen kada sam rekao samo Lajster.

Karl Leister, sam vrh, klarinetista berlinske filharmonije, kome je godinama bio Karajan dirigent. Deutsche Gramophone "maneken".

Imao sam srecu i cast upoznati te ljude, umetnike, i druziti se sa njima 10 dana u Teplicama, Ceska 2011 god. 

Napisano

Tribjut bendove i raznorazne obrade poznatih numera ne volim, ali ovi momci su mi pravo osveženje.

Gitarista sa svojim SG-jem preko nekog flendžera ono baš mu ga daje. :punk:

Ostali članovi benda - odlični. Tačni, stameni u ritmu, klavijaturista nije egocentrik za razliku od gitariste, a što je kompliment i veliki plus (ovo msm za klavijaturistu).

Kada sam sasvim slučajno jutros pronašao "cigaru" od PF, nametnula mi se i čuvena numera od Temptejšnsa " Papa . . .  ". :)

E, tu se vidi da i klavijaturista nije mačiji kašalj. Doyayne solaže na sinth-u, kao i "dabl" solaže el. gitara & synth.

Dakle, The Main Squeeze :

:dance2:

Napisano

Slušam po 3-4 put solažu iz "Have a Cigar" i asocijacija mi je bila "na keca" da to ono baš vuče na Allmane, prvenstveno na Dikija Betsa.

Kada ono, međutim, ima i to od ove grupe "Glavni stisak" :

Ovde je komplet bend na visini zadatka.

Sjajni momci. Videh sad' da imaju i svoja 2 autorska albuma.

Napisano

msm , sta reci a ne zaplakati

jedina dobra stvar je sto mu nece zardjati prsti , pa bude koristi pri sviranju muzike koju vredi svirati za starije od 12 godina

mada znam neke 12-godisnjake sa opasnim ukusom u muzici

:rofl:

no hard feelings ...... al' ne izdrzah ......

Napisano

Nesto me uhvatilo u zadnje vreme ove covere da slusam, ne vezano za text, ali deca imaju odlican potencijal kao sto kazes. Samo je pitanje gde ce dalje.

Napisano

ozbiljan rad lezi iza toga .... talenat nema potrebe ni pominjati

a i ja ga brte zadevam bez veze , treba lebac nekako zaraditi sa klavijaturom pod prstima

daleko je vise talentovane dece no sto ima mesta u domenu klasicne i "umetnicke" muzike , e da bi svi mogli nekako da obezbede egzistenciju na kosher nacin

samo neka se oni zabavljaju i neka zive od svog talenta ..... kuj'be old farts

:cheers:

Napisano

eh , da nije gastarbajtera , ne bi bilo ni Lee Kish na televizijama

sve vi to financirate , umesto da ulazete u privredu napacene domovine

:smesna:

Napisano
Mali se rodio u klaviru ... nema veze sto je rastimovan :worship:

Inace ovo je Fantasie-impromptu opus 66... i poznati pijanisti lome prste da odsviraju ovo :smesna:
Poseban svet je YT sto se tice tih cover-a.
Miko, nikad nisam znao taj detalj, mozda je tebi poznato. Kako ide to na Youtube, u odnosu na broj pregleda, oni bese nesto placaju?

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...