Jump to content

Zalemio kontakte i ludilo


ficko

Preporučeni Komentari

Pre više godina sam pravio male zvučnike od SAL jedinica, skretnica je bila jednostavna takođe SAL-ov proizvod, malo sam je prepravio da odgovara zvučniku. Elem, jedinice sam povezao za skretnicu tako što sam samo vezao goli deo žice za predviđena mesta na skretnici. I bio danas kod drugara, reko aj da zalemimo ovo, pa da vidimo da li će da ima neke promene. Kad smo završili i odneo zvučnike kući, nisam mogao da verujem, zvučnici kao da su dobili još jednu dimenziju. I dalje sam oduševljen, a slušam ih već jedno 2 sata! Ne znam tačno šta je bolje, ali kao da su postali živahniji. Možda su srednji tonovi bolji, ne znam. Ali znam da ću od sada svaki zvučnik za zalemim :)

Eventualno planiram da kupim one male žabice ili kako se zovu, koje dođu kao navlake na kontakte od jedinice, tako da mogu da se skidaju lako. Ne znam gde to ima da se kupi, ako neko zna, bilo bi lepo da šeruje :)

Eto, verujem da 99% vas ovo što sam napisao već zna, ali 'teo sam da podelim emociju ;)

ajt

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 10
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Jednostavno mi je neverovatno da je takva promena. Ono što je moguće da se desilo je da su u proteklih 6-7 godina koliko zvučnici stoje (u nekim bezveze uslovima), kontakti korodirali i izgubili svoje pune dodirne površine. A i tako mi se negde gubio kontakt prilikom pomeranja zvučnika. Sada smo isekli te potamnele ogoljene žice, skinuli ponovo izolaciju, zalemili novi narandžasti :) bakar i stavili abažure (valjda se tako zovu).

Eto, ja presrećan.

Imam velike hi-fi zvučnike Mission m-35i, i kad ih pustim u poređenju sa ovim SAL-ovim, sada mi zvuče nekako ravno i dosadno. Imaju oni mnooogo bolji bas, ali mi se čini da im je sve ostalo lošije. Možda je samo euforija u pitanju :)

Sad sam pogledao Audio Note, to je neko ludilo, daleko sam ja od toga... :guitarplayer:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sad sam pogledao Audio Note, to je neko ludilo, daleko sam ja od toga...
 

 

Ma zato sam i spomenuo koji setup je u pitanju. Čovjek je bio dovoljno siguran u to da čini pravu stvar da je bez razmišljanja pootvarao sve kutije i sproveo kompletno ožičenje (također su i žice bile full AN komplet!) tako što ga je zalemio.

 

Dio odgovora na pitanje zašto čuješ poboljšanje je svakako u tome što si maknuo korodirani dio žice. Kažu da bakrov oksid i nije baš dobar za hifu. :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...