Jump to content

Obavezno stivo za prouciti - JBL Technical Note

Preporučeni Komentari

Napisano

Choosing J B L Low Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.3A.pdfCharacteristics of High-Frequency Compression DriversJBL Technical Note - Vol.1, No.8.pdfDistortion and Power Compression in Low-frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.9.pdfVented Gap CoolingTM in Low Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.18.pdfJBL’s New Optimized ApertureTM Horns and Low Distortion DriversJBL Technical Note - Vol.1, No.21.pdfJBL's New Super Vented GapTM Maximum Output Low Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.22.pdfJBL's New Maximum Output, Midrange/Low-Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.24.pdfCone Midrange Compression Drivers (CMCD)JBL Technical Note - Vol.1, No.30.pdfProgressive TransitionTM (PT) WaveguidesJBL Technical Note - Vol.1, No.31.pdfJBL's Differential Drive® TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.33.pdf

Ovo su po meni veoma vazni materijali kojih ima na netu ali je dobro da se ovde sacuva. Od osnova pa do tri , cetiri zadnja dokumenta koja opisuju neka nova saznanja.

• Odgovora 31
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

U sustini same JBL planove za JBL 4355. Ovo su genericki dokumenti o samim jedinicama , novim saznanjima. Zanimljiv document je i 3A zasto sto opisije uticaj polozaja kalema u magnentom polju , oblik membrane i vesanja. Onda nove jedinice koje imaju kratku internu hornu sto je po meni revolucija u razmisljanju, pojava waveguide , danas posebno Image Control za koji na zalost nema dokumentacije, dual diferencijalne jedinice itd.

Napisano

Imam sve ove pdf-ove u svom "technical notes" folderu ali dobro je podsetiti se da ih imam :)

Hvala Željko :cheers:

Napisano

Materijale sam postavio da ljudi koji nisu toliko u materiji imaju dobro stivo. Mnoga pitanja koja se cesto postavljaju su ovde pokrivena.

Napisano

Znam.

Samo sam se sad podsetio koliko mi je ovoga propalo kad mi je umro hard disk pre nekoliko meseci.

Brdo ovakvih PDFova i knjiga :(

Napisano

Patent Harmana (JBL) za novi D2430K. Revolucija u ring radiator jedinicama. Koristi se u novom M2 studio monitoru.

'bo i' otac !

tu je i AMT i slot loading i ..... sve ........

Napisano

:) Znam za taj link , ja sam stavio ono sto je po meni "must". Sa druge strane ako taj link otegne papke da imamo kod nas. :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...