чика-Брка Napisano Mart 27, 2014 #1 Napisano Mart 27, 2014 pre dosta vremena, na ideju mog dobrog drugara Dragana, koji ima 6C4C single end, napravim i ja. razlog - svaki put kad god sam otisao kod njega na kafu sam uzivao u zvuku. njegova topologija je 6C45П, 6П6С и 6С4С. tog momenta nisam imao te ruske triode, a imao sam tusta i tma 6Н8С, i padne ideja da se uradi single end sa 6Н8С и 6С4С. a sema - posle nekoliko kafa i podosta pelinkovca ideja padne na Sun Audio, naravno modifikovana sema, jer po originalu je ulaz preosetljiv. evo originalne seme i moje modifikovane
чика-Брка Napisano Mart 27, 2014 Autor #2 Napisano Mart 27, 2014 sa zvukom sam bio veoma zadovoljan. testirao sam razne zvucnike na pojacalu, i sirokopojasne i "normalne". neki od njih su : Utah WD-90, Tonsil GDN 20/10, Zenith (stare sirokopojasne iz neke konzole), JBL 4311 i moj najvise zadrzani Coral 781TNB, 10 inca extended range + horna DIY. ali gledajuci po net-u razne stvari i seme, ubijajuci dosadu, uhvati me me neki neizdrz da izbacim 2 stepena pojacanja u pojacalu (ulaz i drajver) i napravim 1 stepen pojacanja. izbor je pao na sledece lampe : 6SL7, ECC81 i na EF86 koja ima promenjivi gain, sto sam u prvo vreme smetnuo sa uma. odlucim se za EF86, i sad vidim da se nisam zeznuo, mislim zvucno. mislim da sam dosao do TO JE TO i vise necu dirati iliti brckati po pojacalu. evo original seme sa EF86 i moje modifikovane.
lukaluka Napisano Mart 27, 2014 #6 Napisano Mart 27, 2014 Nemoj nikako da menjaš fotoaparat, forum će trajno izgubiti na specifičnosti tvojih postova.
chakija Napisano Mart 27, 2014 #7 Napisano Mart 27, 2014 Super rad! Bilo bi dobro da uslikaš sa donje strane da se vidi kako izgleda. Samo, molim te nabavi neki bolji fotoaparat/telefon-ovako sa slika se ne vidi puno detalja.
Beli_Ninja Napisano Mart 27, 2014 #8 Napisano Mart 27, 2014 Super pojacalce.A sto ga prodajes, vidim da je na KP vec podugo?
чика-Брка Napisano Mart 27, 2014 Autor #10 Napisano Mart 27, 2014 jedan od razloga sto ga prodajem - treba mi 450e. treba mi i pojacalo, pa sad, ako ga prodam, dobro, ako ga ne prodam, dobro. salim se. uhvatilo me neko ludilo, a ludilo se zove 4П1Л. interesuje me koje bi se pojacalo najbolje uklopilo sa mojim najnovijim mezimcima Coral-ima
Preporučeni Komentari