chakija Napisano Novembar 27, 2013 #1 Napisano Novembar 27, 2013 Kao sveže zaražen u opštoj epidemiji gramofilije, počeo sam malo da zagledam RIAA-e i da razmišljam kako da istovremeno zadržim balnsirani izlaz sa buffalo DAC-a i gramofon u sistemu. Pošto bih da zadržim bi-amping sa balansiranim ulazima, hteo bih da imam preamp+RIAA sa balansiranim izlazom, tj balansiranu RIAA-u sa selektorom izlaza (za DAC). Jel neko pravio nešto slično? EDIT: skontah da sam sjebo naslov teme - treba da stoji "RIAA sa balansiranim izlazom+selektor izlaza"
stein Napisano Novembar 27, 2013 #3 Napisano Novembar 27, 2013 Pretpostavljam da znaš da je kod mene uglavnom sve balansirano, i CD i preamp i aktivna skretnica i oba pojačala. RIAA nije. Po meni, na osnovu onoga što se može čuti sa Grado Silver i Le Pacific RIAA (ima slična verzija Boozhound Labs-a - na slici) nimalo ne zaostaje u sistemu. Doduše ja imam balansirani preamp sa OPA1632 koji može da primi i nebalansirani signal ali na izlazu uvek daje balansirani signal... http://www.diyaudio.rs/topic/5807-preamp-preamp/#entry140338 Daklem, mogao bi ubaciti atenuator i ovaj line stage preamp (odnosom R2/R1 i R4/R3 regulišeš pojačanje sklopa) i rešio si preamp i regulaciju i balansirani izlaz... i nemaš petljanje sa lampama - osim naravno, ako hoćeš sa lampama...
Zen Mod Napisano Novembar 27, 2013 #4 Napisano Novembar 27, 2013 a selektor moze da se uradi da imas (po kanalu) jedan balansirani i jedan nebalansirani signal - da stopi minus odlaznu granu na masu
Zen Mod Napisano Novembar 27, 2013 #5 Napisano Novembar 27, 2013 Kod ovog cike ima svega otkad ja to govorim , kad god pitaju al' se uvek poplase kad vide semu ....... a jednostavno .......
Daudio Napisano Novembar 27, 2013 #6 Napisano Novembar 27, 2013 @Stein стави у шеми уместо тих bf245c транџи ј310. Заборавио си да смо скоро закључили да у нашој драгој државици неможеш сакупити 20 комада . Јесте ј310 скупљи али га имају,за разлику од ових што пишу да имају,али кад наручиш уместо С испаде В
chakija Napisano Novembar 27, 2013 Autor #7 Napisano Novembar 27, 2013 Hvala na odgovorima i predlozima! Ja, dudukčina za elektroniku, izgleda ću opet morati pravit nešto . Jel može neka okvirna cena koštanja za predložene varijante i što je Daudio rekao, koliko je problem nabaviti delove? Nego, jel može neki komentar za ovu RIAA-u? Ona mi trenutno svira u kenwood-u...
Zen Mod Napisano Novembar 27, 2013 #8 Napisano Novembar 27, 2013 nije to losa RIAA (mislim na koncept i delove ..... da ne vrsim analizu potencijala) , samo bi je valjalo izvaditi iz kenwooda i dati joj napajanje kako spada
stein Napisano Novembar 27, 2013 #9 Napisano Novembar 27, 2013 Bolji riaa nego u Denonu 880 - tamo ima 4558 op... baš se čuje da nije kako treba apropo BF245C, ja bez problema kupio - ima u Elementi (iako nema na webu) a ima i ovde: http://www.mgelectronic.rs/product.php?action=view&code=TRBF245&group_id=4234
stein Napisano Novembar 27, 2013 #10 Napisano Novembar 27, 2013 @Stein стави у шеми уместо тих bf245c транџи ј310. Заборавио си да смо скоро закључили да у нашој драгој државици неможеш сакупити 20 комада . Јесте ј310 скупљи али га имају,за разлику од ових што пишу да имају,али кад наручиш уместо С испаде В Tu šemu je crtao Sipi pa sam je tako i linkovao - ne diram ja dugmad, ja samo svinje hranim
Daudio Napisano Novembar 27, 2013 #11 Napisano Novembar 27, 2013 apropo BF245C, ja bez problema kupio - ima u Elementi (iako nema na webu) a ima i ovde: http://www.mgelectronic.rs/product.php?action=view&code=TRBF245&group_id=4234 Извини кад си купио у Eлементи и по којој цени, погледај мало боље са датог линка шта стоји у пољу за стање датог елемента
stein Napisano Novembar 27, 2013 #12 Napisano Novembar 27, 2013 Извини кад си купио у Eлементи и по којој цени, погледај мало боље са датог линка шта стоји у пољу за стање датог елемента vid' moj šogor tamo radi, ja nazovem i pitam jel' ima, on kaže koliko ti treba? pa reko, ne treba mi samo pitam jel ima kaže ima puna fiokica...
revox Napisano Novembar 27, 2013 #13 Napisano Novembar 27, 2013 vid' moj šogor tamo radi, ja nazovem i pitam jel' ima, on kaže koliko ti treba? pa reko, ne treba mi samo pitam jel ima kaže ima puna fiokica... što ti je balkan
stein Napisano Novembar 27, 2013 #14 Napisano Novembar 27, 2013 što ti je balkan sve južno od Save i Dunava...
Daudio Napisano Novembar 27, 2013 #15 Napisano Novembar 27, 2013 Проверићу, бојим се само да опет не испадне извинте није С,јел може В. Балкан-Србија, Има у излогу,нема у радњи Нема у излогу-има испод жита
revox Napisano Novembar 27, 2013 #16 Napisano Novembar 27, 2013 Проверићу, бојим се само да опет не испадне извинте није С,јел може В. Балкан-Србија, Има у излогу,нема у радњи Нема у излогу-има испод жита puna fiokica
Daudio Napisano Novembar 27, 2013 #17 Napisano Novembar 27, 2013 Рекох проверићу, више не верујем ни себи.
chakija Napisano Novembar 27, 2013 Autor #18 Napisano Novembar 27, 2013 nije to losa RIAA (mislim na koncept i delove ..... da ne vrsim analizu potencijala) , samo bi je valjalo izvaditi iz kenwooda i dati joj napajanje kako spada Pa svugdi na netu sam čito da je to jedna od (naj)boljih RIAA koja se ugrađivala u integralna pojačala. Čupati je iz kenwood-a bi bilo ravno ubistvu slona zarad lepih kljova, a ti Indjac drvoseča kojem taj isti slon prevlači balvane i ore njive...a nemaš para za neki čestit traktor/viljuškar Meni svira iznenađujuće dobro,-a znam da mi je crown zvučno dosta iznad kenwood-a. Probaću nebalasirano da ga spojim sa crown-om, tj. da kenwood izigrava preamp pa ću prijavim rezulate.
Zen Mod Napisano Novembar 27, 2013 #19 Napisano Novembar 27, 2013 ajd ti lepo posalji ceo SM na majal , kao i koju makro fotku , pa da ja tebi kazem kako to da prosvira gomila japanskih pojacala - kad pogledas semu - je san snova , ali je fizicka egzekucija ono sto ih sprecava da to cine
chakija Napisano Novembar 27, 2013 Autor #20 Napisano Novembar 27, 2013 Eve ga SM za kenny-ja. http://www.2shared.com/document/FU8v_qPp/Kenwood_KA-9100_KA-9150_Servic.html
chakija Napisano Novembar 28, 2013 Autor #21 Napisano Novembar 28, 2013 Probao sam, poslušao par stvari i vratio prvobitnu kombinaciju. Kenwood kao preamp ne svira dobro u saradnji sa crown-om. Jednostavno ostavlja taj neki svoj potpis u zvuku i to nikako ne ide sa crown-om koji vuče na transparentnu/analitičnu stranu. Mnogo mi bolje svira kada ide preko svog flat-ampa. A ploče se vrte i vrrrteee...
Doktor Napisano Novembar 28, 2013 #22 Napisano Novembar 28, 2013 Probao sam, poslušao par stvari i vratio prvobitnu kombinaciju. Kenwood kao preamp ne svira dobro u saradnji sa crown-om. Jednostavno ostavlja taj neki svoj potpis u zvuku i to nikako ne ide sa crown-om koji vuče na transparentnu/analitičnu stranu. Mnogo mi bolje svira kada ide preko svog flat-ampa. A ploče se vrte i vrrrteee... Iskreno mi je drago da se kreces polako, ali sigurno ka vintage "vodama". Kapetane, mirno ti more ! Uzivaj.
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah