zeljkor Napisano Novembar 3, 2013 #1 Napisano Novembar 3, 2013 Choosing J B L Low Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.3A.pdfCharacteristics of High-Frequency Compression DriversJBL Technical Note - Vol.1, No.8.pdfDistortion and Power Compression in Low-frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.9.pdfVented Gap CoolingTM in Low Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.18.pdfJBL’s New Optimized ApertureTM Horns and Low Distortion DriversJBL Technical Note - Vol.1, No.21.pdfJBL's New Super Vented GapTM Maximum Output Low Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.22.pdfJBL's New Maximum Output, Midrange/Low-Frequency TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.24.pdfCone Midrange Compression Drivers (CMCD)JBL Technical Note - Vol.1, No.30.pdfProgressive TransitionTM (PT) WaveguidesJBL Technical Note - Vol.1, No.31.pdfJBL's Differential Drive® TransducersJBL Technical Note - Vol.1, No.33.pdf Ovo su po meni veoma vazni materijali kojih ima na netu ali je dobro da se ovde sacuva. Od osnova pa do tri , cetiri zadnja dokumenta koja opisuju neka nova saznanja.
zeljkor Napisano Novembar 3, 2013 Autor #2 Napisano Novembar 3, 2013 Verujem da ce broj 31 biti posebno zanimljiv.
ZZZ Napisano Novembar 3, 2013 #3 Napisano Novembar 3, 2013 Hvala na PDFovima jesi nešto od toga koristio pri izradi tvojih kabineta? tonko je reagovao/la na ovo 1
zeljkor Napisano Novembar 3, 2013 Autor #4 Napisano Novembar 3, 2013 U sustini same JBL planove za JBL 4355. Ovo su genericki dokumenti o samim jedinicama , novim saznanjima. Zanimljiv document je i 3A zasto sto opisije uticaj polozaja kalema u magnentom polju , oblik membrane i vesanja. Onda nove jedinice koje imaju kratku internu hornu sto je po meni revolucija u razmisljanju, pojava waveguide , danas posebno Image Control za koji na zalost nema dokumentacije, dual diferencijalne jedinice itd.
zeljkor Napisano Novembar 3, 2013 Autor #6 Napisano Novembar 3, 2013 Patent Harmana (JBL) za novi D2430K. Revolucija u ring radiator jedinicama. Koristi se u novom M2 studio monitoru. US8280091.pdf
Zvu Napisano Novembar 3, 2013 #7 Napisano Novembar 3, 2013 Imam sve ove pdf-ove u svom "technical notes" folderu ali dobro je podsetiti se da ih imam Hvala Željko
zeljkor Napisano Novembar 3, 2013 Autor #8 Napisano Novembar 3, 2013 Materijale sam postavio da ljudi koji nisu toliko u materiji imaju dobro stivo. Mnoga pitanja koja se cesto postavljaju su ovde pokrivena.
Zvu Napisano Novembar 3, 2013 #9 Napisano Novembar 3, 2013 Znam. Samo sam se sad podsetio koliko mi je ovoga propalo kad mi je umro hard disk pre nekoliko meseci. Brdo ovakvih PDFova i knjiga
zeljkor Napisano Novembar 3, 2013 Autor #10 Napisano Novembar 3, 2013 Jos jedan vazan. Note 12c. Polaritet JBL jedinica. Nije crvena uvek plus Ovde je to dobro objasnjeno. JBL_TechNoteN1V12C_v5.pdf
zeljkor Napisano Novembar 4, 2013 Autor #11 Napisano Novembar 4, 2013 Dynamic linearity and power compression in moving coil loudspeakers JBL - Dynamic Linearity and Power Compression in Moving-Coil Loudspeakers (Mark R. Gander - JBL) (1984).pdf
zeljkor Napisano Novembar 4, 2013 Autor #12 Napisano Novembar 4, 2013 JBL - Improvements in Monitor Loudspeaker Systems. Pisale same legende audio sveta! JBL - Improvements in Monitor Loudspeaker Systems (Smith, Keele, Eargle) (1983).pdf
zeljkor Napisano Novembar 4, 2013 Autor #13 Napisano Novembar 4, 2013 Greg Timbers o vaznoj temi - JBL - The Great Alnico-Ferrite Debate JBL - The Great Alnico-Ferrite Debat.pdf
Zen Mod Napisano Novembar 4, 2013 #14 Napisano Novembar 4, 2013 Patent Harmana (JBL) za novi D2430K. Revolucija u ring radiator jedinicama. Koristi se u novom M2 studio monitoru. 'bo i' otac ! tu je i AMT i slot loading i ..... sve ........
zeljkor Napisano Novembar 4, 2013 Autor #15 Napisano Novembar 4, 2013 Cudo od zvucne jedinice 'bo i' otac ! tu je i AMT i slot loading i ..... sve ........
ivica Napisano Novembar 6, 2013 #16 Napisano Novembar 6, 2013 Mala dopuna i za ostale veoma korisne informacije: http://www.cieri.net/Documenti/JBL/FileList.html pozdrav ivica
zeljkor Napisano Novembar 6, 2013 Autor #18 Napisano Novembar 6, 2013 Znam za taj link , ja sam stavio ono sto je po meni "must". Sa druge strane ako taj link otegne papke da imamo kod nas.
Mikorist Napisano Novembar 7, 2013 #20 Napisano Novembar 7, 2013 WinHTTrack radi upravo ....... bice uskoro sve na diyaudio.rs
Mikorist Napisano Novembar 7, 2013 #21 Napisano Novembar 7, 2013 ovde:http://www.diyaudio.rs/JBL/jos se skida. bice jedno giga pdf-ova
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah