Jump to content

cd plejer vs zvučna karta i još po nešto


kefalo81

Preporučeni Komentari

A ne zavrti CD? Sačekaj nekog iskusnijeg onda!

 

Solidan maher bi mogao otkriti zašto ne zavrti CD. Transport ti ima neku svoju pločicu sa regulacijama i kontrolama i ako je otišao neki element na njoj možda bi se moglo locirati i popraviti.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ne crkava laser nego foto dioda

 

imas jeftinjaka cd-a po oglasima , mad aje to uvek macka u dzaku

 

probaj naci taj laser u domacim prodavnicama , bar da se ne cimas s' napolje , ako ces vec da oprobas srecu

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...
  • 3 months later...

Nisam htjeo da otvaram novu temu, može da se nadoveže na ovo.

Naručio sam dac i to treba da mi stigne.
AK4396, djeluje pristojno a kako će da zvuči vidjećemo kad ga sastavim.
Ako proradi naravno :D

 

Dok ne stigne tu je moja xonar dx kartica.

Medjutim ova hifi bolest progresivno napreduje, zadovoljstvo sa narudžbom dac-a je trajalo ni mjesec dana, ja bi sad da kupim cd plejer.

Naravno svjestan sam svih nedostataka, razradjeni su u prethodnih 6 strana.

Sve je jasno i motor i laser i vibracije i rezanje cd-ova i greške pri rezanju,medjutim imam potrebu da to kupim da onda uporedim sve troje i dac i cd plejer i zvučnu kartu i da se onda pokušam smiriti ako je moguće.

BUdžet mi nije naročito velik ali nije problem jer kupujem vani.

Ovo je u ponudi.

Denon 160EUR-a

http://geizhals.at/e...-a766208.html 

 

Postavljena slika

 

Onkyo 145EUR-a

http://geizhals.at/e...er-a632427.html

 

Postavljena slika

 

Pioneer 210EUR-a

http://geizhals.at/e...-s-a798385.html

 

Postavljena slika

 

Yamaha 190EUR-a

http://geizhals.at/e...rz-a559972.html

 

Postavljena slika

 

advance acoustic plejer u 4audio mislim da je 170eur-a

 

Postavljena slika

 

i nešto najnovije u tehnomaniji  košta 200 eura koliko košta i vani.

U pitanju je http://www.tehnomanija.rs/audio-komponente/cambridge-cd-plejer-topaz-cd10.html

 

Postavljena slika

 

 

E sad tražim savjet iskusnijih.

Šta uzeti, koji brend je da kažem najkvalitetniji, koji drži cijenu , čiji su laseri bolji dugotrajniji dobavljiviji?

 

Otići ću ja probati to svakao ali da čujem neki savjet prije toga.

PS. Namjerno sam kačio slike unutrašnjosti, mislim da se tako može dosta više reći nego na prvu.

Meni je od ponudjenog barem na oko  vrlo solidno denon odradjen, jedino mi smetaju smd kondovi, to mi je više industrijski nego audio standard.

 

TOliko , sad vi koju.


 


 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zasigurno će netko misliti drugačije od mene, pa nemoj to uzeti kao sveto pismo.Razmisli o onom koji u sebi ima TDA1541 ili PCM63. Sve drugo prepusti Impulsu ili bilo kome drugom na forumu u vezi tweakanja ili totalnog upgradea - bilo kroz savjete bilo da ti to zanatski odradi.Ili neki stariji Sony es serije ako ih ima za prihvatljivu cijenu. 

 

A ako se javi Gaggi, možda te totalno odvrati od CDP-a. Napravio je Wollyju pilu od izvora od obične matične ploče, ESI I2S izlaza, posebno prilagođenog OS-a i vanjskog DAC-a

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ako kojim slučajem odabir bude Acoustic Advance onda treba da iznutra izgleda ovako:

 

Postavljena slikaPostavljena slika

 

a treba da na njemu ima oznaka MCD203II

 

Transport/laser je identičan onome koji se koristi u Wadia 581 i Harman Kardon HD970

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

MCD 203 MkII teško da ćeš naći nov, bilo gde, možda neki "ex-demo", u najboljem slučaju. Cena novog je cirkulisala negde oko 600-700€ i to se po nekim kritikama smatralo za "neprimereno nisku cenu u klasi uređaja". Ja sam mog kupio za 250€ a još je bio pod garancijom. Za 250€ odličan uređaj. Ne tvrdim da se za te pare ne može dobiti bilo šta bolje, ali sam prestao da tražim bolje od kada sam ga kupio. Isto tako, ne mislim da je Acoustic Advance neka firma koja sve što napravi vredno pažnje... Ono što me kod ovog plejera "kupilo" je činjenica da nema problema sa muzičkim žanrovima tj vrstom muzike - sve svira jednako (dobro ili loše?), bez diskriminacije. Imao sam svakojakih CD plejera, neki su bili odlični za akustičnu (manje kompleksnu) muziku, neki su briljirali sa rock muzikom, neki sa klasikom, ali su bili, da tako kažem, "zbunjeni" nekom drugom muzikom, haotični, ponekad "muljavi" i to me dovodilo do granice ludila da moram da razmišljam u koji plejer da gurnem ploču ako želim da slušam ovo ili ono...

Kada sam sračunao koliko bi me u delovima koštalo da od nekog "solidnog" CD plejera napravim "odličan" uređaj, mislim da sam na inicijalnih pedesetak evra za koje se može kupiti "solidan" uređaj, nagurao još bar 250-300€ u delovima a o nedostatku znanja i stručnosti i pride vremena nema neke posebne potrebe da pričam. Za mene to nije predstavljalo izazov pa sam ugrabio priliku i nisam zažalio.

Siguran sam da postoji sijaset CD plejera koje možeš sebi pribaviti unutar finansijskog okvira koji si sebi zacrtao. Ostaje samo da nađeš koji je od ovde nabrojanih (ili nespomenutih) onaj "pravi"... Ako odlučiš da budeš strpljiv i razuman, imaćeš dovoljno vremena da jedan po jedan nekako doneseš kući i preslušaš i na kraju odlučiš šta je to što zapravo želiš i u tome ti želim mnogo strpljenja i sreće ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

Siguran sam da postoji sijaset CD plejera koje možeš sebi pribaviti unutar finansijskog okvira koji si sebi zacrtao. Ostaje samo da nađeš koji je od ovde nabrojanih (ili nespomenutih) onaj "pravi"... Ako odlučiš da budeš strpljiv i razuman, imaćeš dovoljno vremena da jedan po jedan nekako doneseš kući i preslušaš i na kraju odlučiš šta je to što zapravo želiš i u tome ti želim mnogo strpljenja i sreće ;)

 

 

Uf ako goroviš o polovnim, jedna stvar mi smeta a to su izgrebani primjerci.

Ajde stanje 10/10 da očekujem nije realno 9/10 može ali objektivno to se teško nadje osim ako neko nije kupio uredjaj neke 1987me isl i držao ga kući.

Govorim o tim Sony ES serijama ili onim u koje je ugradjen tda1541.

Ako su ovovremenski u pitanju, to nije toliko jeftinije polovno da bi riskirao.

 

Načelno najisplativije je čekati ponudu na ovom ili još jednom komšijskom forumu ili kupiti od majstora koji popravljaju uredjaje.

Sigurno ih bolje servisiraju od preprodavaca na KP koji i ne znaju šta prodaju.

Ili da sam napravim ponudu za kupovinu na oglasima i čekam da vidim šta je u ponudi

 

O tvom plejeru sam pročitao dosta, dosta si pisao i u ovoj temi i to je odličan uredjaj a način na koji si došao do njega je splet srećnih okolnosti koje nisi mogao da planiraš.

Prosto desilo se, poklopilo ti se i za zaista male novce si dobio "konačno rješenje"

 

Biti strpljiv i razuman je dobar savjet.

I raniji savjet u ovoj temi a to je da idem na dac sam prihvatio, dac putuje.

Prihvatiću i ovaj jer iz ovog što si izmedju redova rekao ja zaključujem da su kvalitetno odradjeni uredjaji stari 10tak godina bolje zvučeći od ovih sa polupraznim kutijama od kojih mi je jedino Denon bar na oko svojski odardjeni a ovi ostali zaista nema šta da se vidi a ovja Acoustic Advance iz 4audia mi izgleda nema ni trafo nego čopersko napajanje ako ja dobro vidim.

 

A probaću ja ovo što kod nas može da se proba jer barem mi to nije teško (slušalice su u pitanju) čisto da imam neku predstavu kako to zvuči-ne košta ništa a može da koristi.

 

EDIT.

Ja ću onda biti slobodan da preko PM pitam za preporuku/savjet ako na oglasima vidim nešto interesantno.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nevezano za ovo, a ipak ima veze... Imao sam Philips CD-303. Legenda. Platio ga solidnih stotinjak i šezdeset Eura na ebay-u u Holandiji, srećom pa je transport bio "svega" 40 dodatnih do mađarske gde su ga preuzeli moji prijatelji. Odatle pa do mene nisam imao troškove ali sam ipak potrošio nešto da ih počastim za uslugu. Stara mrcina od plejera je bila utegnuta, bez oštećenja, stvarno fin primerak, "refurbished" u ovlaštenom servisu u NL, nisam mogao poželeti bolji primerak za manje para (na "kupi odmah" opciji, takvi su se prodavali i za 600€ bez pardona) ali avaj, čim je dobio neki rock koncert ili nedajbože koncert klasične muzike sa sve sinfonijskim orkestrom, gotovo. Akustična gitara, klavir, gudački kvarteti, to je sviralo odlično, ali ništa od novije produkcije ili da kažem "kompleksno" nije više imalo onu koherentnost, prostor i definiciju koju bih očekivao od CD plejera koji je nekoć bio špicenklasa-referenca iliti hajend klasa u koju je nekad spadao... Granice su se pomerile i mislim da stari uređaji koji su nekada (sredinom i s kraja osamdesetih prošlog veka) bili vrh produkcije jednostavno gube trku sa dostignućima nove tehnologije... Sve to ima nekog šarma, ali samo ako si spreman da svoj ukus tome i podrediš...

Nove sprave su uglavnom mnogo ekonomičnije što se tiče utroška delova i popunjavanja kutije ali to ne sme biti merilo kvaliteta ili faktor za odluku. Količina iznutrica je jedno, a kako svira nešto drugo. Nipošto nisam hteo da impliciram da je nakrkan plejer bolji od polupraznog. Merilo je kako ti se uklapa u sistem i koliko dobijaš od očekivanog i naravno, koliko "šoldi" si spreman da lupiš o tezgu kada ga kupuješ... Kako rekoh, mnogo ti sreće i uspeha u kupovini želim...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:) Da malo zakomplikujemo.

 

Ja bih lično, da razmišljam o digitalnoj vrtilici, porazmislio o http://homepage1.nifty.com/iberia/column_audio_goldmund-e.htm

 

Ovih Pionirčića ima po oglasima za lepe novce, modeli sa brojevima 300-600 se vrte u podosta sistema kao transporti i niko ne kuka, dapače... Evo pre sat vremena sam slušao jedan DV-400 kao transport sa Lampucerom mislim.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa nemam ja puno diskova.
30tak rekao bi tu negdje.

Zato ne razmišljam o tome kao transportu, već kao dac-u.
Dak i kompletna implementacija koja daje zvuk kod steina čak i na oko izgleda obećavajuće.
Ako je prešišalo 20tak cd plejera koliko je čini mi se rekao da ima, onda je to zaista dobra sprava.
Naravno ne najbolja ali svakako dobra da nije odustao od cd-a kao koncepta koliko god ima mana u odnosu na dac.

Ne znam ima li stein dac i šta je od toga dvije bolje.

Tako da ono što pokušavam je da se za zacrtan novac (200tinjak EUR-a) dobije zvuka više nego što daje xonar dx kartica i dac 4396 kad stigne i kad ga sklopim.

 

Prednost cd plejera je što lijepo izgledaju a za lijep izgled dac-a (pravljeno kućište) treba mi od 80-170eur-a u tudjoj varijanti ili moje skarabudživanje koštalo bi nekih 30-50 EUR-a a kadar sam da napravim tj. burazer bi mogao da napravi ovako nešto samo bez lampi.

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stein je dinosaur... ima 1 CD player, 3 gramofona i otprilike to je to... (ako ne računamo preamp, aktivnu skretnicu i dva stereo pojačala snage)...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kako si uspio da odoliš dac-u pitanje je sad.

Mora da je taj cd plejer zaebaniji nego što izgleda a izgleda :)

Nisam uspeo da izbegnem zaseban cevni RIAA korektor, tri nove zvučnice, aktivno gonjene zvučnike... malo li je? :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo uho je moralo odraditi svoje.Kao i obično naporno, vuci sa sobom pojačalo, vuci slušalice spajaj prespajaj.

Šta bi bilo da koristim zvučnike, otelio bi se .Probao sam dva plejera.

Prvi je denon dcd720ae, ne baš osnovni model , jeftiniji od njega je dcd520ae.Drugi plejer je bio cambrige audio topaz cd10, takodje nije u pitanju osnovni model, od njega je jeftiniji topaz cd5.

 

Testirala dva para ušiju, nismo uključili još i prodavca u priču samo bi nam iskomplikovao stvari.

Došli smo sa utiskom da je CA bolji plejer dosta je nahvaljen i to je bio neki početni utisak.Medjutim slušanje je lagano odmicalo i iskristalisalo se kod oba para ušiju da je denon mirniji u reprodukciji a da je CA prilično oštar, čak ide u distorziju sa visokim , dok basa ima podjednako. 

Denon je pobjednik i favorit za sada.Vani je 230EUR-a.Ostalo je još da probam pioneer pd10, sad je vani na akciji i košta oko 180EUR-a, medjutim njega nisu imali, moraću ići u drugu radnju da probam.

Takodje ima usb kao i denon a pušta i SACD.

Uglavnom mnogo je naporna ova kupovina i traganje:Najmanje je tu novac jer ovo i nisu neki iznosi, više je to vrijeme i trud koji se mora uložiti a opet i kad potrošiš i kupiš nešto to traje kratko.

 

Utisak je i da ne treba previše palajajiti na forumima i čitanju review-a.To je glupost.Sve što možeš poslušaj i ako legne to je to.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...